Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τι ειδος θερμανσης προτεινετε?


harisf

Recommended Posts

Θα ηθελα να παρω την βοη8εια σας για το τι ειδος θερμανσης εκτος απο καλοριφερ θα προτεινατε για ενα πετροχτιστο παλιο σπιτι που ανακαινισα και στο οποιο εχει γινει εγκατασταση με μονοσοληνια για καλοριφερ .Στο σπιτι υπαρχει τζακι απλο ,οι τειχοι ειναι 50 ποντους και πανω και υπαρχει δυνατοτητα ψευδοροφης αφου τα δωματια του ειναι αρκετα ψηλα,ειναι μονοκατοικια με 2 οροφους και εσωτερικη σκαλα και η ταρατσα δεν ειναι με μονωση Το σπιτι ειναι 155 τετραγωνικα και οι 2 οροφοι

 

Σας ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΚΑταρχήν, από τη στιγμή που δεν έχεις καλή μόνωση στην πλάκα οροφής, είναι δεδομένο ότι ό,τι και να βάλεις θα είναι ενεργοβόρο. Τώρα, η πιο φτηνή λύση, από τη στιγμή που έχει εγκατ΄σταση μονοσωληνίου, θα ήταν να βάλεις και τα σώματα με έναν κατάλληλο λέβητα πετρελαίου. Αν όμωςδεν θέλεις το πετρέλαιο και τα σώματα, τότε θα μπορούσες να τοποθετήσεις ψευδοροφή και στους δύο τους ορόφους με μία καναλάτη ανά όροφο και αεραγωγούς εντός της ψευδοροφής με στόμια σε κάθε δωμάτιο. Ό,τι όμως και να αποφασίσεις, ανέθεσε να σου κάνουν μία μελέτη, προκειμένου να επιτύχεις τη βέλτιστη οικονομοτεχνική λύση.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευεις οτι με ψευδοροφη θα κανω κατι με οσο αφορα την μονωση γιατι το σκεφτομαι να το κανω,οσο αφορα το λεβητα πετρελαιου 8α συμφερει απο του χρονου που θα ανεβει και αλλο η τιμη τ?

Link to comment
Share on other sites

Η τιμή γενικά θα ανέβει σε κάθε είδους ενέργεια. Η σωστή λύση είναι να επενδύσεις σε μια καλή μόνωση και μετά να αποφασίσεις. Με την πέτρα υπάρχει κάποιο θέμα και χρειάζονται αποφάσεις στο εαν θέλεις να την βλέπεις και απο τις 2 πλευρές. Σήμερα η αντλία θερμότητας είναι η καλύτερη λύση απο πλευράς οικονομίας. Παρέα με ενα ενεργειακό τζάκι θα λύσεις το πρόβλημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το πετρελαιο το αεριο τ ξυλα τ πελετ μπρικετες κτλ ειναι αποκλειστικα για θερμανση, θα ''χτυπηθουν'' φορολογικα η εκ της αγορας (προσφορα και ζητηση που λεμε) στ επακρο, το ρευμα εχει πιο.. γενικη και κοινωνικα ευαισθητη θεση, οσο και να ανεβει αποκλειεται να ανεβει περισσοτερο απ τα αλλα και εφ οσον η αντλια θερμοτητας συμφερει σημερα θα συνεχισει να συμφερει!

Ηδη εμεσα μας λενε.. κρυωστε προβατα η σκαστε τα! Ε δε νομιζω να μας πουνε και μην εχετε φως.. Εγω εφετος λογω μιας δοκιμης-πειραμα εβαλα κλιματιστικο γ συμπληρωματικη θερμανση και τ αποτελεσμα ειναι να εχω καλυτερη ζεστη ευκολοτερη και οτι ρευμα καιω το βγαζω οικονομικα απ τ μικροτερη καταναλωση ξυλων στ ενεργειακο τζακι που ειχα αποκλειστικα γ θερμανση εδω κ 6 χρονια πριν. Κλιματιστικα εχουν σχεδον ολα τ σπιτια κ ομως φοβουνται να τα ''καψουν'' και κανεις δε δινει στ κοσμο να καταλαβει! Ειναι ΄΄βρωμικη'' ενεργεια τ ρευμα λενε.. ας λενε!

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιει καποιος σομπα πελλετ στο σπιτι του?Εχω τους γονεις μου μεγαλους σε ηλικια 80 ο πατερας μου και 77 η μητερα μου.Απο τα 700 ευρω που παιρνουν συνταξη τα 450 καθε μηνα τα δινουν για πετρελαιο .Ετσι ειπα να ρωτησω εσας για να τους βαλω μια σομπα πελλετ στο σαλονι .Του λαχιστο οσο δεν ειναι στα δωματια να κοιμηθουν θα ζεσταινονται αρκετα .Σε εμας εδω στην επαρχια μολις αυτον τον χειμωνα ξεκινησε η τοποθετηση απο μερικους σε σομπα πελλετ αλλα μεχρι στιγμης οσοι εβαλαν εβαλαν στα μαγαζια ετσ δεν εχω απο πρωτο χερι καποιο φιλο να μου πει.Σε σπιτι οι περισσοτεροι εχουν τζακια και οπως καταλαβαινετε οι γονεις μου δεν μπορουν αυτη την στιγμη να τα καταφερουν με τα ξυλα για ευνοητους λογους.Εχετε κατι να προτεινετε σε σομπα?ειναι υγιεινη?Ο χωρος που θα ζεστανουν θα ειναι κατω απο 50 τετραγωνικα γιατι στο υπολοιπο θα κοψει δεν θα φτασει στα δωματια.Επισης λεω για σομπα γιατι δεν ειναι κατι πολυπλοκο σε τοποθετηση ή χρηση αυτης.Αν καποιος κανει χρηση καποιας σομπας πελλετ ας μου πει εντυπωσεις,ποσο καιει και τη μαρκα ειναι.

