Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΙΧΟΥ


Ntzanis

Recommended Posts

Ντοπιος που φτιαχνει γυψοσανιδες μου ειπε οτι για το φιξαρισμα που σας λεω ,να μην παιρνει αερα δηλαδη η μονωση για να μην δημιουργηθει υγροποιηση.

να μην παιρνει αερα δηλαδη η μονωση για να μην δημιουργηθει υγροποιηση

Κατά την γνώμη μου λάθος!

Το σπιτι ειναι παλιο ,για οπλισμο τεσσερα σιδερα σε καθε κολωνα και τσερκια ειδος προς εξαφανιση

Κλασσική περίπτωση κέντρου (και παραγύρω) Αθήνας, Θεσσαλονίκης κ.λ.π.

Συμβουλέψου τεχνικούς στην περιοχή σου έμπειρους (θα το καταλάβεις από μόνο σου, με την λογική)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στην 1η φωτογραφια φαινεται η μπαλκονοπορτα που οδηγει στην βεραντα σε 1,5 μετρο προς τα κατω υπαρχει χωμα στο οποιο χυνονται και οι υδρορροες ,θα σας προσθεσω αυριο μια φωτογραφια για να το δειτε.Γενικα ολος ο ακαλυπτος εχει χωμα .Αυτα τα σημεια δεν τα χτυπαει ηλιος.Θα μπορουσα αρχικα να στρωσω με μπετο τον ακαλυπτο και να οδηγω ολα τα νερα σε καποιο φρεατιο? για να μην χυνονται προς το χωμα?

Edited by Ntzanis
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να είναι απο Αθήνα. Πιστεύω οτι σίγουρα θα βρεις συναδέλφους απο κάποια πόλη κοντά σου. Το οικονομικό το καταλαβαίνω αλλα δεν μπορώ να βοηθήσω. Σε πρώτη φάση θα σου έλεγα να καθαρίσεις τον σοφά για να σταματήσεις εν μέρη το πρόβλημα. Απο εκεί και μετά κάποιος κρυσταλλοποιητής μπορεί να δουλέψει, μετά νέος σοβάς με φράγμα υγρασίας και ειδική βαφή.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου, επειδή βλέπω οτι το πιέζεις πολυ το θέμα και έτσι απο φωτογραφίες είναι σαν να λες σε χειρουργό να κάνει επέμβαση, σου προτείνω πραγματικά να πείς σε ποια περιοχή είσαι για να λάβουμε υπ'όψιν μας στο ελάχιστο τις κλιματικές ιδιαιτερότητες της περιοχής. Κατά δεύτερο ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις κάποιον ειδικό απο την περιοχή σου καθώς για να σου έρθει ο οποιοσδήποτε συνάδελφος εξ Αθηνών ή Θεσσαλονίκης θέλει χρήμα και πιστέυω οτι στην περιοχή σου υπάρχει ικανό επιστημονικό δυναμικό.

Κατά 3ο και σημαντικότερο....ΜΗΝ ζητάς λύση απο εδώ και απο δεξιά αριστερά....(είπε ο θείος του θείου του περιπτερά της κας Μαρίας του Μήτσου κ.ο.κ.) γιατί τελικά, μια στο περίπου λύση δεν είναι ποτέ ΛΥΣΗ! και τελικά τα "φθηνά" πράγματα πάντα τα πληρώνουμε σε βάθος χρόνου διπλά και 3πλα!. σε ευχαριστώ που με άκουσες (διάβασες).

Link to comment
Share on other sites

τώρα που σου γραφω, παρε τηλ γνωστούς σου που χτισαν σπιτια και ρωτα τους ποιον ειχαν μηχανικο και αν μειναν ευχαριστημενοι...αν δεν βρεις κανενα ξαναρωτα

αν παλι δεν βρεις ρώτα στην κοντινή σου πόλη...αν παλι δεν μπορεσεις να καταλήξεις σκεψου: τι καλυτερο μπορει να μου προσφερει ενας αθηναιος που βρίσκω απο το νετ?

 

( η ώρα ειναι 23:30 ακριβως αλλος βλεπει το ματσ και αλλος πανηγυριζει για τν γαυρο - παρε τηλ και μαζεψε πληροφορίες)

πες μου αυριο το μεσημερι τι σου ειπαν\

μη με ξεχασεις

Link to comment
Share on other sites

Ntzanis η υγρασια αν υπαρχει και διερχεται με οποιονδηποτε τροπο εκει πρεπει να περιοριστει. Σωστα σκεφτεσαι, απομακρυνε οιποιαδηποτε νερα με καθε τροπο. Επι πλεον Σκαψε στ εξωτερικη πλευρα του τοιχου τ σοβα στο υψος του εσωτερικου σοβατεμπι κ βαλε απο γαλβανιζε λαμαρινα ενα π με βαθος οσο ο σοβας περιπου κ πλατος 10-20 εκ με τρυπες η σχισμες να αναπνεει, δινοντας και καποια ταση (ηλ ρευμα λεω) ισως ειναι καλυτερα αλλα αυτο να στο πουν οι ειδικοι (αν θελουν..) οι οποιοι ξερουν! Καλυτερα απ ολα αυτα να βαλεις εξωτερικα πετρα η αλλη φυσικη επενδυση χωρις βερνικι ωστε να αναπνεει απ τ αρμους.

