Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια καντίνας


tzeni 88

Recommended Posts

καλημέρα σας

 

θέλω να ρωτήσω αν ξερει καποιος για αδεια καντινας στον αιγιαλο???τι χρειαζεται? ποσα μετρα πρεπει να ειναι μακρια απο μαγαζια? οτιδηποτε χρειαζεται?? θα με βοηθουσατε πολυ αν μου δειξετε τα φωτα σας...

 

ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

ο αιγιαλός είναι δημοσια έκταση.

Έχει κάνει ο πελάτης σου αίτηση σε δημοσια αρχή να του παραχωρήσουν τον χώρο για την καντίνα του κατ αρχήν?

Ας λύσει πρώτα αυτό και ανάλογα με τους ορους και τις προϋποθέσεις που θα του θέσουν θα υπάρξει μετά και δικό σου αντικείμενο ενασχόλησης.

Link to comment
Share on other sites

Δικαιολογητικά κτλ θα τα ζητήσεις από τις εκάστοτε υπηρεσίες της περιοχής που σε ενδιαφέρει γιατί υπάρχουν διαφοροποιήσεις από Δήμο σε Δήμο και Υπηρεσία σε Υπηρεσία.

Εάν ισχύει αυτό που γνωρίζω σε όλη την επικράτεια η απόσταση είναι τα 500μ

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν εχει κανει ακομα αιτηση στον δημο, με ρωτησε για να μην ξεκινησει τις διαδικασιες και μετα τον σταματησουν...αυτες ηταν οι ερωτησεις του αν γνωριζει κατι καποιος ας με βοηθησει.. και κατι ακομα αν υπαρχει αλλη καντινα διπλα επιτρεπετε να βαλει και αυτος??

Link to comment
Share on other sites

Δημόσια συγχαρητήρια και από μένα Georg coco

Αλλά πολύ ακατανόητη μου φαίνεται, και την μεταφέρω σε word για να την σχολιάσουμε

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 31

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛ/ΜΙΑΣ Αθήνα 1/8/2002

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ο.Κ.Κ./β΄

Αρ. Πρωτ.: οικ. 60587

Θέμα: Εγκατάσταση Καντίνας

Σχετ. : α. Η απόφαση 31252/1530/20-5-1987 (ΦΕΚ 482 Δ’) όπως ισχύει (περί Ε.Π.Α.Ε.)

β. Η απόφ. 76936/3992/7-12-1987 (ΦΕΚ 783 Β’) «Κατηγορίες, όργανα και διαδικασία ελέγχου για την ανέγερση προσωρινών λυόμενων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους»

γ. Η απόφ. 52716/20-11-2001 (ΦΕΚ 1663 Β 701) «Κατασκευές και εγκαταστάσεις στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού για τις οποίες δεν απαιτείται άδεια οικοδομής»

Σχετικά με την εγκατάσταση Καντίνας, που λειτουργεί σε αυτοκινούμενο ή ρυμουλκούμενο όχημα, είτε αυτό έχει άδεια κυκλοφορίας είτε όχι, ισχύουν κατά περίπτωση τα εξής:

1. Εγκατάσταση σε οικόπεδο ή γήπεδο (εντός ή εκτός σχεδίου):

• Γενικά απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και με όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις.

• Ειδικά για τις περιπτώσεις αυτοκινούμενων οχημάτων με αριθμό κυκλοφορίας και χωρίς σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας, και η εγκατάσταση τους επιτρέπεται μετά από βεβαίωση της Πολεοδομικής Υπηρεσίας ότι επιτρέπεται από τις χρήσεις γης, που ισχύουν για την περιοχή, και ύστερα από έγκριση της ΕΠΑΕ, σύμφωνα με την (α) σχετική.

2. Εγκατάσταση σε κοινόχρηστους χώρους του άρθρου 19 του ΓΟΚ ‘85 (εντός σχεδίου ή εντός οικισμού): Δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας, και η εγκατάσταση τους γίνεται, ανάλογα με την περίπτωση (προσωρινές ή όχι) με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις των ως άνω (β) και (γ) σχετικών Αποφάσεων.