Edited by Ntzanis
Link to comment
Share on other sites

340 ευρω εως 3 Ιανουαριου συνολικα λογαριασμος 4τραμηνου εκκαθαριστικος μαζι με τ χαρατσι στ πατερα μου (87 αυτοςς κ η μανα μου 84 αλλα στ κρεβατι) με 22 βαθμους μερα νυχτα λογω κατακλισης της μανας μου σε 70 τμ σπιτι (παλιο αλλα λογω συνθηκων υπολογιστε το σαν καλα μονωμενο) με κλιματιστικο 24αρι ινβερτερ. Η ζεστη διαχεεται ομοιομορφα παντου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αρα με καταλαβαινεις και εσυ.Τωρα το κλιματιστικο οταν εχει εξω μηδεν θα πιανει μεσα τους 22 ,το λεω αυτο γιατι στην επαρχια υπαρχουν χαμηλες θερμοκρασιες.Εσυ του δουλευεις παραλληλα με το καλοριφερ?Τι μαρκα ειναι,ποιο μοντελο?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή όταν αγόρασα το έψαξα πολύ στην κατανάλωση πήρα μοντέλο που την εποχή εκείνη (πριν 3 χρόνια) το κόστος ακουγόνταν εξωπραγματικό (με εναλλαγή αέρα). Το 18αρι εαν θυμάμαι καλά κόστιζε 2200Ε. Λοιπόν 2 18αρια + 2 12αρια στο γραφείο συνολικού εμβαδού 285τμ κοστίζουν για καλοκαίρι περίπου 180Ε μηνιαίως για χειμώνα περίπου στα ίδια. Προσοχή είναι πάντα στους 21 βαθμούς ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο.

 

στο σπίτι έχω αντλία της Hitachi και σταθερή θερμοκρασία 21 βαθμούς. Το κόστος είναι κάτω απο 92Ε τον μήνα.

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χτες μιλουσα με ενα φιλο ο οποιος αγορασε για το σπιτι του 3 LG των 10000BTU με κατι φιλτρα που εχουν πανω αναγνωρισμενα απο καποια βρετανικη κατι......δεν ξερω και μου ειπε οτι εκανε την επιλογη οχι βαση τιμης αλλα χαρακτηριστικων αποκλειοντας καποια αλλα επωνυμα .Μου ειπε οτι εχουν μια αποδοση ας πουμε 3.7KW τα οποια σε θερμοκρασιες απο 5 εως 0 βαθμους κελσιου πεφτουν στα 2.5 KW ενω σε καποια αλλα επωνυμα απο 3,7 πεφτουν στο 1.Επισης παρατηρησε οτι οταν βαζει θερμανση στους 19 εχει στο χωρο 19 βαθμους ενω καποια αλλα το βαζεις ας πουμε στο 25 για να εχεις 20 βαθμους.Ακομα σε συζητηση που με καποιον αντιπροσωπο καποιας εταιρειας μας ειπε οτι ενα κλιματιστικο εχει αλλες προδιαγραφες για την ελλαδα και αλλες για την Νορβηγια ας πουμε οπου στην ελλαδα εχουν ως βαση την αθηνα και οχι την φλωρινα ή το καρπενησι για τις Θερμοκρασιες που επικρατουν.

 

Επισης χτες μιλησα με καποιον ο οποιος μου ειπε για σομπα πελλετ και οποιος πραγματικα μου μιλησε ειλικρινα γιατι αν και πουλαει π.χ. την edilkamin να μην ανεβω πολυ ψηλα γιατι υπαρχουν αντιστοιχες σομπες π.χ. τσεχιας οιο οποιες ειναι εφαμιλλες αλλα το προβλημα δεν ειναι εκει αλλα στην ποιοτητα πελλετ.Συγκεκριμμενα εκαιγε ιταλικο πελλετ και ηταν υπερευχαριστημενος απο αποδοση,φλογα και καταλοιπα ενω καποια βουλγαρικα ,ελληνικα π.χ. δεν ειχε αποδοση καθολου χωρια οτι δημιουργουνταν προβληματα στην σομπα απο τα πολλα καταλοιπα και την καυση.Αν τωρα αυτοι βαζουν στα πελλετ πριονιδια απο μελαμινες και οποιαδηποτε αλλα τα οποια περιεχουν βερνικια και ποιος ξερει τι αλλο αυτο με την σειρα του συμβαλλει στην μη αποδοση του πελλετ.

 

Απο κλιματιστικα απο ια προχειρη αναζητηση ξεχωρισα δυο τα LG E12SQ LIBERO-E INVERTER V & LG CS12AF HERO INVERTER V.Τωρα εχω καποιο ενδοιασμο για τα φιλτρα αν θα προκαλεσουν καποια ξηροτητα η οτιδηποτε αλλο γιατι εχω ενα παιδι 2 χρονων.Βεβαια μου ειπαν οτι αλλιως κανει υγροποιηση η ψυξη και αλλιως η θερμανση σε οτι εχει να κανει με την αποβολη των νερων που βγαινουν απο τα κλιματιστικα ,κατι τετοιο τελος παντων.

Εγω θελω να το λειτουργω παραλληλα με το τζακι ή με το καλοριφερ ενω για τους γονεις μου το θελω για κατι περισσοτερο

Edited by Ntzanis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.