Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νομιμοποίηση με άρθρο 22 ή με τον 4014?


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Σύμφωνα με το προαναφερθέν ΦΕΚ29Α/2013:

 

7. Η περίπτωση γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 150 του ν. 4070/2012 (Α΄ 82) αντικαθίσταται ως εξής:

«γ. Άδεια δόμησης, η οποία εκδίδεται από την υπηρε­σία δόμησης του οικείου Ο.Τ.Α. ή άλλη αρμόδια αρχή. Για χώρους που έχουν διατηρηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5 και 6 του ν. 3843/2010 (Α΄ 62) προσκομίζε­ται αντίγραφο της αίτησης όπου βεβαιώνεται η περαί­ωση της διαδικασίας διατήρησης του χώρου σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 6 του ν. 3843/2010 (Α΄ 62). Για κατασκευές ή χρήσεις που έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 (Α΄ 209) προσκομίζεται η βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας σύμφωνα με το άρθρο 2 της 41498/26.9.2011 απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλε­κτρονικής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Β΄ 2167) ή η βεβαίωση εξό­φλησης ποσοστού 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως 31.5.2013 από το πληροφοριακό σύστημα του Τ.Ε.Ε.».

 

Από τη στιγμή που το σύστημα του ΤΕΕ δε δίνει ακόμα τη δυνατότητα να εκδοθεί η βεβαίωση του 30%, η Πολεοδομία αρκείται σε ένα αντίγραφο της αίτησης προσωρινής υπαγωγής όπου φαίνεται ότι έχουν εξοφληθεί τα πρόστιμα; Γνωρίζει κάποιος;

 

Πρόκειται να κάνω νομιμοποίηση με το άρθρο 26 του Ν.4014 σε αυθαίρετο που εν μέρει έχει υπαχθεί στο άρθρο 24 και εν μέρει στο άρθρο 26, και διστάζω να κάνω μία ενιαία αίτηση, γι αυτό το λόγο... Η Λεμπέση εντωμεταξύ αναφέρει ότι πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνονται δύο αιτησεις με δύο ξεχωριστά παράβολα. Ποια η γνώμη σας;

 

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

Πάνω στο 5σέλιδο pdf κάθε δήλωσης 4014 αναφέρεται σε χαρακτηριστικό σημείο το % εξόφλησης του προστίμου αυτής.

Με αυτό πιστεύω θα κάνεις τη δουλειά σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής.: ισόγεια οικοδομή 200τ.μ. με άδεια του 93, εντός σχεδίου πόλεως, αντί να κατασκευαστεί με εσωτερικό ύψος ορόφου 3μ. κατασκευάστηκε με 4μ. Εννοείται πως είναι πολύ πιο χαμηλά από το μέγιστο της περιοχής, εκτός ιδεατού, κλπ και οτι ο όγκος αυτός μπορεί να νομιμοποιηθεί. Το ερώτημα είναι τι παράβολο θα πληρώσει? στη πολεοδομία επιμένουν να δούν παράβολο 2000ε--->προς έκδοση αδείας.

Ωστόσο έχω ήδη πληρώσει παράβολο 500ε για κάποιους μικρούς βοθ. χώρους και το σύστημα όπως ξέρετε δεν αναπροσαρμόζει το παράβολο.

Το ερώτημα είναι βέβαια αν χρειάζεται τόσο μεγάλο παράβολο για ΥΥ που νομιμοποιείται και εκδίδεται άδεια. Σε όλες τις εγκυκλίους κλπ μιλάει για πρόστιμα=>τακτοποιούμενα,εγώ τι κάνω?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Καλησπέρα, 

Στην περίπτωση που εμφανίζεται στο απόσπαμα του διαγράμματος που ακολουθεί έχουν αυθαίρεση επέκταση τμήματος καταστήματος πρατηρίου υγρών καυσίμων καθώς και αυθαίρετη κατασκευή στεγάστρων, δεξαμενών και πλυντηρίου. Το σύνολο των αυθαιρεσιών έχει τακτοποιηθεί σύμφωνα με το Ν4178/2013. 

Τμήμα του πλυντηρίου που φαίνεται στην κάτω αριστερή γωνία έχει μπει στην πρασιά και εντός της αδιάνοικτης οδού. 

Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί τη νομιμοποίηση των κατασκευών και συνέχιση εργασιών στο πλυντήριο (σκέπασμα ανοιχτής οροφής). Φαντάζομαι ότι η σωστή διαδικασία είναι 

α)γκρέμισμα του τμήματος του πλυντηρίου που εισέρχεται σε κοινόχρηστο χώρο

β)ενταξη ως τακτοποιημένου του τμήματος που εισέρχεται στη πρασία 

γ)συνέχιση εργασιών (για το σκέπασμα του πλυντηρίου ((παρ.17 αρθρο 24 Ν4014/2011)

δ)νομιμοποιηση λοιπων τμημάτων (άρθρο 22/ΓΟΚ1985)

 


Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.