Μετα απ αυτα τ <απαραιτητα> καλο ειναι να ξηλωσεις τελειως τ σοβα μεσα εξω κ να γινει νεος ο οποιος να βαφει καταλληλα μεσα κ εξω ωστε κ αυτος να αναπνεει κ εν τελει να σου κανω ενα τζακι χι χι χι! Κ να ξηλωσεις κανενα δυο λαστιχα απ τ αθλια κουφωματα.

Οσο μονωνεις στ εξοδο της υγρασιας τοσο θα επιδεινωνεται η κατασταση!

Link to comment
Share on other sites

να ξηλωσεις κανενα δυο λαστιχα απ τ αθλια κουφωματα.

 

ή κανε εξι τρύπες στο αλουμίνιο με τρυπάνι (μετάλλου) φ8, άντε το πολύ φ10. 3κατω 3πάνω. Κ την πόρτα εισόδου καλό είναι να μην την κλείνεις τελείως, να κάνει ρεύμα!

:grin: :grin: :grin: :grin:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με τον πεθερο μου απο τοτε που μπηκαν τα αλουμινια ξεκινησε το προβλημα.Συμφωνα με τα λεγομενα των ενοικων γιατι εγω δεν μενω εκει το φαινομενο επιδεινωνονταν ,ετρεχαν κυριολεκτικα νερα στους τοιχους το ειδα με τα ματια μου,οταν εβρεχε ή οταν ειχε πολυ χιονι απο οτι καταλαβαινω οταν υπαρχει αρκετη υγρασια στον εξωτερικο ακαλυπτο χωρο.Ξεχασα ειναι συνθετικα τα πορτοπαραθυρα και μπηκαν πριν 3 -4 χρονια.Απο εξω τωρα θα πρεπει να μιλησω με τον γειτονα αν με αφησει να επεμβωστον τοιχο σε πετρα ή εξωτερικη μονωση.Σημερα τοποθετησα ολες τις υδροροες σε αποχετευση ετσι ωστε να περιορισω λιγο τα νερα διοτι απο το μπαλκονι και κατω σε 1,5 μετρα υπαρχει χωμα που περιβαλλει το μισο σπιτι και επειδη δεν το χτηπαει καθ¨ολη υην διαρκεια της ημερας ηλιος παρα μονο για κανα 2,3 ωρες τα βροχινα νερα ή των υδροροων δεν στεγνωνουν.Τα μπαλκονια ειναι στρωμενα με μωσαικο και κατα μηκος της βεραντας ο τοιχος δεν υπαρχει μονωση αλλα 2 τουβλα 6αρακια.Εγω στον τελευταιο οροφο που μενω καθιστικο ,κουζινα ,σαλονι τα ταβανια τα εχω χαμηλωσε με γυψοσανιδα και 5Χ100 πετροβαμβακα και καποιους τοιχους παλι το ιδιο.Στα δωματια θα βαλω πανω στην πλακα της σκεπης στρωμενο κατω παλι fibran 5αρι ή πετροβαμβακα γιατι ειναι μεγαλο μερεμετι να βγαλω τις ντουλαπες και να τις κοψω για να χαμηλωσουν και να βαλω απο κατω μονωση.Η σκεπη μου δεν εχει μονωση.Κατω στο ισογειο τωρα καποια τμηματα τα εχω κανει εσωτερικα με fibran 5αρι και γυψοσανιδα αλλα δεν ειχαν αυτο το προβλημα με υγρασια .Αν δω οτι υπαρχει θα κανω και σε αυτα τα σημεια -τοιχους εξωτερικη.Σημερα που μιλησα με καποιον που κανει ξωτερικη θερμομονωση τον ανησυχουσε πως θα εξασφαλισει τα σημεια που θα εφαπτεται η μονωση με το σπιτι του γειτονα και στο υψος του 1ου οροφου γιατι αν καταληξω εκει δεν θα βαλω μονωση καθ¨ολο το υψος της οικοδομης αλλα να καλυψω μονο τον τοιχο που εχει προβλημα και στην βεραντα .Βλεπετε την φωτογραφια παρακατω και θα καταλαβετε

http://DSC01006.jpg

 

Το χωμα ή κηπος του γειτονα που βλεπετε δεξια στην φωτογραφια προκτεινονταν παλιοτερα κατα μηκος της σωληνας υδροροης και τον εβαλα και το αφαιρεσε

Edited by Ntzanis
Link to comment
Share on other sites

ΕΛΕΟΣ

ρε νιντζανις

μπορείς να απαντάς και να μας λες

σε ρώτησα κάποια πράγματα

 

μην υπεκφεύγεις>

 

Συνάδελφοι: του προσφέρατε αρκετες πληροφορίες. Δεν νομίζω ότι χρειάζετε και άλλες ....υπάρχουν και στον τόπο του μηχανικοί ( ο ιδιος δεν μας είπε τι επαγγέλμα ασκεί)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.