Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Αν μιλάς για προκήρυξη στο δημόσιο μόνο με πτυχίο δεν πας πουθενά. Εδώ οι πρώτοι που παίρνουν έχουν μόρια από διδακτορικά, μεταπτυχιακά, γλώσσες της Παναγίας τα μάτια. Πάντως άδεια άσκησης μιας και είσαι Τ.Ε δεν υπάρχει στην περίπτωση σου. Αν βρεις δουλειά δουλεύεις κανονικά. Αν θες να κανεις τον ελεύθερο επαγγελματία απλά κανεις έναρξη στην εφορία και ξεκινάς 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

3 ώρες πριν, Petros Bakolas said:

....εάν βγεί κάποια προκύρηξη για Πολιτίκων Μηχανικών Τ.Ε. θα μπορούσα να διεκδικήσω κάποια θέση μόνο με το πτύχιο ....

Ναι μπορείς να διεκδικήσεις.

Αλλο φυσικά διεκδικείς κι άλλο κερδίζεις.

Αλλά αν έχεις προκύρηξη που προσδιορίζει ως ελάχιστα απαιτούμενα ότι έχεις και όχι απαιτητά και τις "παναγίας τα μάτια" τότε πας.... τι είχες τι έχασες και μαθαίνεις σιγά σιγά .... 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Με λύσατε πολλές απόριες που είχα σχετικά με το επάγγελμα του μηχανικού.Γενικά, θεωρώ δύσκολο να βρώ δουλειά σήμερα ως μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα από την στιγμή που δεν έχω καθόλου επειρία?Εσείς τι πιστέυετε?

Link to comment
Share on other sites

Μην απογοητεύεσαι δεν είναι τόσο δυσκολο πλέον φίλε. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως η πρώτη (ή οι πρώτες) δουλειές κάποιου δεν έχουν καλές απολαβές ούτε καλές συνθήκες εργασίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Μην το βάζεις όμως κάτω, όσο περνάει ο καιρός και αυξάνεται η εμπειρία σου θα μπορέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεις κάτι καλύτερο και να διαπραγματευτείς κάτι καλύτερο.

Υ.Γ. θα σου πρότεινα να αποφύγεις το γυφταριό των ΠΕΑ και των τακτοποιήσεων αυθαιρέτων..

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 12/6/2018 at 4:19 ΜΜ, Petros Bakolas said:

Κατάλαβα.Τώρα εάν βγεί κάποια προκύρηξη για Πολιτίκων Μηχανικών Τ.Ε. θα μπορούσα να διεκδικήσω κάποια θέση μόνο με το πτύχιο από την στιγμή που δεν έχω δουλέψει πότε ως πολιτικός μηχανικός? Η χρειάζεται να έχεις εμπειρία στον συγκιεκριμένο κλάδο?

μόνο με πτυχίο το θεωρώ αδύνατο στον Δημόσιο τομέα να μπεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, ntanos said:

Υ.Γ. θα σου πρότεινα να αποφύγεις το γυφταριό των ΠΕΑ και των τακτοποιήσεων αυθαιρέτων..

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης η ερώτησή μου δεν είναι ειρωνική. 

Υπάρχει κάτι άλλο πέρα από ΠΕΑ και αυθαίρετα που να μπορεί να κάνει ένας ΠΜ στην Ελλάδα;

 

Σκέψεις μου που τις έκανα για αρκετό καιρό, πριν 3 χρόνια:

α) Ελεγκτής δόμησης;  (έστω ότι υπάρχει δόμηση με κλήρωση τους διαλέγουν)

β) Μελετητής; (υπάρχει κατασκευή; αν υπάρχει, ως ΤΕ τι μπορεί να υπογράψει; )

γ) Δημόσια Έργα; (μόνο ΜΕΚ-ΜΕΕΠ μπορεί => εμπειρία + το κράτος είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής αυτή τη στιγμή) 

δ) Κατασκευαστής; (βλέπε β. Επίσης  εξοικονόμηση κατ οίκον; έκλεισε αυτό και να μην έκλεινε πότε θα πληρωθείς.. πρέπει να έχεις κεφάλαιο) 

ε) Καθηγητής σε κάποια ιδιωτική σχολή - ιδιαίτερα σε φοιτητάς; Εδώ κάτι γίνεται.

ζ) Ερευνητής σε κάποιο πανεπιστήμιο της Ελλάδας; (ως ΤΕ και χωρίς τουλάχιστον μεταπτυχιακό δύσκολο)

η) πραγματογνώμονας - ίσως κάτι να γίνεται εδώ, αν έχει κάποιος όρεξη για μπλεξίματα και πηγαινέλα σε δικαστήρια. 

θ) κάποια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία; Εκεί κάποιο μέσο θα το θέλει φαντάζομαι. Μισθός λίγο πολύ τα ξέρουμε. Τουλάχιστον με πολύ τύχη, πολύ ψάξιμο και τρέξιμο κάτι μπορεί να γίνει εδώ.

