Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς


KF

Recommended Posts

Γνωμες μου.

1) "Τα πιστοποιητικά που εκδίδονται από τα αρμόδια Πρωτοδικεία ή τις Νομαρχίες, καθώς και το Ποινικό Μητρώο τύπου Β έχουν τρίμηνη (3) διάρκεια ισχύος από την ημερομηνία εκδόσεως τους.' (αν και κατα τον Νομικο Συμβουλο της ΠΕΣΕΔΕ εχει 6μηνη ισχυ)

Αντιθετα το πιστοποιητικο ΣΕΠΕ βλ. παραπανω γνωμη μου  !!!

2) Οσο αφορα το ΤΕΥΔ υπαρχει η αποφαση 180/2017 της ΑΕΠΠ (Ανεξαρτητη Αρχη Προδικαστικων Προσφυγων ) συμφωνα με την οποια "η ημερομηνια εκαστου εγγραφου που υποβαλλεται σε διαγωνισμο μεσω ΕΣΗΔΗΣ -εδω ΤΕΥΔ - ταυτιζεται επι της ουσιας με την ημερομηνια υποβολης στο συστημα ,ο οποια αλλωστε , αποτελει .... τον κρισιμο χρονο."

Με λιγα λογια σημασια εχει ποτε το υποβαλεις στο συστημα.Αυτο θα δειχνει οτι το ΤΕΥΔ σου ειναι αληθες οταν το υποβαλλεις και οχι οταν το υπογραφεις .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 305
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το πιστοποιητικό ΣΕΠΕ δεν εκδίδεται προς στιγμήν. 

Όσον αφορά την ένορκη βεβαίωση, δεν είναι δυνατόν να βγαίνει κάθε φορά διαφορετική για κάθε έργο. Το πιστοποιητικό ΣΕΠΕ θα έχει γενική ισχύ, όποτε και η αντίστοιχη ένορκη βεβαίωση θα έχει γενική ισχύ. Τώρα φυσικά εάν γίνει κάποιος προσωρινός μειοδότης, θα μπορεί κατά την φάση υποβολής επικαιροποιημένων δικαιολογητικών να υποβάλλει νέα, προς την αντίστοιχη υπηρεσία, ένορκη βεβαίωση.

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως η ενορκη βεβαιωση πρεπει να αναφερεται μεχρι την τελευταια μερα πριν το ανοιγμα των προσφορων.Γιαυτο φωναζει και ο ΣΑΤΕ.

Link to comment
Share on other sites

Μα εφόσον βγάλεις ένορκη βεβαίωση με 3μηνη ισχύ και κατά την υποβολή της προσφοράς είναι αυτή σε ισχύ, γιατί να αναφέρεται στην τελευταία μέρα πριν το άνοιγμα? Το καταλαβαίνω ότι είναι δήλωση, αλλά με την ίδια λογική εγώ μπορώ να θεωρήσω ότι εφόσον δηλώνω ότι δεν μου έχει επιβληθεί πρόστιμο κατά τα 2 προηγούμενα χρόνια, να βγάλω εκ των υστέρων την ένορκη βεβαίωση, αφού αναδειχθώ ανάδοχος, με αναδρομική ισχύ. 

Το λέω αυτό γιατί μέχρι στιγμής σε όσα έργα και υπηρεσίες έχω παρακολουθήσει ισχύουν και τα δύο που ανέφερα. Δηλαδή είτε βγάλεις πριν ένορκη βεβαίωση για γενική χρήση, είτε μετά για ειδική χρήση δεν έχεις πρόβλημα. 

Link to comment
Share on other sites

Ετσι λεει ο σχετικος νομος.Αυτο που λες ζητα ο ΣΑΤΕ να διορθωθει.Δεν προκυπτει απο την σχετικη νομοθεσια η τριμηνη ισχυς αυτης της ενορκης βεβαιωσης.

http://www.sate.gr/nea/2017SATE-31854.pdf

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος λέει να μην σου έχουν επιβληθεί πρόστιμα για 2 χρόνια πριν την λήξη υποβολή της προσφοράς. Εγώ ας πούμε βγαίνω ανάδοχος και μου ζητάει η υπηρεσία την εν. βεβαίωση. Βγάζω μια εκείνη τη στιγμή και λέω ότι δεν μου έχει επιβληθεί πρόστιμο για 2 χρόνια πριν την ημερομηνία λήξης προσφορών. Εφόσον δεν έχει περίοδο ισχύος η εν. βεβαίωση δεν υπάρχει λόγος να την βγάζεις πριν. Το ΤΕΥΔ έτσι κι αλλιώς αποτελεί και αντικαθιστά όλες τις Υ.Δ που συμπληρώναμε. Δηλαδή εγώ θα δηλώσω μια στο ΤΕΥΔ ότι δεν μου έχει επιβληθεί πρόστιμο, με όλες τις ποινικες κυρώσεις για ψευδείς δηλώσεις, και θα ρθει να μου ζητήσει κάποιος και μια εν. βεβαίωση για δηλώσω ξανά ότι αυτό που δήλωσα στο ΤΕΥΔ είναι αληθές? 

Είτε αντικαθιστά πλήρως το πιστοποιητικό λοιπόν και έχει περίοδο ισχύος, είτε αποτελεί θέση υπεύθυνης δήλωσης ενώπιον ειρηνοδίκη και έχει στιγμιαία ισχύ, οπότε και θα πρέπει να δηλώνεται εκ των υστέρων με αναδρομική ισχύ.

