Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατακτήριες στους μεταλλειολόγους μηχανικούς


Geo86

Recommended Posts

Μιας και ειμαι εγω μεταλλειολογος να σας πω. Δεν ειναι ετσι οπως νομιζετε τα πραγματα. ειναι παρα πολυ καλη σχολη για οποιον τον ενδιαφερει. οποιον δν τον ενδιαφερει καθεται εκτος. και αυτο δν συμβαινει μονο στη δικια μας σχολη αλλα σε ολες. εχει τυχει να ειμαι και μονος μου σε μαθημα. δν το μετανιωσα. εχει καλους καθηγητες και δν νομιζω να εχει μεγαλη διαφορα απο τους πολιτικους σε μαθηματα που εχουμε κοινα. Μεταλλειολογοι και γεωλογοι διδιακουν και σε αυτη τη σχολη

 

Σωστότατος. Γενικά εντός ΕΜΠ το επίπεδο είναι περίπου ίδιο και στις 9 σχολές και υπάρχουν πάρα πολλά μαθήματα που γίνονται κοινά και υπάρχουν καθηγητές μια; σχολής που διδάσκουν στην άλλη. Ειδικά στους μεταλλειολόγους υπάρχουν και άριστοι φοιτητές και σε αυτή τη σχολή διδάσκουν καθηγητές από άλλες σχολές (ΗΜΜΥ, Πολιτικούς, ΣΕΜΦΕ και άλλες). Γνώμη μου είναι, άμα δεν υπάρχει βιασύνη για εξωτερικό ότι αξίζει η ιδέα του Geo86.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τους hmmypm και sirus!!!

 

η ποιοτητα διδασκαλιας και το περιεχόμενο μαθηματων είναι πολυ καλο σε όλες τις σχολές στο ΕΜΠ. Επίσης, ανα περιόδους αλλάζουν κάποια πραγματάκια για να είναι ακόμα πιο συμβατό το πρόγραμμα σπουδών με την τρέχουσα εξέλιξη της επιστήμης.

 

όμως στο επίπεδο της έρευνας και της φήμης στο εξωτερικό οι σχολές διαφέρουν κατά πολύ.Δυστυχώς!!

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και η συγκεκριμένη σχολή έχει ενδιαφέρον και προφανώς την ακολουθεί (όπως και όλες) αυτός που πραγματικά του αρέσει το αντικείμενο. Δεν τίθεται θέμα "δεύτερης διαλογής" σχολής κατ'εμέ. Απλά επικρατεί αυτή η άποψη γιατί ειδικά στην Ελλάδα (δεν γνωρίζω για εξωτερικό), είναι πάρα πολύ δύσκολη η αγορά εργασίας και παρατηρείται μεγάλη ετεροαπασχόληση στους αποφοίτους αυτής. Ενδιαφέρον σχολή αλλά με περιορισμένο αντικείμενο και πεδίο εφαρμογής στην αγορά εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

όμως στο επίπεδο της έρευνας και της φήμης στο εξωτερικό οι σχολές διαφέρουν κατά πολύ.Δυστυχώς!!

 

Άμα θες γίνε πιο συγκεκριμένος και ανέφερε πηγές.

Link to comment
Share on other sites

Απλά επικρατεί αυτή η άποψη γιατί ειδικά στην Ελλάδα (δεν γνωρίζω για εξωτερικό), είναι πάρα πολύ δύσκολη η αγορά εργασίας και παρατηρείται μεγάλη ετεροαπασχόληση στους αποφοίτους αυτής.

 

