Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εισφορές ΤΣΜΕΔΕ


GIANNIS9480

Recommended Posts

... pou oxygono na anapneoun kai 8anato na vazoun mesa tous !!!!

(και δεν χάλασε το πληκτρολόγιο - απλά δεν φαίνεται τόσο βαρύ ....)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για πάτε μια βόλτα από εφορία να δείτε πόσα χρωστάτε από το ΤΣΜΕΔΕ!!!!

Έχουν στείλει τα αναδρομικά στις εφορίες και δεν έχουν ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ.....

Link to comment
Share on other sites

Σαν ελεύθερος επαγγελματίας( όχι μισθωτός) το ειδοποιητηριο για τις εισφορές του Α'Εξαμηνου κάθε χρόνο (1/1 -30/6) θα σου ερχεται σπιτι περι τα τέλη φεβρουαριου κάθε έτους και θα πρέπει να πληρωσεις εμπροθεσμα τις εισφορές αυτές οι οποίες είναι εξάμηνες μέχρι και 30/4.Αντίστοιχα για το Β'Εξάμηνο κάθε έτους το ειδοποητήριο έρχεται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου και θα πρέπει να πληρωθεί εμπροθεσμα μέχρι και 30/10.

 

Αυτά συνέβαιναΝ παλαιότερα.Σημερα τα ειδοποητήρια τα τυπώνεις απο το site( http://www.tsmede.gr/ ) πάνω δεξιά..Χρειάζεται όμως 3 πραγματα Να γνωρίζετε για να το τυπώσετε.Αυτα είναι:

1) αριθμο δυναμης ΤΣΜΕΔΕ

2) αριθμό μητρώου ΤΕΕ και\

3) Αριθμό  ΑΜΚΑ

 

ΌΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΌΠΩς ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, σχετικά με το θέμα της εφορίας... Χρωστάω το Α2014 δηλ. 2538 (και προφανώς τα αναδρομικά...) και έχω επιστροφή φόρου (1100). Πήγα στη ΔΟΥ Χαλανδρίου και δεν μου είπαν τίποτα για συμψηφισμό. Απλά ότι υπάρχει καθυστέρηση στις επιστροφές, και μάλιστα συμπλήρωσα και μια αίτηση για να πιστωθούν τα χρήματα σε λογαριασμό. Άρα δεν έχουν σταλεί στοιχεία από το ΤΣΜΕΔΕ. Έχει κάποιος άλλος κάποια άλλη ενημέρωση?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών. Ήμουν μισθωτός έως τις 25/07/2016 κι από 26/07/2016 έκανα έναρξη στην εφορία. 

 

Δεδομένου ότι ο προηγούμενος εργοδότης μου έχει καταβάλει κανονικά εισφορές στο Ταμείο έως τις 25/07, οι εισφορές μου για το Β' Εξάμηνο 2016 θα υπολογιστούν επί του συνολικού εξαμήνου ή θα αντιστοιχούν σε 5 μήνες και 6 μέρες?

 

Ευχαριστώ όποιον συνάδελφο γνωρίζει κάτι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Στο ειδοποιητήριο θα σου βγουν οι συνολικές εισφορές ως Ε.Ε. για το εξάμηνο (γιατί στο ΤΣΜΕΔΕ υπολογίζουν τις εισφορές με βάση το αν σε βλέπουν να δουλεύεις ως μισθωτός ή Ε.Ε, τη στιγμή που εκδίδουν το ειδοποιητήριο), όμως εσύ πρέπει να πας στο ΤΣΜΕΔΕ και να ζητήσεις να αφαιρεθεί το διάστημα που σου έχει πληρώσει τις εισφορές ο εργοδότης, φαίνεται στο σύστημα τους αυτό. Η πληρωμή των εισφορών (5 μήνεςκαι 6 μέρες) μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση όμως μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ και όχι σε τράπεζα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

καλησπέρα. τελικά ποιο είναι το ποσοστό με το οποίο θα υπολογιζονται οι ετήσιες εισφορές για το 2017? κάτι ακούω για ~27% επί του καθαρού του 2015?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Οι ασφαλιστικές εισφορές του '17, υπολογίζονται προσεγγισικά με τα εισοδήματα του '15 μέχρι να βγεί το εκκαθαριστικό των εισοδημάτων του '16, οπότε και θα γίνει ο τελικός υπολογισμός (και είναι περίπου 38% με κάποιες μειώσεις και όχι 27%)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.