Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Περίεργες ενδείξεις σε δοκιμαστικό !


mixalio

Recommended Posts

δεν έχουμε 2 φάσεις σε ένα διακόπτη φωτισμού πάντα έχουμε 1 απλά από τον διακόπτη φεύγουν κάποια καλώδια και πάνε στα φώτα που θέλουμε να ελέγξουμε. Αυτά ονομάζονται και επιστροφές από διακόπτη ,έχουν τάση 230v μόνο όταν το κύκλωμα του διακόπτη θεωρείτε κλειστό.(αναμμένο το φως)

Ο ουδέτερος δεν κατεβαίνει ποτέ στο διακόπτη εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και εφόσον το επιτρέπει ο διακόπτης ( δεν έχει εσωτερική γέφυρα)

Η γενική ασφάλεια τοποθετείτε εν σειρά με τη φάση

Μάθε να χρησιμοποιείς το πολυμετρο είναι το Α και το Ω του ηλεκτρολόγου

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Φίλε εάν κατάλαβα καλά από το αρχικό σου μήνυμα αναφέρεσαι σε μέτρηση με το δοκιμαστικό πάνω σε διακόπτη κομμιτατέρ και όχι σε πρίζες και γειώσεις!

 

Δουλειά αυτού του διακόπτη είναι με έναν αγωγό φάσης να ανοίγει/κλείνει δύο φωτιστικά σημεία ή μισές-μισές τις λάμπες ενός πολύφωτου! Εάν ο διακόπτης είναι παλιός θα βρεις από πίσω ένα λαμάκι, ή τον ίδιο τον αγωγό φάσης, κάθετα τοποθετημένο και στην μία πλευρά συνδεδεμένο ένα μαύρο καλώδιο. Εάν είναι πιο πρόσφατος θα δεις κάποια βελάκια! Το ένα θα δείχνει προς το μέρος που πρέπει να συνδεθεί η φάση και τα άλλα δύο βελάκια θα δείχνουν την αναχώρηση των καλωδίων προς τα φωτιστικά! Ίσως δεν τα εξηγώ και τόσο καλά αυτό με τα βελάκια, αλλά εάν προσέξεις τον διακόπτη θα καταλάβεις!

 

Μια πιθανότητα είναι να είχες αναμμένο κάποιο φωτιστικό την ώρα που μετρούσες και το άλλο είναι κάποια ένδειξη από επαγωγικά ρεύματα! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εφόσον η εγκατάσταση έγινε από...άνθρωπο!

Link to comment
Share on other sites

Παιδια δε ξερω πως να σας ευχαριστησω.....!!!!!!Κανετε φοβερη δουλεια.....Λοιπον..η γραμμη κοβετε στη φαση απο μια ασφαλεια στο πινακα 16a..Οποτε εχει μια ασφαλεια-μια φαση-η γραμμη..Αφου αντικατεστησα το διακοπτη και μπερδεμενος πια για το ποια ειναι η φαση σε καποιο συνδιασμο αναψαν τα φωτα κανονικα!!!!Παντα με κλειστο το ρευμα παιδια απο το ρολοι.Η ασφαλεια πανω απο ολα...Ευχαριστω και παλι...

Link to comment
Share on other sites

το άλλο είναι κάποια ένδειξη από επαγωγικά ρεύματα! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εφόσον η εγκατάσταση έγινε από...άνθρωπο!

Όταν έχουμε επαγωγικά ρεύματα σημαίνει κακή γείωση

Vampiris τις μπύρες πότε θα τις ποιούμε?:P:p:p:p:p:p:p

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που είπαμε για γείωση, ξέρεται ότι η ΔΕΗ χρησιμοποιεί την δικιά μας γείωση προς ενίσχυση του δικτύου τις?

Link to comment
Share on other sites

Τωρα αυτο ειναι καλο??Παντως απο τη δικια μου αν περιμενει....!!!!!!!Σωθηκε!!!!Λοιπον ακουστε σχεδιο....Μπετοσιδερο και καρφωμα οσο παει με τη βαρια και ηλεκτροκοληση μετα με τη παλια γειωση!!!!Πλακα κανω παιδια....Αληθεια τι μου προτεινετε να κανω?

Link to comment
Share on other sites

ΑΛΛΑΓΗ γείωσης (ηλεκτρόδιο) και αγωγού από 10mm που είναι τώρα ( βάζω και στοίχημα ότι τόσο είναι) σε 16mm

Link to comment
Share on other sites

Οι εγκαταστάσεις γείωσης και αντικεραυνικής προστασίας δεν ελέγχονται για την επαλήθευση της λειτουργικής τους κατάστασης τουλάχιστον μια φορά ανά δύο χρόνια;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.