ι) Μία λύση οι έχοντες κάποιο χωριό και με πολύ καλές κοινωνικές σχέσεις να κάνουν δικό τους γραφείο (και ό,τι γίνει). Αν μη τι άλλο, στους τόσους συμφοιτητές μου ένας χτίζει κανένα σπιτάκι που και που. 

κ) Άλλη δουλειά.

λ) Εξωτερικό.

 

Υπάρχει κάτι άλλο; Βελτιώθηκε η κατάσταση από το 2015; Για τις υπόλοιπες ειδικότητες τα πράγματα είναι (λίγο έως πολύ) καλύτερα νομίζω. 

ΥΓ: Είμαστε λίγο εκτός θέματος, αλλά νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. 

Edited by Earl
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έλεγα να ποντάρει και να επιμείνει πιο πολύ στο «θ». Δηλαδή με υπομονή μπας και καταφέρει να μπει σε κάποια ιδιωτική εταιρεία, έστω και σε παραπλήσιο αντικείμενο. Πχ ξέρω φίλη ΠΜ που έπιασε δουλειά σε μεγάλη εταιρεία αιολικών με αντικείμενο έλεγχο συμβάσεων πελατών, προμηθευτών κάτι τέτοιο.. Καλό μισθό. 

Αυτό γενικά θα έλεγα και σε οποιοδήποτε ειδικότητα ξεκινάει τώρα και δεν έχει κάτι έτοιμο. Θέλει μέσο; Σίγουρα αλλα όχι απόλυτα. Αυτό πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει. Τύχη; Αν το Θέτις έτσι ναι και αυτό.. Επιμονή και υπομονή; 100%. Δεν είναι όλα μαύρα, αλλα ούτε και πανεύκολα.. 

Τωρα το να πας και να πιάσεις όλα τα αντικείμενα του ελεύθερου επαγγελματία, χωρίς να έχεις κάποια εμπειρία, βοήθεια, πελατεία κτλ προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο. Τόσο στο να πιάσεις κάτι καλό όσο και να σταδιοδρομήσεις να έχεις ένα προγραμματισμό στη ζωή, ένα κουμάντο οικονομικό βρε αδελφέ, τόσα παίρνω αυτά μπορώ να κάνω. Όχι αυτό το μήνα πχ 5000 τους άλλους 3 μηδέν κτλ κτλ..

Δημοσιο ότι σου είπα, εκτός αν το παρακολουθείς, βγει καμία προκήρυξη με τα τυπικά προσόντα, κανα 6μηνο και έχει ο θεός 

Αφηνω στο τέλος το εξωτερικό (κάτι που καταρχήν πρέπει να το θέλεις) η άλλη δουλειά (εξαρτάται ποσό ζόρι αντέχεις και τι θέλεις)

Link to comment
Share on other sites

46 λεπτά πριν, ikaros13 said:

Θέλει μέσο; Σίγουρα αλλα όχι απόλυτα. 

 

2 ώρες πριν, Earl said:

θ) κάποια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία; Εκεί κάποιο μέσο θα το θέλει φαντάζομαι.

 

Βασικά όχι μέσο με τη κακή έννοια: γνωριμίες και τύχη => Να έχεις κάποιον γνωστό που να δουλεύει σε μεγάλη εταιρεία και να σου πει πως ζητάνε προσωπικό γι αυτή τη θέση. Αυτό δεν είναι κακό μέσο. Και εγώ, και πολύς κόσμος έτσι βρήκαμε δουλειά (έξω). 

Link to comment
Share on other sites

Ναι συμφωνώ ο τρόπος που το έγραψα μάλλον δεν ήταν καλός. Οι γνωριμίες φυσικά και βοηθανε, άλλωστε παρά πολλές εταιρείες δεν βγάζουν καν αγγελίες και πάνε με αυτόν τον τροπο. Άλλος έχει κάποιο γνωστό, άλλος δημιουργεί κάποιον γνωστό μέσω LinkedIn πχ κτλ κτλ. Και εγώ έτσι έχω βρει δουλειά δεν το θεωρώ κακό. Από την άλλη πάλι κάποιος μπορεί να ψάχνει τις αγγελίες δεν μπορεί να είναι όλα στημένα. Έχω πάει σε συνεντεύξεις από αγγελίες είχα βρει και δουλειά από αγγελίες. Μπορεί να απευθυνθεί σε γραφεία εύρεσης εργασίας πχ adeco κτλ σου φτιάχνουν προφίλ και αν ταιριάζεις σε στέλνουν για συνέντευξη σε πελάτη. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

η προσωπική μου γνώμη είναι όσοι είναι νέοι, να πάνε έξω. Αν μείνουν εδώ θα αποκτήσουν πολλά ψυχολογικά κ.α προβλήματα. Θα παρακαλάνε για λίγα ευρουδάκια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.