Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοποθέτηση αποστατών οπλισμού


 
gavrilis

Recommended Posts

Απο πλευράς χρονοεπάρκειας οι πλάκες δεν έχουν μεγάλη πυκνότητα οπλισμού ενω δεν θεωρούνται σημαντικό στοιχείο. Επίσης η μόνωση είναι εσωτερική και η παρουσία ηλεκτρολύτη δύσκολη. Οι θερμοκρασιακές μεταβολές δεν έιναι σημαντικές. Συμπυκνώματα εαν υπάρχουν θα επιφέρουν πρόβλημα σε δεκάδες χρόνια και πάλι η επισκευή τους θα είναι σχετικά εύκολη. Σαφώς θα μονωθούν, θα στεγανοποιηθεί το σκυρόδεμα και θα προστατευτούν. Εαν επίσης σημαντικό είναι οτι δεν είναι επιρρεπής στην ποιότητα του τεχνίτη και στην δόνηση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω παντως κατι δεν μου κολλαει να μπει μετα την σκυροδετηση του υποστυλωματος η μονωση...ειδικα τωρα που απαιτειται φενιζολ 7 cm.Αν εξαιρεσεις στο οτι δεν μπορεις να δεις αν κουφωσε καπου το υποστυλωμα τι αλλα μειονεκτηματα εχει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Αυτά ακούει ο Ροδόπουλος (ότι το φελιζόλ αναλαμβάνει το ρόλο της επικάλυψης) και θα τον στείλουμε μια ώρα γρηγορότερα στον Αγ. Πέτρο.

 

Μα είναι δυνατόν? Φυσικά και θέλει αποστατήρες. Το πως δε θα καρφωθούν στην πολυστερίνη είναι ένα θέμα, αλλά χρειάζονται απωσδήποτε.

 

Εγώ σε παρόμοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιώ αποστατήρες τύπου Π, ο ένας "καβάλα" στον άλλον, ώστε να να μην υπάρχει ο κίνδυνος να μπουν τα ποδαράκια στη μόνωση. Το μπετόν θα περάσει πιο δύσκολα, αλλά είναι ένας τρόπος. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι.

 

Συμφωνώ απολύτως κ.Συνάδελφε για χρήση διπλών αποστατών Π (σκι στο χιόνι) και ανεβάζω 2 παλιές φωτογραφίες από έργο μου που δείχνουν λεπτομέρειες και τελικό πάχος επικάλυψης με την διπλή διάταξη Π spacers.

Δένοντας 2 spacers των 2 cm έχουμε ένα των 2,5 cm, ενώ δένοντας 2 spacers των 2,5 cm έχουμε ένα spacer των 3 cm.

Λόγω της αυξημένης ποσότητας spacers στα συμφωνητικά σκυροδέματος καλόν είναι οι spacers να πληρώνονται ιδιαιτέρως.

post-10449-131887273445_thumb.jpg

post-10449-13188727347_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Την λύση αυτή την εφαρμόζω χρόνια τώρα με μεγάλη επιτυχία και στα συμφωνητικά σκυροδέματος πάντοτε βάζω όρο να πληρώνονται εξτρά βάσει τιμολογίου σαν υλικό μόνο οι αποστάτες προκειμένου για να μπαίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν και αλλες λυσεις απο τους διπλους αποστατες....

Αυτη η λυση εμενα δεν μαρεσει...

α.terry ΕΥΓΕ!!Με τους διπλους αποστατες μενει κουφιο (χωρις μπετον) αφου ολοι οι διοδοι εχουν κλεισει.Πως θα περασει το μπετο?

 

β.Οσο αναφορα τους αποστατες απο τσιμεντο,εχω καποιες επιφυλαξεις....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.