Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προϋφιστάμενο του 1955


Recommended Posts

Διότι, αν οι Υ.ΔΟΜ πλέον μας λένε ότι δεν εκδίδουν πιστοποίηση νομίμου  περιγράμματος, τότε όπως ορθά το αναφέρεις, θα πρέπει να δέχονται τη δική μας υπογραφή ως προς την ύπαρξη του κτιρίου  πριν το 1955.

 

Λογικά ναι! Από τη στιγμή που ισχύει η βεβαίωση για προ του 55 για τακτοποιήσεις και μεταβιβάσεις, υποθέτω ότι θα ισχύει και για κατασκευή! Τουλάχιστον εμένα αυτό μου είπαν από της Θεσσαλονίκης, ότι δηλαδή ο Μηχανικός φέρει την ευθύνη από τούδε για τη βεβαίωση της παλαιότητας.  

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ο μηχανικός αντικαθιστά τον Δήμαρχο;

Άλλο βεβαίωση προ 55 και άλλο πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος ..

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ο μηχανικός αντικαθιστά τον Δήμαρχο;

 

Έτσι ακριβώς!! Και αυτό γιατί οι Δήμαρχοι υπέγραφαν ό,τι ήθελαν για ευνόητους λόγους. Ενώ τώρα, ο 4178 είναι σαφέστατος ως προς τις μη αληθείς βεβαιώσεις των Μηχανικών (βλέπε ποινές)... Παρ όλα αυτά, αν υπάρχει κάποια βεβαίωση από "τοπικό άρχοντα" καλό είναι να την έχει στη κατοχή του ο Μηχανικός που εκδίδει βεβαίωση για προ του 55.. 

 

Καλή χρονιά!! 

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Η ισχύς (και απαίτηση)όμως της βεβαίωσης είναι για συγκεκριμένες πράξεις και μέσα σε αυτές δεν είναι η έκδοση αδειών....

Link to comment
Share on other sites

Μη παει κανεις μηχανικος σε ΥΔΟΜ για προσθηκη με τετοια προσωπικη βεβαιωση! Θα γελανε οι υπαλληλοι!

Αν δεν εχει αδεια οικοδομης ή δεν περιγραφεται ομορφα στα συμβολαια σαν προ 55 και να ταυτιζονται τουλαχιστον τα τετραγωνικα, τοτε κατευθειαν 4178

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ λογικό ένα προ του 55 να μην έχει Ο.Α.. Από την άλλη, όταν υπάρχει συμβόλαιο και κάποια δικαιολογητικά όπως αυτά που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμά μου που να σου εξασφαλίζουν ότι η κατασκευή είναι προ του 55, και όταν δεν υπάρχουν αυθαιρεσίας μεταγενέστερες εκείνου του έτους στην εν λόγω κατασκευή, τότε εκδίδεις τη βεβαίωση νομιμότητάς του. Κανένας δε θα γελάσει.. Το ίδιο πράγμα λέμε tzeno. Μετά από αυτό, αρχίζει τη διαδικασία έκδοσης άδειας δόμησης για τη προσθήκη. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες στην ΥΔΟΜ της περιοχής σας. 

Η δικιά μας αυτό μου είπε, αυτό σας λέγω.. 

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίωση νομιμότητας εκδίδουμε μόνο σε περίπτωση δικαιοπραξίας εν ζωή που έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο.ΠΟΤΕ άλλοτε.Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο αυτό.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γεια σας συνάδελφοι, θα ήθελα την γνώμη σας σε ένα ερώτημα. Σε πέτρινη κατοικία με ημιυπόγειο, το ύψος του ημιυπογείου είναι σε όλα τα σημεία του κάτω από 1.70μ.,βάσει του κτιριοδομικού άρθρο 8 :ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, το ελάχιστο ύψος ενός χώρου βοηθητικής χρήσης είναι 1,90μ. Θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης να δηλώνει τον χώρο αυτό στο Ε9 ή όχι ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.