Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά σε στέγες


AArtam.

Recommended Posts

..εδω δεν εχει λεφτα ο κοσμος να κτισει..κ τσακωνονται για το πως θα μαριναρουν τη γαλοπουλα..- ε, μονο η γερμανια θα επωφεληθει?δε θα παρουμε κ κατι απο αμερικη?απο την πατριδα? - ...αλλες μιζες μυριζομαι..με τη μειωση κιολας στην επιδοτηση φ/β, με τη μειωση μισθων κτλ κτλ..ποιος, κ να ηθελε

θα βελει φ.β?οταν δε μπορουν καν να πληρωσουν νοικι, η τις αλλες εισφορες / εξοδα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 109
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν ο άλλος δεν έχει λεφτά να κτίσει ούτως ή άλλως, δεν τον νοιάζει που δεν έχει λεφτά να βάλει και φ/β. Όσοι έχουν λεφτά να κτίσουν, τα φ/β δε θα αποτελέσουν πρόβλημα. Για όλα τα άλλα διάβασε την υπογραφή μου...

Link to comment
Share on other sites

Η κυβέρνηση είχε προ πολλού δεσμευτεί όπως όλες οι χώρες Ε.Ε για τους στόχους του 2020.Χωρίς να έχει κάνει ούτε ενα βήμα για την υλοποίηση των δεσμέυσεων. Θα έπρεπε ήδη σε όλα τα δημόσια κτήρια ανά την Ελλάδα να τοποθετούσε φ/β και να ανάγκαζε τους μεγαλοκαταναλωτές ηλ ρεύματος να κάλυπταν ένα ποσοστό του ηλ ρεύματος που καταναλώνον ή ακόμα και τις εταιρίες παραγωγής ηλ ενέργειας να παράγουν ένα ποσοστό ηλ. ενέργειας αποκλειστικά απο Απε.Προφανώς και δεν τους νοιάζουν οι απέ , το περιβάλλον κτλ..

Θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και μελέτη για την εγκατάσταση φ/β σε όλα τα κτήρια αλλά όχι υποχρέωση (Εκτός αν μας τα χαρίζει η Μερκελ.)

Η μετάβαση στις Απε έχει εξεληχθεί σε ένα ακόμα κερδοσκοπικό παιχνίδι και μια ευκαιρία για εξαναγκασμό των καταναλωτών να αγοράσουν φ/β θα είναι και η φορολόγηση των εκπομπών CO2 που θα έρθει και εδώ.

Θα δανειστώ την υπογραφή του συνάδελφου... Η μετάβαση στις Απε είναι τούφες!

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δεν λέω ρε παιδιά καλός και έγιναν υποχρεωτικά τα φ/β στις νέες οικοδομές, όπως και ο ΚΕΝΑΚ, και ο HD384, και η νέα ΥΔΕ αλλά,προσπαθούν να τα εφαρμόσουν στη χειρότερη εποχή , εδώ ο κόσμος δεν έχει σάλιο ούτε για γραμματόσημο , και το φπα 23% που το βάζεις πάλι αυτό, το κόστος τελικά για μια νέα οικοδομή εκτινάσσεται σε απαγορευτικά νούμερα, αφού ο άλλος δεν έχει το δικαίωμα τις επιλογής μιας ποιο ‘’φτηνής’’ κατασκευής

 

 

Edit

Το σάλιο το έχουμε καταναλώσει στο φτύσιμο

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζω μόνο οτι η τεχνολογια των Φ/β οπως και των μπαταριων για την συσώρευση ενέργειας βρισκονται σε νηπιακο σταδιο. Πράγματι η απόδοση τους ειναι απιστευτα χαμηλή σε σχέση με την ηλιοφάνεια που δέχονται. Σε 10-20 χρονια τα Φ/β που εχουν εγκαταστησει τώρα, θα ειναι για τα παλιοσίδερα.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και να φανταστείτε ότι έχουμε τόσες πολλές επιλογές που προφανώς και αν μας ενδιέφερε η πράσινη ενέργεια θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε και να έχουμε ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα σε εθνικό επίπεδο και όχι να "παίζουμε" στις ταράτσες.

Επειδή σε τέτοιο επίπεδο δεν ήμασταν ποτέ και δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι … κάποιοι σκέφτηκαν να το κάνουμε με χρηματοδότηση σε ατομικό επίπεδο….. για να μη χάσουμε και τις επιδοτήσεις ,όπως ακριβώς κάναμε μέχρι τώρα και σε άλλα ανάλογα θέματα και προκόψαμε !!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδια ξερεις κανεις τι γινεται με το προγραμμα '' πρασινα σπιτια''? απ οτι καταλαβα , αν εχεις καποιο οικοπεδο αρτιο-οικοδομησιμο, αναλαμβανει η εταιρεια κ σου φτιαχνει δωρεαν (μεχρι 80τμ) ολη την κατοικια ''πρασινη'' και η αποπληρωμη γινεται μεσω του ρευματος που πουλας στην ΔΕΗ( για 25χρονια απ τα φωτοβολταικα), χωρις να βαλεις καθολου χρηματα. Το θεμα ειναι που βρισκεται η φακα??? καποιος που να εχει ασχοληθει?

