Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αποδεκτή διαφορά εμβαδού μεταξύ τίτλου - τοπογραφικού ως 2%


GRTOPO

Recommended Posts

φαντάζομαι με μητέρα συμβολαιογράφο, θα έχει δεί πράμματα και θάμματα Exclamation Εγώ που είχα ζαχαροπλάστη, τί να αντιληφθώ απ' τα στραβά κι' ανάποδα...όλα ζάχαρη και μέλι

 

Συνεχίζοντας το σκεπτικό σου ... την πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα ,

 

τελικά, μόνο ο γιος του βοθρατζή τη βιώνει καλύτερα... όλα σκ... και απόσ...

:lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 266
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ξέρω ρε συ thomas αλλά σκέψου ότι ένα τοπογραφικό είναι 90% νομική βαρύτητα και 10% εμβαδομέτρηση.Την υπογραφή σου δεν την πληρώνεσαι επειδή τρέχεις στα Ιμαλάια να εξαρτηθείς απο τριγωνομετρικό,αλλά για τη δήλωσή σου.Οι περισσότεροι πελάτες μου έχουν πανέμορφη αποτύπωση στα έτοιμα τοπογραφικά τους αλλά άλλα αντί άλλων στη δήλωση.Θέλω να παρακαλέσω όλους αυτούς που ασχολούνται μερόνυχτα με τη βελτιστοποίηση της ακρίβειάς των οργάνων τους να ασχοληθούν πιο πολύ με τη νομική υπόσταση της αποτύπωσης μιας ιδιοκτησίας γιατί όλα ξεκινούν από το πόσο σωστό καθολικά είναι ένα τοπογραφικό.Κ αν θες να δεις τι μου έχει τύχει για να το λέω διάβασε το pοst μου στο link που παρέθεσα πιο πάνω κ στ' αλήθεια φίλε πες μου τη γνώμη σου.Κυκλοφορεί πολύ άγνοια φίλε ελεύθερη.Όλοι από κάπου ξεκινάμε αλλά όταν οι άνθρωποι που κάνουν λάθος είναι ισχυρογνώμονες και σε καθυστερούν στη δουλειά σου (γιατί όλοι οι μηχανικοί τέτοια Μ@λ@κια κουβαλάμε) καποια στιγμή ξεσπάς.

Με κάθε σεβασμό σε όσους παλεύουν μόνοι τους να επιβιώσουν στο Γιουνανιστάν.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα αγαπητέ,

όλα καλά ως τώρα αλλά δεν θα συμφωνήσω με την ποσόστωση που δίνεις, και ενίσταμαι :!: παρ' ότι στό βαθύτερο νόημα είσαι εν μέρει σωστός.

 

Είμαστε τεχνικοί και παραμένουμε έτσι, αμοιβόμενοι για την αποτύπωση, δηλαδή τη μεταφορά της πραγματικής κατάστασης σε χαρτί.

 

Αλλ' αντ' άλλων έχουν στις δηλώσεις οι φουκαράδες (νέοι στην πλειοψηφία) συνάδελφοι γιατί κάποιοι νομικοί βολεύονται και καζαντίζουν πίσω απ' τις δηλώσεις που μας ανάγκασαν να γράφουμε, επηρεάζοντας ερήμην μας και σε ανύποπτο χρόνο αυτόν τον περίφημο Νομοθέτη.

 

Η υποχρέωση συμμόρφωσης με το Νόμο δε πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τι σημαίνει η βασική δουλειά μας για την κοινωνία και πως να την κάνουμε τίμια, ούτε να πάψουμε να ρυθμίζουμε τα όργανά μας στην μέγιστη ακρίβειά τους (αλήθεια, πόσοι απο μας ξέρουν να το κάνουν;) άλλωστε μόνον αν γνωρίζω την πραγματική διάσταση μπορώ να κινηθώ με άνεση στην εικονική :roll: που μου επιβάλλει το σύστημα.

 

Απλά, βλέπεις οτι κι εγώ, θα καταλήξουμε να κάνουμε εταιρίες με δικηγόρους τελικά για να επιβιώσουμε σ' αυτή τη στρεβλή κατάσταση τεχνονομοεγκυκλιομάθειας.