Ναι αυτό είναι το κακό,οτι στην ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα εκτος απ τα γεωτεχνικά (πλεον ούτε κ αυτά :P ) με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί ο μεταλλειολόγος.Στο εξωτερικό όμως έχουν ζήτηση αρκετή.Και μιας και είναι σχεδόν όμοια σχολή απ τη μια και απ την άλλη το οτι θα φύγω έξω το χω στο πρόγραμμα,είπα να το κανω..το κακό απ την άλλη είναι οτι θα χάσω χρόνια απο ενδεχόμενη προυπηρεσία..αλλα τι να κάνεις..επιλογές!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον για να μην παρεξηγουμαστε, δεν ηθελα να πω οτι οι μεταλλειολογοι δεν εχουν καλους καθηγητες ή αριστουχους φοιτητες. Απλα εχω την αποψη οτι τετοιες σχολες, οπου οι περισσοτεροι δεν μπηκαν τρελαμενοι με το αντικειμενο εξαρχης δεν ''τραβανε'' γενικοτερα. Δηλαδη θελω να πω οτι ενω θα μπορουσαν να γινονται πολυ περισσοτερα πραγματα τελικα δεν γινονται σε αυτες τις σχολες. Αυτη ειναι μια προσωπικη εκτιμηση εχοντας ζησει και μια αναλογη κατασταση βεβαια.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω και εγώ ως Μεταλλειολόγος Μηχανικός ότι δεν τίθεται θέμα επιπέδου των σπουδών στη σχολή. Ειδικότερα, έχω την άποψη ότι οι όποιες αμφιβολίες αιωρούνται σχετικά με το επίπεδο σπουδών, προκύπτουν όχι από το επίπεδο των φοιτητών αλλά :

α) από την αυξημένη ετεροαπασχόληση σε σχέση με άλλες σχολές ή οποία έχει διαμορφώσει και την βάση της σχολής

β) από την υπερβολική συνδικαλιστική δραστηριότητα σημαντικού αριθμού φοιτητών

γ) από την επιφανειακή κρίση πολλών και τις εντυπώσεις που σχηματίζονται στο άκουσμα της λέξης "Μεταλλειολόγος".

 

Τα παραπάνω τεκμηριώνονται και αντικειμενικά από τα εξής :

α) αρκετά χρόνια παλαιότερα (δεκαετία του '70) η βάση των Μεταλλειολόγων ήταν από τις υψηλότερες του ΕΜΠ (1η ή 2η νομίζω) και από τις υψηλότερες στο

σύνολο των σχολών εκτός Πολυτεχνείου (αποτέλεσμα της καλής και άμεσης τότε επαγγελματικής αποκατάστασης...)

β) απόφοιτοι μεταλλειολόγοι εκείνης της εποχής είναι π.χ.

ι) ο πρόεδρος της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στην Ελλάδα (Κούτρας-ΕΛΛΑΚΤΩΡ)

ιι) διεθνώς διακεκριμένοι καθηγητές άλλων σχολών π.χ. (Π.Μαρίνος - Καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ)

γ) το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών το οποίο ξεκίνησε από τους μεταλλειολόγους και στο οποίο συμμετέχουν ως συντονίζουσα σχολή

προσελκύει μεγάλο αριθμό πολιτικών μηχανικών.

 

Υ.Γ. Είμαι ήδη φοιτητής στους Πολιτικούς μηχανικούς μετά από κατατακτήριες εξετάσεις και δεν διαπιστώνω διαφορά όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας των μαθημάτων.

Link to comment
Share on other sites

Ισως ότι πιο κουλό έχω διαβάσει εδώ πέρα, γεωλόγος να θέλει να δώσει κατακτήριες στους μεταλλειολόγους. ρε φίλε αν σε ενδιαφέρει όπως λες να τη κάνεις για έξω θα ήξερες ότι αυτή τη στιγμή τα γεωτεχνικά/υδρογεωλογικά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σταθερά από τις πιο περιζήτητες θέσεις. Κάνε ένα μαστερ στα γεωτεχνικά έξω (όπως μόνος σου το ανέφερες) να μάθεις πως δουλεύει το σύστημα εκεί να πιάσεις και καμιά δουλειά (όπως επίσης μόνος σου ανέφερες) και άστους μεταλλειολόγους (η οποία όντως είναι πολύ ενδιαφέρον σχολή όπως κάποιοι προανέφεραν).

Link to comment
Share on other sites

Argyri ο Μαρίνος στους πολιτικούς είναι γεωλόγος όχι μεταλλειολόγος. :) coolbaby το ξέρω αυτό που λες και το σκέφτομαι..πιο πολύ θα το κάνω αν το κάνω γιατί μ αρεσει.. :P

Link to comment
Share on other sites

Argyri ο Μαρίνος στους πολιτικούς είναι γεωλόγος όχι μεταλλειολόγος.

 

Σχετικά με τον Π. Μαρίνο επιμένω ότι είναι μεταλλειολόγος. Το βιογραφικό του είναι εδώ http://users.civil.ntua.gr/marinos/downloads/cv_greek.pdf.

Ρίξε μια ματιά για να διαπιστώσεις την ακρίβεια όσων προαναφέρω :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.