Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ'οίκον"


Recommended Posts

να πώ  λίγα πραγματακια που είπε η  κ. Γιάννα Νίκου, Προϊσταμένη Μονάδας Α, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ στην ημεριδα:

 

1.έχουν τελειώσει με τον οδηγό και τους έχουν μείνει κανα δυό πραγματάκια κυριολεκτικά αλλά θεωρώ απίστευτα βασικά για μάς.. Βασικότατο στο οποίο δεν έχουν κατασταλάξει είναι στην προαπαιτούμενη εξοικονόμηση. Και εδώ είναι το μανίκι σε σχέση με το παλιό εξοικονομώ. Αν κατάλαβα (και κατάλαβα καλά), ξεχάστε να ανεβαίνει μία κατηγορία. Υπήρχε και το κακό σενάριο να πηγαίνει Β!!!!! το οποίο δεν προκρίνεται, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι πολύ μακριά από αυτό. Πέρα απο τα εισοδηματικά κριτήρια στο ποσοστό επιχορήγησης αυτα θα παιξουν ρόλο και στο ποσοστό εξοικονόμησης!!!! Αρα χαμηλά εισοδήματα χαμηλότερη εξοικονόμηση (ξεχάστε όμως να ήσουν Η και να πηγαίνεις Ζ. Είμαι 100% σίγουρος), υψηλά εισοδήματα λιγότερη επιχορήγηση και μεγαλύτερη υποχρέωση εξοικονόμησης.

 

2. Το παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει και το ότι ξεχάστε ένταξη με μία παρέμβαση. Αυτός είναι βασικός σκοπός τους στον τρόπο που το στήνουν.

 

3. Πέρα από αυτά που έλεγαν όλοι ότι ξεκινα αμέσως, αυτο πιθανόν (λόγω και γιορτών) θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου, διότι τα διαδικαστικά (υπογραφές με τραπεζες κλπ υπολείπονται ακόμα και  καθυστερουν λίγο εκ- φύσεως αυτά).

 

4. Τότε θα βγεί ο οδηγός , αλλά δεν θα ξεκινά αμέσως το πρόγραμμα , και το θεωρώ πολύ σωστό, αλλά θα υπάρχει μία περίοδος να προετοιμαστεί η αγορά.

 

5. Οι παλιές αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα δεν θα έχουν κάποιο μπόνους διότι ήταν υπό έγκριση και ποτέ εγκεκριμένες. 

 

6. Λογικότατο και σωστότατο, ότι δεν θα απαιτείται βεβαίωση νομιμότητας, αλλά αυτη να αποδεικνύεται από νόμιμα έγγραφα. Εκει έγινε και λίγο χαμός (από αυτούς βέβαια που έχουν το δικαίωμα υπογραφής των βεβαιώσεων), όμως το θεωρώ άδικο να απαιτούταν τέτοια βεβαίωση. Είπε και η ίδια ότι αν ο ιδιοκτήτης για να αποδείξει την νομιμότητα θέλει βεβαίωση μπορεί να πάρει και να την χρησιμοποιήσει. Συμβόλαια??? δεν θα δέχονται διότι γίνονται πολλα σε αυτά (αυτο δεν το καταλαβαίνω), θα δέχονται όμως μία άδεια και την τακτοποίηση π.χ του Η/Χ, κάτι που είναι σωστότατο. Η λογική είναι ότι δεν μπορεί αυτοί να ορίσουν και να απαιτήσουν κάποια βεβαίωση και ουσιαστικά να νομοθετήσουν .

 

7. Οι αντλίες αερος- αέρος θα είναι επιλέξιμες.

 

8. Προκαταβολή θα είναι μία φορά , το 70% του δανείου, ενω για αυτούς που δεν θα πάρουν δάνειο να έχουν εξοφλήσει τα δικά τους μεχρι να ξεκινήσει η επιδότηση.

 

9. Δυστυχώς το κακό να είναι υποχρεωτικά 1η κατοικία ισχύει. Αυτο αφήνει πολλά σπίτια σε χωριά έξω . Θα μπαίνει και η ενοικιαζόμενη 1η κατοικία.

 

αν θυμηθώ κάτι άλλο θα επανέλθω. Θεωρώ ήταν αρκετά κατατοπιστικά και βασικά.

Edited by katrmp
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.