 

Το τοπογραφικό διάγραμμα δεν είναι βέβαια το μόνο πράγμα που κάνει ο τοπογράφος πχ σε κανένα διάγραμμα οριζοντιογραφίας, μηκοτομής, κτηματολογικό, βυθομετρικό, τριγωνισμού κλπ δε γράφουμε δηλώσεις νόμων. Σ' αυτά, η ποιότητα μετρήσεων είναι αδιαπραγμάτευτη, αντίθετα απ' ότι πιστεύεις, μιλώντας για σήραγγες στραβές, με ακριβά gadget, σε αδέξια χέρια κλπ. που είμαι σίγουρος πως είναι η εξαίρεση.

 

Γι'αυτό και δεν είναι τόσο δημοφιλής και συχνή η σύνταξη τέτοιων διαγραμμάτων απο μη τοπογράφους ή "κακούς" τοπογράφους, αυτούς που νομίζουν οτι αμείβονται μόνο για την σφραγίδα και τη δήλωση και που τόσο πολύ σε ταλανίζουν, έτσι φαίνεται τουλάχιστον.

 

Κλείνω με μια συγνώμη απ' την ομήγυρη για το μακροσκελές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για το 2% κάντε ότι καταλαβαίνετε...Το ότι τα όρια καθορίζονται από τον ιδιοκτήτη σας προστατεύει αλλά θα έρθει και η στιγμή που θα είστε από τη μεριά του φαγωμένου οικοπέδου...Και σε θέμα μελέτης δεν τίθεται αμφισβήτηση για όσα λέτε και θα είστε δράκοι αν πράξετε διαφορετικά.Το θέμα του 2% αφορά μεταβιβάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ποτέ, επαναλαμβάνω, ποτέ δεν έχω γράψει προσωπικά την δήλωση περι υπόδειξης ορίων, κάνω πάντα εφαρμογή, δε θέλω να κάτσω στο σκαμνί ξανά για λογαριασμό κάποιου καθικιού που καταπάτησε και ψάχνει νομιμοφάνεια.

Θα κάτσω όμως την άλλη βδομάδα στο 3μελές γιατί ένας δικηγόρος που του χάλασα τη δουλειά αποκαλύπτοντας χοντρή καταπάτηση στο Ημεροβίγλι, έβαλε τον πελάτη του (αντίδικο του δικού μου) να με εγκαλέσει ως ένοχο εξαπάτησης δικαστηρίου :!: Το έχουν σαν σπόρ στη Σαντορίνη να τραβολογάνε μηχανικούς για τον ίδιο λόγο που με τραβάνε. Δεν τους άρεσαν καθόλου αυτά που διαπίστωσα, εκεί βέβαια τα όργανα κουρδίστηκαν "στην πένα" και τραγούδησαν τα χιλιοστά :) δεν διανοείσαι αποκλίσεις εκεί. Ευτυχώς πάμε για αθώωση γιατί στο μεταξύ έβγαλε ο Πραγματογνώμονας το πόρισμα (στο αστικό δικαστήριο) που με δικαιώνει και είναι 100% στις μετρήσεις μου.

 

Ολόκληρο thread σας επιφυλάσσω όταν γυρίσω για να ξέρουν τα αθώα παιδιά που μας διαβάζουν τι τριγυρνάει εκεί εξω...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και για να συμπληρώσω τον agior,μία μοναδική φορά ξέφυγα από το 2% kai έμπλεξα κάποτε με κατάτμηση και καταπάτηση ταυτόχρονα επειδή ένας καθίκης μου απέκρυψε τίτλους και δεν έβρισκα στοιχεία στο πουθενά και ήθελε να πραγματοποιήσει το όνειρό του.Και θα τρέξω προσεχώς,εξ΄ού και το ύφος μου σε προηγούμενο post

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγω με το φίλο . Πες στα μεγάλε επιτέλους και ένας που λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Link to comment
Share on other sites

agior και zavitee περιμένουμε με ανυπομονησία νέα σας. Εαν δε θέλετε να πείτε κάτι παίζουν και τα πμ γιατι το ζήτημα είναι ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

agior και zavitee περιμένουμε με ανυπομονησία νέα σας. Εαν δε θέλετε να πείτε κάτι παίζουν και τα πμ γιατι το ζήτημα είναι ενδιαφέρον.

 

Εσύ μην μιλάς καθόλου....θα σε φάω ζωντανό, καθώς κάποτε κάναμε μια κουβέντα..... :lol: :lol: :lol:

 

 

Στο θέμα .......

