Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τακτοποίηση κτιρίου με το ν.4014/11


Recommended Posts

Το κτίριο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1968 με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε στις 27/07/1968. Μελετήθηκε με τις διατάξεις περί οικισμών υφιστάμενων του 1923 εφόσον δεν υπήρχε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Το οικόπεδο που είναι κτισμένο το κτίριο έχει εμβαδόν 1000 τ.μ.

Η μελέτη για την δημιουργία ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής ξεκίνησε το 1968 και ολοκληρώθηκε το 1972. Το εγκεκριμένο πλέον ρυμοτομικό σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 1972. Ωστόσο το κτίριο δεν αποτυπώνεται μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, διότι χτίστηκε κατά την διάρκεια της μελέτης του ρυμοτομικού σχεδίου και δεν του έχει δοθεί δρόμος. Εν τω μεταξύ βρίσκεται εντός σχεδίου με το ρυμοτομικό σχέδιο του 1972.

 

Ερώτηση:

1. Προσπαθώ να βρω με ποιες διατάξεις και κανονισμούς περί υφιστάμενων οικισμών προ του 1923 μελετήθηκε για να μπορέσω να συγκεντρώσω τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν και να το τακτοποιήσω με τον νέο νόμο (ν.4014/11). Μπορεί κάποιος να μου πει ποιοι κανονισμοί και ποιες διατάξεις ίσχυαν την περίοδο που εκδόθηκε η οικοδομική άδεια (27/07/1968) περί οικισμών προ του 1923??

 

Σημείωση:

Αν δεν κάνω λάθος με τους σημερινούς κανονισμούς το οικόπεδο που είναι κτισμένο το σπίτι είναι άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο διότι δεν έχει πρόσβαση σε κοινόχρηστο χώρο. Επομένως δεν μπορεί να βγει νέα οικοδομική άδεια σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 26 του Ν.4014/2011??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.