Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ζώνη 500μ και Ζ.Ο.Ε.


ZV

Recommended Posts

υπερισχύει πάντων η ΖΟΕ γιατί αυτός είναι και ο ρόλος της να θεσει όρια και προυποθέσεις στην οικιστική και όχι μόνο ανάπτυξη μιας περιοχής.

Ζώνη 500μ ισχύει για σχέδια πόλεως πριν το 1983 για οικισμούς προυφιστάμενους και για οικισμούς που οριοθετήθηκαν με τις διαταξεις του ΠΔ1985 για οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων αλλά όχι για επεκτάσεις αυτών. Παλιότερα είχε βγει εγκύκλιος που ακύρωνε τη ζώνη σε οικισμούς ΠΔ1985 αλλά μετά από πολλές αντιδράσεις τελικά επιτράπηκε.

 

Δες μήπως η ΖΟΕ έχει παρεκλίσεις γιατί σε κάποιες ΖΟΕ λέει ότι γήπεδα που προυφίστανται αυτής ισχύει το ΠΔ για τη δόμηση εκτός σχεδίου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω βρει από το internet τη ΖΟΕ Βόλου αλλά είναι μια φωτογραφία jpg σε μικρή ανάλυση και δε φαίνεται τι γράφει στο υπόμνημα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι αντιπροσωπεύουν οι ζώνες 1δ και 3ε που αναφέρονται. Έχω κατεβάσει το αντίστοιχο ΦΕΚ αλλά δυστυχώς δε γράφει στο υπόμνημα τον τίτλο των παραπάνω ζωνών. Μήπως είναι στάνταρ οι τίτλοι των ζωνών αυτών και θεωρούνται γνωστοί? Για τη ζώνη 1α για παράδειγμα γράφει στο ΦΕΚ "Κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι". Παρακαλώ πολύ αν γνωρίζετε κάτι ενημερώστε με.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε myronas8

μόνο στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία θα πάρεις σαφείς και πλήρεις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Παλιότερα είχε βγει εγκύκλιος που ακύρωνε τη ζώνη σε οικισμούς ΠΔ1985 αλλά μετά από πολλές αντιδράσεις τελικά επιτράπηκε.

 

 

Chris εχεις καποιο συγκεκρίμενο στοιχείο για το πως επιτραπηκε, ΦΕΚ ή αλλη εγκυκλιο γιατι εγω εχω μείνει στο οτι δεν επιτρεπεται 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Ασχολούμαι με ένα γεωτεμάχιο εμβαδού Ε=3920τ.μ. το οποίο ευρίσκεται εξολοκλήρου εντός ζώνης 500μ. από τον προ του 1923 οικισμό (Αποδεικνύεται με τίτλο ότι προϋπάρχει προ του 1978). Στην περιοχή υφίσταται ΖΟΕ η οποία μετά την τελευταία τροποποίηση της (1989) , ορίζει όριο αρτιότητας τα 4 στρέμματα και επιτρέπει τις παρεκκλίσεις του 270/Δ. Επίσης επιτρέπεται η χρήση κατοικίας βάζοντας ως περιορισμό η κατοικία να έχει μέγιστο εμβαδόν Ε=120τ.μ. και μέγιστο ύψος 7,50μ. Το γεωτεμάχιο εμπίπτει κατά το 1/3 εντός της ΖΟΕ. Το 1994 εκδίδεται άδεια για κατοικία εμβαδού Ε=50τ.μ. η οποία κατασκευάστηκε συνολικά Ε=70τ.μ., όπου και έχει τακτοποιηθεί με τον Ν.4495/17. Η εν λόγω κατοικία ευρίσκεται εξολοκλήρου στο τμήμα που εμπίπτει εντός ΖΟΕ. Το εγκεκριμένο ΓΠΣ στην περιοχή, έχει Ζώνη ΠΕΠΔ 2.1 η οποία ορίζει όριο αρτιότητας κατά κανόνα τα 8 στρέμματα, επιτρέποντας τις παρεκκλίσεις του 270/Δ μόνο στην περίπτωση που η χρήση είναι κατοικία.

Το ερώτημα μου είναι αν θα μπορούσε το γεωτεμάχιο να εξαντλήσει τη μέγιστη δόμηση των 200τ.μ., δηλαδή στο εντός ΖΟΕ να υλοποιηθούν μέχρι 120τ.μ. και τα υπόλοιπα 80 στο εκτός ΖΟΕ τμήμα.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.