Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναθεώρηση Αδείας


Recommended Posts

τοπογραφικά για αλλαγή επιβλέποντος δεν το έχω ξανακούσει. Και στο ν. 4030 αλλά και στο ΠΔ του 93 για αλλαγή επιβλέποντος δεν αναφέρεται κάτι άλλο πέρα από τα παραπάνω. Μήπως δεν κατάλαβαν τι τους είπες;

Link to comment
Share on other sites

μπορεί! το κακό είναι οτι βιάστηκα και έχω γράψει στο σεντόνι οτι θα υποβληθούν τοπογραφικά. μπορώ να το σβήσω κάπως ή χρειάζεται νεο σεντόνι (χωρίς μουτζούρες)?

Edited by castor_troy
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

Εβγαλα μια αδεια το 2009.Ξεκινησα εργασιες το καλοκαιρι του 2011.Εχω τελειωσει τα μπετα.

Επειδη εχω μπερευτει συναδελφοι θα ηθελα μια βοηθεια

 

-Νομος 4067 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) ΦΕΚ 79/Α/12 Αρθρο 29 παρ 5:

5. α. Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1-3-2011 παρατείνεται κατά τρία (3) έτη.

 

-Οικοδομικές άδειες, οι οποίες είχαν εκδοθεί και είχε αρχίσει η εκτέλεση των εργασιών τους πριν την 1-3-2012, αναθεωρούνται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες του Ν-4030/11 διατάξεις, εφόσον η αναθεώρηση δεν αφορά προσθήκη.

 

-6.Παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 3α του άρθρου 6 του από 8.7.1993 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 795), έως και τις 31.12.2014, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η τυχόν στέγη του κτιρίου και να ενταχθούν στην παρ. 4γ του άρθρου 6 του ν. 4030/2011.

Για τις εργασίες αυτές δεν απαιτείται έκδοση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, παρά μόνον έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, η οποία γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

παράγρ 3α του άρθρου 6 του από 8-7-93 Π.Δ που παραπέμπει έχει ως εξής:

3. Η οικοδομική άδεια αναθεωρείται για την παράταση της ισχύος της μετά από αυτοψία με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο, επιφυλασσομένων των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 22 του Ν. 1577/1985 )(ΓΟΚ).

 

Συναδελφοι τι ισχυει τελικα στην περιπτωση μου κατα την αποψη σας?

Κατανοω οτι η αδεια ληγει το καλοκαιρι του 2013 και ανανεωνεται αυτοματα χωρις καμμια διαδικασια μεχρι το καλοκαιρι του 2016.Θελω ομως αν μπορω να αναθεωρησω την αδεια επ αοριστο.

1.Μπορω λοιπον να κανω αναθεωρηση για παραταση ισχυος επ αοριστο λογω του οτι εχω τελειωσει σκελετο και εμπιπτω στην κατηγορια του οτι Οικοδομικές άδειες, οι οποίες είχαν εκδοθεί και είχε αρχίσει η εκτέλεση των εργασιών τους πριν την 1-3-2012, αναθεωρούνται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες του Ν-4030/11 διατάξεις?

Με εχει μπερδεψει το ακολουθο:

6.Παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 3α του άρθρου 6 του από 8.7.1993 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 795), έως και τις 31.12.2014, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η τυχόν στέγη του κτιρίου και να ενταχθούν στην παρ. 4γ του άρθρου 6 του ν. 4030/2011.

το αρθρο 6.3α του πδ 8.7.93 αναφερει :3. Η οικοδομική άδεια αναθεωρείται για την παράταση της ισχύος της μετά από αυτοψία με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει περατωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο, επιφυλασσομένων των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 22 του Ν. 1577/1985 )(ΓΟΚ).

Mα εκ των πραγματων ολες οι αδειες δεν αναθεωρουνται αυτοματα κατ ελαχιστο για 3 χρονια????

Τι εννοει συναδελφοι με το παραπανω? σε ποιες οικοδομες αναφερεται?Οι οικοδομες με αποπερατωμενο σκελετο που παραπεμπει δεν εχουν αναθεωρηθει επ αοριστο?

 

2.πρεπει να βαλω φακελο πριν την ληξη της αδειας η να αφησω να τελειωσουν τα 4 χρονια???

Η μηπως πρεπει να παρω την αναθεωρηση πριν την ληξη της αδειας?????

Στον 4030 ειναι ξεκαθαρο οτι πρεπει να εχει ληξει η αδεια.Με το προεδρικο 8-7-93 δεν ειναι και τοσο.

Στην πολεοδομια η υπαλληλος μου ειπε οτι πρεπει να εχει ληξει η αδεια αλλα θελω και την αποψη σας γιατι ολα αυτα μου τα ειπε προφορικα........Για την αναθεωρηση για παραταση ισχυος δεν την ρωτησα τιποτα γιατι ηθελα πρωτα να βεβαιωθω για το τι ισχυει

 

3.χρειαζομαι τοπογραφικο εξαρτημενο η αρκει το τοπογραφικο της αδειας μια και η αδεια εμπιπτει στις διαταξεις του προεδρικου διαταγματος 8-7-1993???

