Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα.παραθέτω μια τομή δοκου που έχς κάνει για μια εργασία με ιταλικούς κανονισμούς .τελοσπαντων πέρα απο αυτό ήθελα να ρωτήσω αν έιναι σωστό όπως έχω βάλει το σίδερο στο αγκιστρο.να τονίσω ότι η τομη δέιχνει την παράθεση των οπλισμών .απλά επειδη και πάνω και κάτω έχω τα ίδια σίδερα πως αλιώς να τα βαζα αφού εμποδίζει το αγκιστρο.γιαυτό και τα έβαλα λοξά

 

http://ifile.it/l2t3d89

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Αύξησε τη διατομή των ράβδων σου για να έχεις λιγότερες στον αριθμό.

Δηλαδή αν έχεις π.χ. 8Φ12 μπορείς να τις κάνεις 6Φ14 ή 5Φ16.

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Βάλε διαστάσεις στο σκαρίφημα και γράψε και τις διαμέτρους από τα σίδερα. Μπορείς να βάλεις καβίλιες και να βάλεις τα μισά σίδερα πάνω από τις καβίλιες. Εναλλακτικά μπορείς δύο σίδερα να τα δέσεις στο συνδετήρα, κοντά στα υπόλοιπα. Και οι δύο εναλλακτικές ισχύουν και για την άνω και για την κάτω ίνα. Πάντως προσωπικά δε θα έβαζα το σίδερο μέσα στο άγκιστρο για δύο λόγους. Πρώτον στη σπάνια περίπτωση που δε χρησιμοποιήσεις μανδύα αλλά δέσεις ένα ένα τα τσέρκια αποκλείεται να πετύχεις να είναι τα άγκιστρα ευθυγραμμισμένα και θα είναι δύσκολο να περάσεις εκεί το σίδερα. Δεύτερον στη συνηθέστερη περίπτωση που θα χρησιμοποιήσεις μανδύα πάλι θα είναι σχετικά δύσκολο και να περάσεις το σίδερο εκεί, ειδικά αν πρόκειται μεγάλο δοκάρι και χρησιμοποιήσεις πάνω από ένα κομμάτια μανδύα και αν υποθέσουμε ότι πρέπει να κάνεις και μερικά δεσίματα είναι πιο δύσκολο και ο σιδεράς θα το αφήσει άδετο.

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

http://ifile.it/096s8hb

 

 

καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ κι τους δύο.ξαναπαραθέτω την δοκό ολοκληρωμένη με διαστασεις και οπλισμούς γιατί όντως χθες ήταν πολύ πρόχειρη.μάλλον λέω να αυξήσω διατομές οπλισμών αν και θα γινουν Φ22 και μου φαινεται πολύ.τι λέτε.

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Ήδη η διατομή Φ20 είναι πολύ μεγάλη για διαμήκη οπλισμό δοκού, η Φ22 απλά δε δουλεύεται καθώς δεν σπάει για γάντζους, τύμπανα κ.τ.λ.

 

Ο Ιταλικός Κανονισμός δεν ξέρω τι λέει, αλλά τελικά θα σου πρότεινα να τα βάλεις σε δύο στρώσεις με τη χρήση αποστάτη, όπως προτείνει ο Ελληνικός:

 

111mws.png

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

ναι έιναι υπερβολή φ20 αλλά έχω μεγάλες ροπές αν έιδες στο σχέδιο με την περιβαλουσα ροπών.έχω πολλους συνδυασμούς (δυσμενείς) φορτίσεων ,αλλά έτσι οπλίζουν εδώ.όπως και να χει σε ευχαριστώ πάρα πολύ θα ακολούθήσω τη συμβουλή σου.

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα


×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.