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια και εγω το εχω ακουσει από μη μηχανικούς αυτό αλλά στην πράξη δεν εχω δει τίποτα

όλοι λένε ότι υπάρχουν εταιρείες που ερχονται σου πέρνουν το οικοπεδο σου φτιαχνουν το σπιτι στο δινουν να κατοικήσεις και αυτοί εκμεταλεύονται τα έσοδα από τα Φ/Β στεγης.

Ποιες ειναι αυτές οι εταιρείες; Εγώ από ιντερνετ που έψαξα δεν βρήκα τίποτα

Τα ερωτήματα : Τι σπίτι σου φτιάχνουν; Τι ποιότητας; Σε ρωτάνε πως να γινει η διαμορφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων; Ξεκινάει η διαδικασία και το σπιτι είναι στη μέση της κατασκευής και η εταιρεία φτωχεύει ο ιδιοκτήτης τι κάνει; Το συμβόλαιο με την ΔΕΗ το κάνει ο ιδιοκτήτης ή εταιρεία; Αν το κάνει η εταιρεία πως γίνεται με ξένη ιδιοκτησία και αν το κάνει ο ιδιοκτήτης πως εισπράτει η εταιρεία;

 

όλα αυτα χωρις να ξέρω τίποτα ιδιαίτερο

Edited by st2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υποχρεωτικές οι ΑΠΕ σε Νέα Κτίρια από 1/1/2015

 

Υποχρεωτική γίνεται από τον Ιανουάριο του 2015, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη ενός μέρους των ενεργειακών αναγκών νέων κτιρίων ή κτιρίων στα οποία γίνεται σημαντική ανακαίνιση.

 

Τα παραπάνω προβλέπει νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, μέσω του οποίου θα εναρμονιστούν κοινοτικές οδηγίες. Οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση της υποχρέωσης αυτής, θα προβλέπονται σε υπουργική απόφαση, η οποία θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι τότε. Θα περιλαμβάνει δε εκτός από τις γνωστές και διαδεδομένες τεχνολογίες των αιολικών, φωτοβολταϊκών κλπ, συστήματα τηλεθέρμανσης και τηλεψύξης που παράγονται με χρήση σε σημαντικό ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Η ίδια απόφαση, θα καθορίζει επίσης "τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να ισχύουν στον κτιριοδομικό κανονισμό, έτσι ώστε να αυξηθεί το μερίδιο κάθε μορφής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στον οικοδομικό τομέα".

 

Αυτό σημαίνει ότι το ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να προχωρήσει στην τροποποίηση του Οικοδομικού Κανονισμού, ώστε να χαρακτηρίζονται ως αποδεκτά οικοδομικά στοιχεία και να ενσωματώνονται στο κτίριο, φωτοβολταϊκά πάνελς κ.λπ.

 

Με την απόφαση, θα προσδιορίζεται επιπλέον τις προδιαγραφές των συστημάτων αυτών, ώστε να επιτρέπεται η χρήση τους, "μόνον εφόσον επιτυγχάνουν σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και με βάση ενεργειακά σήματα, οικολογικά σήματα ή άλλα κατάλληλα πιστοποιητικά ή πρότυπα που έχουν θεσπιστεί σε εθνικό ή κοινοτικό επίπεδο".

 

Η υποχρεωτική εφαρμογή των συστημάτων αυτών, όπως είναι φυσικό δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης σε κλάδους δραστηριοτήτων, που σήμερα φυτοζωούν, ιδίως εφόσον συνοδευτεί από τη θέσπιση κινήτρων, τα οποία σαφώς προβλέπονται στην κοινοτική οδηγία και στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ.

 

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις επιμέρους τεχνολογίες:

 

*Για τη βιομάζα, το νομοσχέδιο επιβάλλει να προωθούνται τεχνολογίες που επιτυγχάνουν απόδοση μετατροπής τουλάχιστον 85% για οικιστικές και εμπορικές εφαρμογές και τουλάχιστον 70% για βιομηχανικές εφαρμογές.

 

*Στις αντλίες θερμότητας, θα προωθούνται συστήματα που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις οικολογικής σήμανσης που θεσπίστηκαν με την απόφαση 2007/742/ΕΚ της Επιτροπής.

 

*Στην ηλιακή θερμική ενέργεια, θα προωθείται πιστοποιημένος εξοπλισμός και συστήματα που βασίζονται σε ευρωπαϊκά πρότυπα εάν υφίστανται, συμπεριλαμβανομένων των οικολογικών σημάτων, των ενεργειακών σημάτων και άλλων τεχνικών συστημάτων αναφοράς που θεσπίζονται από ευρωπαϊκούς φορείς πιστοποίησης.

 

Τέλος, με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ανάπτυξης και ΠΕΚΑ, θα καθορίζονται οι διαδικασίες ώστε καθεστώτα πιστοποίησης ή ισοδύναμα συστήματα χαρακτηρισμού να γίνουν ή να είναι διαθέσιμα στις 31 Δεκεμβρίου 2012 για τους εγκαταστάτες μικρής κλίμακας λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας, ηλιακών φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών συστημάτων, γεωθερμικών συστημάτων μικρού βάθους και αντλιών θερμότητας.

 

(από www.euro2day.gr, 09/01/2012)

 

http://www.michanikos-online.gr/news.php?aID=1757

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.