 

**Επισυναπτω ξανα και την εγκυκλιο 18

εγκυκλιος 18.pdf

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

η ΟΑ εχει θεωρηση απο το αστυνομικο τμημα απο το καλοκαιρι του 2011 (εναρξη εργασιων πριν πριν την 1-3-2012) και ηταν σε ισχυ την 1/3/2011

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

τι καταλαβαίνω από το συνδυασμό διατάξεων....

με τις διατάξεις του 4030 και του ΝΟΚ λένε το εξής. Αν πριν την 1-3-2012 είχες κάνει έναρξη εργασιών και είχες ολοκληρώσει το σκελετό πριν τη λήξη της άδειας, τότε σου δίνει προθεσμία μέχρι το 2014 για να τελειώσεις όψεις και στέγη (αν υπάρχει) με έγραφη ενημέρωση στην ΥΔΟΜ για τις εργασίες αυτές και αυτομάτως να υπάγεσαι στη παρ. γ του άρθ. 6 ν. 4030 για ισχύ της άδειας επ αόριστο χρόνο.

 

Με της διατάξεις τις παλιές αναθεωρούσαμε αφού είχαμε τελειώσει το σκελετό ,εντός της διάρκειας της άδειας ή της πρώτης αναθεώρησης και μετά παίρναμε παράταση επ αόριστο και μπορούσαμε να έχουμε το σκελετό επί χρόνια χωρίς αποπεράτωση.(νομίζω υπήρχαν διατάξεις μέσω των δήμων που επέβαλαν αποπεράτωση όψεων, αλλά δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ).

 

Επίσης από το συνδυασμό διατάξεων διαφαίνεται ότι δεν θα υπαχθεί ή οικοδομή στις διατάξεις του άρθρου 7 ν. 4030 για έλεγχο από ελεγκτές δόμησης αφού οι εργασίες άρχισαν πριν την 1-3-2012.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα συναδελφε μηπως το αρθρο 29.6 (περι οψεων μεχρι τελους του 2014) αναφερεται σε αδειες παλιες που δεν εχουν αναθεωρηθει για παραταση ισχυος επ αοριστο ?

Η συγκεκριμενη αδεια ειναι σε ισχυ και αν διαβασεις την εγκυκλιο 18 αναφερει ρητα :ισχυουσες οικοδομικες αδειες οι οποιες εκδοθηκαν με βαση το ΠΔ 13.7.93 και ειχε αρχισει εκτελεσει εργασιων πριν 1/3/2012 αναθεωρουνται συμφωνα με τις διαταξεις του ΠΔ 13.7.93

 

Δεν ξερω πως να ενωσω το post μου με το προυγουμενο Οπως το ξανασκεφτομαι προφανως αυτη η διαταξη εχει μπει για τις οικοδομες που ειναι στα μπετα και εχουν αναθεωρηθει για παραταση ισχυος επ αοριστο (η και δεν εχουν αναθεωρηθει) και για να συνεχιζουν να ειναι επ αοριστο πρεπει μεχρι το τελος του 2014 να εχουν τελειωσει και οψεις (προστασια του περιβαλλοντος κτλ).Επι της ουσιας μια ανεφαρμοστη διαταξη στην οικονομικη κατασταση που ζουμε.

Συναδελφοι πεστε καμμια αποψη πως θα αντιμετωπιζατε το θεμα μου????Ξερω οτι γινομαι κουραστικος αλλα ο ανθρωπος που του εβγαλα την αδεια με χιλια ζορια ξεκινησε ενα σπιτακι για τα παιδια του εφτασε στα μπετα και δεν εχει αλλα χρηματα.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε η αποψη μου ειναι οτι:

 

-Αν η αδεια το 2010 μετα την ληξη της πρωτης 4ετιας πηρε παραταση ισχυος για 4 χρονια μεχρι το 2014 τοτε ειναι σε ισχυ και επιπλεον εμπιπτει και στο αρθρο 29 παραγραφος 5 του ΝΟΚ οποτε εχει και επιπλεον παραταση μεχρι το 2017

 

-Αν η αδεια μετα την ληξη της πρωτης τετραετιας (2010) δεν αναθεωρηθηκε για παραταση ισχυος για να παρει την δευτερη τετραετια μεχρι το 2014 τοτε δεν εχει ισχυ και εχει ληξει χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος.Εχω μια επιφυλαξη μηπως μπορει η αδεια να παρει την δευτερη τετραετια αναθεωρησης ακομα και σημερα με την προυποθεση βεβαια οτι ο χρονος που μετραει η δευτερη τετραετια ειναι απο το 2010 οποτε και να εχει βαση η επιφυλαξη μου ο χρονος της τελειωνει το 2014 και βεβαια δεν μπορει να παρει τα 3 επιπλεον χρονια του ΝΟΚ μια και την 1/3/2011 δεν ηταν σε ισχυ.

eggrafo.pdf

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.