 

Συμφωνώ απόλυτα με [email protected] και δεν υπάρχει προσβολή βάσει των λεγομένων του απλά ωμή αλήθεια.

 

Κάποτε ασχολήθηκα με τοπογραφικά, αλλά λόγω του ότι γουστάρω πολύ τα νομικά και διαβάζω ....άρχισα να το ψάχνω και κατέληξα ακριβώς στα λεγόμενα του συναδέλφου zavi, συνυπολογίζοντας και την "καλή διάθεση" των ιδιοκτητών απέναντι στους μηχανικούς καθώς νομίζουν ότι κερδίσουν μέτρα αν εγώ υπογράψω......

 

Αυτοί που λένε ".....έλα σε παρακαλώ....κάντο να φαίνεται ίδιο......μα σωστό είναι....."αυτοί είναι που αύριο μεθαύριο πάνε σε δικηγόρο και σε δίνουν στεγνά για 300€.

 

Εξάλλου όσοι διαβάζουν καθημερινά ξέρουν ότι δεν γουστάρω καθόλου τους "Ελληνάρες" ιδιοκτήτες και δεν θέλω ούτε ερωτήσεις τους να βλέπω εδώ μέσα.....

 

Με ΑΗΔΙΑΖΕΙ η πολιτική και λογική τους.

 

Από τότε έστω και αν ακούγεται σκληρό ....φέρνω τοπογράφο να το μετρήσει με την πολυδιαφημισμένη ακρίβεια του οργάνου του και να πάρει και αυτός όση ευθύνη θέλει υπογράφοντας ότι δήλωση θέλει.

 

Ποτέ δεν μπαλαμούτιασα και ποτέ δεν έλεγξα τίτλους και ούτε θα το κάνω.

 

Άλλη είναι η δουλειά μου.

 

Σε δουλειά που μου προτάθηκε (Ιδιωτικό Κτηματολόγιο για Ίδρυμα κοντά 22 οικόπεδα) τους ανέλυσα ότι δεν αναλαμβάνω και ότι η σωστή διαδικασία έχει ως εξής:

 

1) έλεγχος τίτλων (πολλοί από αυτούς είναι του 20, περιγραφικοί βάσει δέντρων και πηγών, με παράνομες δικαοπραξίες, χρησικτησίες, με κατατμήσεις με . . . με .... με της Παναγιάς τα μάτια) ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

 

2) Αποτυπώσεις και τοπογραφικά ολόκληρων των ΟΤ

 

3) Έλεγχος στα όμορα και στις άδειες αυτών όπου υπάρχουν

 

4) Δικαστικές διεκδικήσεις σε περίπτωση καταπάτησης κλπ κλπ

 

5) Ενημερώθηκε ο τοπογράφος που ανέλαβε για το μέλλον και τη χρήση που απαιτείται στα τοπογραφικά αυτά , για να ξέρει τι θα κάνει και που πάει να μπλέξει. Εμείς όλοι οι άλλοι ενημερωνόμαστε που μπορεί να φτάσει ένα τοπογραφικό μας ?

 

Αρνήθηκα περίπου 12.000€ και δεν είναι ότι δεν τα έχω ανάγκη αλλά λόγω του ότι καταλαβαίνω που φτάνει το πάπλωμα και που τα πόδια μου.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σε συμβόλαιο αγοραπωλησίας έτους 1985 αναφέρεται εμβαδό οικόπεδου 350τ.μ.(συνοδεύεται από τοπ. διάγραμμα). Σε προσπάθεια έκδοσης οικοδομικής αδείας με καινούριο τοπογραφικό διάγραμμα και νέα αποτύπωση(ακριβής) αναφέρεται εμβαδό 355τ.μ.. Ο υπάλληλος που ελέγχει τα τοπογραφικά ζητάει να γίνει ''συμπληρωματικό'' συμβόλαιο ώστε να φαίνονται τα 5 επιπλέον τ.μ. με την αιτιολογία ότι δεν συμφωνεί το εμβαδό του τίτλου ιδιοκτησίας με αυτό του τοπογραφικού διαγράμματος της υπό έκδοσης αδείας. Μπορεί να ζητήσει κάτι τέτοιο?

 

 

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Παρατήρηση: Πριν αναρτήσετε οποιαδήποτε απορία σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων.

Το ερώτημά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.