3. Εγκατάσταση στον αιγιαλό: Εφόσον δεν γίνονται δομικά έργα ή κατασκευές, δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας, και η εγκατάστασή τους γίνεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Ν. 2971/01 ΦΕΚ 285Α «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις», ύστερα από παραχώρηση της χρήσης και έγκριση της εγκατάστασης, με Απόφαση του αρμόδιου φορέα (Υπουργείο Οικονομικών), κατόπιν εγκρίσεως της ΕΠΑΕ, σύμφωνα με την (α) σχετική.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, απαραίτητη προϋπόθεση για την εγκατάσταση καντίνας, είναι να μην απαγορεύεται η συγκεκριμένη χρήση από ισχύουσες ειδικές για την περιοχή διατάξεις (ΖΟΕ, ειδικούς όρους δόμησης, κλπ).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτα τα γνωριζω. αυτα που δεν γνωριζω ειναι για τον ζοε. πηγα στο δημο αλλα λειπει ο υπευθυνος και ο αντικαταστατης δεν γνωριζει. αν καποιος ξερει για τον ζοε για καντινα στον αιγιαλο θα με βοηθουσε πολυ. ποσα μετρα πρεπει να ειναι μακρια απο μαγαζια και οτιδηποτε αλλο? και ποσα μετρα πρεπει να ειναι μακρια απο μια αλλη καντινα?

Link to comment
Share on other sites

tzeni 88

 

...μάλλον θα πρέπει να περιμένεις τον υπεύθυνο να σε κατατοπίσει γι΄αυτά που ρωτάς...

Απ΄ότι είδα στο ΦΕΚ 285Α για ενοικίαση καθισμάτων και ομπρελών στην παραλία δίνονται 500 τμ. σε "κάθε" ενδιαφερόμενο με μια διαχωριστική απόσταση μεταξύ τους 100 μέτρων. Κάτι ανάλογο ίσως υπάρχει και για τις καντίνες που αγνοούμε ή μπορεί και να μην υπάρχει και να αποφασίζεται κάθε φορά από τον αρμόδιο φορέα.... Υπομονή!!!

 

 

ΚΑΝΑ

 

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι όταν η καντίνα πρόκειται να τοποθετηθεί σε κοινόχρηστο χώρο ή στον αιγιαλό δεν απαιτείται οικ. άδεια παρά μόνο οι εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων. Επίσης οι (σε γήπεδο ή οικόπεδο) αυτοκινούμενες με έγκριση από πολεοδομία για τις χρήσης γης και από ΕΠΑΕ και χωρίς σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας δεν χρειάζονται άδεια και άρα οι συνδεδεμένες θέλουν...

 

Σήμερα ξεφυλλίζοντας την παλιά χάρτινη Δομική Ενημέρωση βρήκα και αυτό...

 

002txi.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

Δεν ξέρω αν τα παραπάνω ισχύουν εν όλω, εν μέρει ή και καθόλου αλλά με αυτές τις θερμοκρασίες ο εγκέφαλος χρειάζεται ψύκτρα για να λειτουργήσει....

Link to comment
Share on other sites

Δεν μνημονεύεται αυτό το έγγραφο, στην προηγούμενη εγκ 31

Και μόνο απ' αυτό (ότι δηλ ούτε οι αρμόδιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ το βρήκαν) και από τις διαφορετικές περιπτώσεις καντινών που αναφέρεται, καταλαβαίνει κανείς την πολυπλοκότητα αντιμετώπισης του θέματος και τα κενά ή τις παρερμηνείες που δημιουργεί σε όλους, Υπαλλήλους και ιδώτες

Εντύπωση μου κάνει η αντίφαση, ότι:

ενώ χρειάζεται οικ άδεια σε άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα ή γήπεδα και σε κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμα οικόπεδα του αρθ 25 του Ν1337/83 (ιδιωτικά ή του δημοσίου)

αυτή να μην χρειάζεται σε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα ή γήπεδα (ως χώρους τους αναφέρει-επίσης του δημοσίου)

μήπως για αυτό δεν το βρήκαν όπως λέω- αντιλήφθηκαν δηλ την μαλ.. τους

 

κατά τα άλλα να επαναλάβω και γώ τα του georg coco

Δεν ξέρω αν τα παραπάνω ισχύουν εν όλω, εν μέρει ή και καθόλου αλλά με αυτές τις θερμοκρασίες ο εγκέφαλος χρειάζεται ψύκτρα για να λειτουργήσει....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.