Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπολογισμός πτώσης τάσης


tantonakis

Recommended Posts

Θα λάβεις υπόψιν σου όλα τα φορτία, σωστά. Όσον αφορά τον ουδέτερο, αν έχεις μονοφασική παροχή αυτός θα έχει ίδια διατομή με τη φάση (το ίδιο ρεύμα άγει).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για την διατομή πίνακα-μετρητή δεν χρειάζεται να υπολογίσεις κάτι, είναι τυποποιημένη η διατομή που θα βάλεις αναλόγως της παροχής που έχεις. Για τις πτώσεις τάσης σαφώς και χρειάζεται υπολογισμός, στα τόσα μέτρα του υποπινακα θα πρότεινα να πάει 3φασική γραμμή για να αποφύγεις της τεράστιες διατομές.

Edited by VirusX2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα!

Δύο ερωτήσεις για περίπτωση φωτοβολταικής εγκατάταστασης net metering.

1. Ποια η επιθυμητή πτώση τάσης από τα πάνελ μέχρι και σημείο σύνδεσης με την εγκατάσταση Χαμηλής τάσης; Για το σύνολο της εγκατάστασης αναφέρται στο νέο κανονισμό 60364 ότι αν δεν υπάρχει τροφοδοσία από το δίκτυο αλλά από ιδιωτική παραγωγή, η επιτρεπόμενη πτώση τάσης να είναι 6% για φωτισμό. Αυτό σημαίνει ότι πχ μπορώ να συνδυάσω και να έχω για παράδειγμα 3% από τα φωτοβολταικά και 3% από την εγκατάσταση;

 

2. Δεδομένου ότι είναι net metering και πρακτικά τα φωτοβολταικά δεν θα τροφοδοτήσουν την εγκατάσταση αλλά μόνο το δίκτυο διανομής, τί νόημα έχει η πτώση τάσης; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι θα παράγουμε λιγότερες kwh (λόγω πτώσης τάσης στο δίκτυο) με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερα έσοδα, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.