Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Faethon11

"Μήπως παίζει κάτι με το κύριο κατάλυμα και σύνθετο κατάλυμα??? Who knows.

Αυτό που δεν μπόρεσα να βρω είναι αν έχει ισχύ η τροποποίηση που έκανε ο ν4495"

 

Eννοείς το αρθρο  44.

Οχι, δεν αλλαξε σε τπτ. Ισχυει οπως το παρεθεσες.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

On 15/6/2018 at 6:18 ΜΜ, Faethon11 said:

Largy, ελεγχόμενος ήταν ο ΕΔ όχι ο επιβλέποντας...

Δεν διαφωνώ σε αυτό, αλλά οι διαστάσεις των υπ/των δεν ανήκουν στο πεδίο ελέγχου του ΕΔ.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. σε τελικό έλεγχο η οικοδομή είναι οκ αλλά εντός του οικοπέδου έχει κατασκευαστεί ξύλινη πέργολα ~ 45τ.μ. το αποτέλεσμα ελέγχου μπορεί να είναι το γ)? δηλαδή ενημέρωση?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έκανα πρόσφατα έλεγχο (αρχικο, Β' κατηγορία) σε ένα ισόγειο κτίριο, αλλά αντιμετωπισα τα εξής προβλήματα:

Στα θεωρημένα τοπογραφικό και δ/μα δόμησης, δεν αναγράφονται αποστάσεις από όρια και διπλανά κτίρια και λόγω μεγάλης κλίμακας (1:500) είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν οι μετρήσεις με κλιμακομετρο επί των σχεδίων. Άρα δεν μπορώ στην ουσία να ελέγξω την θέση του κτιρίου και τις αποστάσεις από τα όρια (2 στα 3!). Σε έλεγχο με gps, οι αναγραφόμενες συντεταγμένες βρέθηκαν λάθος, οπότε δεν μπορώ στην ουσία ούτε με αυτό τον τρόπο να επιβεβαιώσω την ορθή θέση του κτιρίου. 

Σκέφτομαι να υποβάλλω πόρισμα με συμπέρασμα (β)προς ενημέρωση με σχόλιο αδυναμία ελέγχου.

Υπάρχουν γνώμες; 

Ευχαριστώ!

Edited by desptsouk
Link to comment
Share on other sites

Θα πρότεινα να συνεννοηθείς με την ΕΥΕΔ....

ΑΝ όμως αποφασίσεις να κάνεις αυτό που λες, θα πρότεινα να κάνεις τον έλεγχο κανονικά στα στοιχεία που μπορείς να ελέγξεις, να μετρήσεις τις αποστάσεις σαν να υπήρχαν οι διαστάσεις στα σχέδια και στο πόρισμα να κάνεις σκαρίφημα όπου θα τις καταγράψεις.... Αυτό το λέω ώστε να μην χρειαστεί να ξαναγίνει ΕΔ από άλλον ελεγκτή μετά την ενημέρωση....

 

Επειδή είδα πως μάλλον πέρασε το 24/48ωρο για πες μας πως το χειρίστηκες και αν η ΕΥΕΔ το δέχθηκε,...

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι με το θέμα.

Τελικά στα σχόλια δεν έβαλα αδυναμία ελέγχου, γιατί μου είπαν (ΕΥΕΔ και ΥΔΟΜ) ότι αν αναφέρω ότι δεν αναγράφονται οι αποστάσεις σε τοπογραφικό και δ/μα δόμησης υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθεί άκυρη η άδεια δόμησης λόγω μη συμμόρφωσης των σχεδίων στις απαιτούμενες προδιαγραφές βάσει ν. 4030.

Έγραψα λοιπόν ότι δεν μπόρεσαν να επιβεβαιωθούν οι αποστάσεις και γι'αυτό τον λόγο ο έλεγχος θέσης του κτιρίου έγινε με τον έλεγχο των συντεταγμένων βάσει GPS -οι οποίες όμως αναγράφονται λάθος σε τοπογραφικό και δ/μα δόμησης. Έκανα ένα σκαρίφημα όπου δείχνω τις συντεταγμένες όπως αναγράφονται στα θεωρημένα σχέδια και όπως τις αποτύπωσα επιτόπου και συμπερασματικά αναγράφω πως απαιτείται ενημέρωση των σχεδίων για την ορθή αναγραφή ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στον τελικό έλεγχο.

Πάντως, πιστέυω πως το αντιμετώπισα αρκετά επιεικώς το θέμα. Δεν λέω πως μελετητής και ιδιοκτήτης είχαν πρόθεση για αυθαιρεσία, αλλά κάποια στιγμή πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως πρέπει να σχεδιάζουμε τα κτίριά μας με σωστά δεδομένα. Όταν μάλιστα ρώτησα τον μελετητή γιατί δεν φρόντισε να αναγραφούν τα απαιτούμενα δεδομένα στα σχέδια, μου απάντησε πως δεν σχεδιάζουν βάσει του τι θέλει (!) ο ελεγκτής δόμησης, αλλά βάσει του τι ζητάει η Υ.ΔΟΜ.  Λες και είναι δύο άσχετα μεταξύ τους πράγματα...

Edited by desptsouk
  • Thanks 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

για άλλη μια φορά εμείς που προσπαθούμε να κάνουμε σωστα τη δουλειά μας είμαστε οι μ@@ες, για μενα επρεπε να βγει ακυρη η αδεια , οι αποστάσεις Δ,δ είναι στοιχείο σημαντικό και η μη αναγραφή τους επίσης βαρύτατη...Αλλά για να μην τα βρει σκουρα η ΥΔΟΜ (100% δικό της λάθος που σφράγισε ΔΔ με ελλειπή στοιχεία) επέλεξε τον εύκολο δρόμο του παραθυρακίου...Καληνύχτα Ελλάδα!

 

  • Thanks 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, desptsouk said:

Ε Όταν μάλιστα ρώτησα τον μελετητή γιατί δεν φρόντισε να αναγραφούν τα απαιτούμενα δεδομένα στα σχέδια, μου απάντησε πως δεν σχεδιάζουν βάσει του τι θέλει (!) ο ελεγκτής δόμησης, αλλά βάσει του τι ζητάει η Υ.ΔΟΜ.  

Ήθελα να ήξερα την ηλικία του μηχανικού.... Ψυλλιάζομαι πως είναι είναι 50+.. αν κάνω λάθος τότε το ποτάμι δεν έχει γυρισμό!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.