Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευή απόληξης κλιμακοστασιου στο δωμα


Recommended Posts

Σε οικοδομή εντός σχεδίου πόλεως, όπου επιτρέπεται η κατασκευή απόληξης κλιμακοστασίου στο δώμα αλλά δε προβλεπόταν στην οικ. άδεια , πως υπολογιζουμε το προστιμο? Δεν είναι ουτε υπέρβαση δόμησης (αφού δε μπαινει στο σδ) ούτε υπέρβαση ύψους....

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή συνάδελφε, έλεγξε την Ο.Α γτ αν είναι με το γοκ του 73 αυτά τα τ.μ. είχαν το δικαίωμα να τα μεταφέρουν στο υποκείμενο διαμέρισμα!!!! Άρα τότε έχεις κάνει υπέρβαση δόμησης!

 

Αν τωρα δν τα είχε χρησιμοποιήσει καθόλου μπορείς να βγάλεις νέα Ο.Α και να μην μπλέξεις με τον νόμο!

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια είναι του 2000 αλλα επειδή έχει και άλλες αυθαιρεσίες δε θέλει να μπει στη διαδικασία για έκδοση αδείας. Πως πιστεύεις ότι πρέπει να υπολογίσω το πρόστιμο?

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω, καλύτερα ρώτα το ΤΕΕ. Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι να βάλεις τα τ.μ. σαν υπέρβαση δόμησης β.χ. !!! υπέρβαση υψους-κάλυψης δν έχεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οταν δεν κάνεις απόληξη τότε αφαιρούνται τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν τα σκαλιά.Ελέγχεις δηλαδή αν έχουν αφαιρεθεί τα μ2 αυτά.Στη συνέχεια αν κάνεις απόληξη σημαίνει ότι έχεις κάνει και τη σκάλα να βγεις επάνω, άρα αν έχουν αφαιρεθεί από πριν τα μ2 αυτά τώρα με τη σκάλα ξαναμετράνε άρα έχεις υπέρβαση σ.δ. Για τσέκαρέ το.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν πράγματι δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης (αφου τσεκάρεις οτι σου είπαν οι συνάδελφοι), εκτιμώ ότι για τον υπολογισμό του προστίμου χρησιμοποιείς τους συντελεστές 1,2,3 και 12 δηλαδή οικοδ. άδεια, εντός σχεδίου, είδος χρήσης και παλαιότητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα παιδιά!

Και γω έχω μια αντίστοιχη περίπτωση με απόληξη κλιμακοστασίου 10,82τ.μ.και μέγιστο ύψος 1,45μ. σε ακίνητο εκτός σχεδίου με Ο.Α.

που πρέπει να δηλωθούν και δεν ξέρω αν πρέπει να τα βάλω ως υπέρβαση δόμησης Β.Χ. ή με αναλυτικό στις λοιπές παραβάσεις.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.