Επισυνάπτω και έγγραφο υπηρεσίας για την ισχύ δικαιολογητικών και εν. βεβαιώσεων

Χωρίς τίτλο.png

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Αυτο γραφουν οι προτυπες διακηρυξεις οπως τα λες .

(ββ) για την παράγραφο Α.2Α του άρθρου 22: πιστοποιητικό από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού της Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, από το οποίο να προκύπτουν οι πράξεις επιβολής προστίμου που έχουν εκδοθεί σε βάρος του οικονομικού φορέα σε χρονικό διάστημα δύο (2) ετών πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφοράς

 

Το ΤΕΥΔ ειναι απλη υπευθυνη δηλωση (με ολες βεβαια τις επιπτωσεις). Η ενορκη βεβαιωση ειναι ακομα σοβαροτερη.

Επειδη δε πρεπει ολα τα δικαιολογητικα να ισχυουν ανα πασα στιγμη γιαυτο καποιοι φορεις ζητουν να υπαρχει αυτη η βεβαιωση και πριν το ανοιγμα των προσφορων.

Το λογικο βεβαια ειναι αυτο που λες.

Κατα καποιους νομικους κυκλους η ενορκη βεβαιωση (γενικα) εχει ισχυ 3 μηνες.

 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ πως πρέπει να υπάρχει, αλλά δεν είναι δυνατόν να βγάλω ένορκες βεβαιώσεις για όλες τις δημοπρασίες που συμμετέχω. Εφόσον η ένορκη βεβαίωση αντικαθιστά πιστοποιητικό, θα πρέπει να λειτουργεί ως πιστοποιητικό στην φάση υποβολής προσφορών. Και επειδή κανέναν πιστοποιητικό δεν εκδίδεται συγκεκριμένα για κάποια δημοπρασία, θα πρέπει και η αντίστοιχη εν. βεβαίωση να είναι γενικής χρήσης, άρα να έχει και χρονική ισχύ. Εγώ κάλλιστα μπορώ πω ότι εφόσον δεν έχει χρονική ισχύ, (βλακωδώς φυσικά) ότι η εν. βεβαίωση έχει ημερομηνία και ώρα. Αυτό σημαίνει ότι δηλώνεις ότι δεν σου έχουν υποβληθεί πρόστιμα με μελλοντική ισχύ, δηλαδή απ' τη στιγμή της εν. βεβαίωση μέχρι την ώρα λήξης των προσφορών. Ενώ μπορεί να σου επιβληθούν πρόστιμα εσύ δηλώνεις ότι δεν σου έχουν επιβληθεί. Πως? Ξέρω είναι λάθος να το ισχυριστώ, αλλά επίσης είναι λάθος  να μου πει κάποιος ότι η εν. βεβαίωση που θα βγάλω μετά τη ανάδειξη μου σε ανάδοχο δεν είναι έγκυρη επειδή την έβγαλα εκ των υστέρων. Μα αφού δηλώνω αυτό που ορίζει το πιστοποιητικό του ΣΕΠΕ.

 Αντίθετα στη φάση των δικαιολογητικών είναι στο χέρι της εκάστοτε υπηρεσίας να ζητήσει ειδική ένορκη βεβαίωση για το συγκεκριμένο έργο.

Για το ββ) που αναφέρεις δεν διαφωνούμε. Η ένορκη βεβαίωση περιλαμβάνει το ββ), άρα και η δήλωση είναι ταυτόσημη του πιστοποιητικού. Το θέμα είναι πότε πρέπει να το δηλώνεις και που. 

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικαιο.Ο ΣΑΤΕ αυτο λεει.Οτι δεν ειναι δυνατο να ταλαιπωρειται ασκοπως ο αλλος βγαζοντας καθε μερα ενορκες βεβαιωσεις.

Εχω κανει ερωτηματα στους αρμοδιους φορεις του ΥΠΥΜΕΔΙ γιαυτα τα ζητηματα αλλα καμμια απαντηση .

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, γιατί με τον καινούργιο τρόπο διενέργειας των δημοπρασιών είναι δυνατόν από τέτοιες ασάφειες να χαθούν εγγυητικές συμμετοχής. Για μένα κακώς υπάρχει το ΤΕΥΔ. Η λογική του ήταν να μειώσει την χαρτούρα. Μα, εφόσον γίνονται οι δημοπρασίες ηλεκτρονικά, κάλλιστα θα μπορούσε να επισυνάπτεις (και να μην εκτυπώνεις) όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εξ αρχής και η αντίστοιχη υπηρεσία να σε ακυρώσει ή όχι. Τώρα σου λέει δέχομαι το ΤΕΥΔ σου, όλα καλά. Σε βγάζω προσωρινό ανάδοχο και αν δεν την "γλυτώσεις" να ακυρωθείς από ένσταση άλλου συμμετέχοντα είσαι στα χέρια να παίξω με τα δικαιολογητικά. Και εκεί είναι όλο το ζουμί. Ένα λάθος ή παράλειψη να έχεις κάνει σου τρώει την εγγυητική.

Όπως και να χει το θέμα της εν. βεβαίωσης νομίζω πως θα είναι ελαστικό μέχρι να καθορισθεί το πιστοποιητικό του ΣΕΠΕ. Για όλα τα άλλα όμως θέλει πολύ προσοχή.

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.