Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκεπή η Μόνωση?


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους ειμαι νεος στο forum και θα ηθελα τη γνωμη σας.Εχω ενα σπιτι του 1982 στην επαρχεια 110τμ(176τμ μαζι με τα μπαλκονια-ταρατσα δλδ).εκανα εξωτερικη θερμομωνοση-Kelyfos και αλλαξα και αλουμινια με ενεργειακα θερμοδιακοπτομενα triplex,γνωριζα οτι θα εχω θεμα στην ταρατσα οπως και ειχα,εβγαλε δλδ μαυριλα-μουχλα και λιγη υγρασια,προφανως η μονωση εγινε σωστη,δεν ειχαμε κανει μονωση ταρατσας επειδη ο πατερας ηθελε σκεπη,τωρα ομως το ξαναψαχνω και ειμαι αναμεσα στα εξης.1.κεραμοσκεπη με μονωση στη σκεπη αλλα δημιουργειται μεγαλη θερμογεφυρα λογω των μπαλκονιων, 2.ασφαλτικο κεραμυδι με υποψια μηπως επειδη θα χρησιμοποιηθουν λιγοτερα ξυλα στη στηριξη αν καταφερνα να βαλω την μονωση στην ταρατσα και 3.μονωση ταρατσας.Στην τριτη επιλογη καποιος μου ειπε για μονωση με polyurea δειτε βιντεο στο youtube.Βεβαια απο θεμα αισθητικης ο καθενας θα πει το δικο του,αλλα εγω θελω κυριως καλη μονωση και μετα αισθητικη,επισης αυτος που μου εκανε το Kelyfos μου ειπε για politerm blu καποιο αλλο ειδος μονωσης,ακομα με τα κεραμιδια προσθετω βαρος στην ταρατσα συν του οτι τα κεραμιδια καποια στιγμη μαυριζουν και φαινονται ασχημα,η αληθεια ειναι οτι κλεινω προς ασφαλτικο κεραμιδι αλλα θελω και την γνωμη σας.Ευχαριστω.(επαρχεια μενω με αρκετη υγρασια διοτι το χωριο ειναι κοντα σε ποταμι).

Link to comment
Share on other sites

κανε μια σκεπουλα και μονωσε εσωτερικα τη πλακα απλά "ριχνοντας' μόνωση στην επιφανεια της πλάκας. αν δεν θες σκεπη μονωσε τη πκακα με πολυστερινη και μετα ριξε απο πανω χαλικι για μή βατό ή πλακίδια για βατό περιβάλλον. πισοχαρτα και ασφαλτικα ειναι για υγρομονωσεις κυρίως. Αν δεν κανεις σκεπη και αρκεστεις στη μονωση θα πρέπει να εξασφαλισεις την υδατοστεγανωτητα της πλάκας. Η πολυστερινη δεν εχει θεμα με το νερο, μονο με τον ήλιο.

Link to comment
Share on other sites

Τα πλακιδια που λες ειναι εντελως αχρηστα,τα εχω δει σε ταρατσες και σχεδον ολοι το μετανοιωσαν που τα εβαλαν.Αυτο που διαπιστωνω παντως ειναι οτι κανεις δεν γνωριζει απολυτα και να ειναι σιγουρος για το αποτελεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου έκανα και εγώ θερμομόνωση ταράτσας σε 163 τετράγωνα ταράτσας..

Τελικά πήγα σε ένα ειδικευμένο συνεργείο ανάμεσα στα 4 που υπάρχουν στην περιοχή μου

Η μόνωση ειχε φράγμα υδρατμών, εξηλασμενη πολυστερίνη 6cm της fibran, αφρομπετόν για τις ρύσεις (περίπου 6 τόνοι), απαλειφόμενα ασφαλτικά βερνίκια και στο τελείωμα ασφαλτοπανο ανοικτού χρώματος.

Η διαφορά τον χειμώνα είναι απίστευτη…. Το σπίτι απλά και μόνο από την ταράτσα είναι ασύγκριτα πιο ζεστό..

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι σε ένα δωμάτιο του σπιτιού όπου δεν λειτουργεί το καλοριφέρ και παλιότερα είχε θερμοκρασία εξωτερικού περιβάλλοντος (3-4 βαθμούς) τώρα είχε 12.. (βέβαια βοήθησαν και τα ενεργειακά κουφώματα PVC, που αντικατέστησαν κουφώματα αλουμινίου 15ετιας ).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Οικονομικα συμφερει η λυση της θερμο-υγρομονωσης της πλακας. Η στεγη ειναι πιο ακριβη. Παρολα αυτα πιστευω οτι ειναι ιδανικοτερη λυση η κατασκευη της στεγης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.