Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενδοδαπέδια θέρμανση ή καλοριφέρ


darvinos.gr

Recommended Posts

Τα 2 διαμερίσματα δεν έχουν ίδιες απώλειες. Το πιο πιθανό είναι , λόγω της συχνής απουσίας στον 5ο όροφο, οι απώλειες προς αυτό από τον 6ο, προκαλούσαν αύξηση της κατανάλωσης προς αυτόν σε συνδιασμό με τις απώλειες δώματος. Συγκρίνεις με λανθασμένη προσέγγιση.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη τη στιγμη η ενδοδαπεδια σε συνδιασμο με αντλια θερμοτητας ειναι απο τις πιο οικονομικες λυσεις (ως προς τη χρηση) για θερμανση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά, για αντλία θερμότητας μιλάς, δεν κάνεις λόγο και για πυρηνικό αντιδραστήρα!

 

Το ψυγείο και το air condition αντλίες θερμότητας είναι

και δεν αποτελούν άγνωστη τεχνολογία.

Εκτός και αν στο σπίτι σου συντηρείς τα τρόφιμα σε ψυγεία πάγου, όπως γινόταν πριν από 100 χρόνια.

 

Όπως μπορείς να διαπιστώσεις και από το προφίλ μου δεν είμαι Μηχανικός. Την πρώτη φορά που άκουσα τον όρο δεν ήξερα γιατί πρόκειται. Κατόπιν ψάχνοντας στο internet διαπίστωσα οτι η αρχή λειτουργίας της αντλίας είναι ίδια με αυτή των υπολοίπων συσκευών που αναφέρεις. Ζητώ ταπεινά συγνώμη για την αμάθεια μου και πάω να παραγγείλω πάγο για το ψυγείο μου....

 

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Edited by darvinos.gr
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με aithilenio και τον μηχανολόγο σου.

καλή μόνωση (εξωτερική) προσοχή στις θερμογέφυρες, κουφώματα θερμοδιακοπής, ενεργειακά τζάμια, ενδοδαπέδια με Α/Θ (αν μπορείς να αντέξεις οικονομικά την γεωθερμική ακόμα καλύτερα).

Βασικό: η βιοκλιματική αρχιτεκτονική του κτηρίου -προσανατολισμός, παθητικά συστήματα, ηλιοθερμικά κλπ για τα οποία πρέπει να σε ενημερώσει ο αρχιτέκτονας σου. Τρόποι εξοικονόμησης υπάρχουν εδώ και χρόνια.

 

Έχω καταλάβει πόσο σημαντική είναι η μόνωση στην περίπτωση της ενδοδαπέδιας. Τώρα για εξωτερική μάλλον δεν μας παίρνει γιατί τα τετραγωνικά και οι διαστάσεις του κτιρίου είναι περιορισμένα και από όσο έχω καταλάβει η εξωτερική μόνωση καταναλώνει περισσότερη δόμηση από τη συμβατική. Ελπίζω με καλύτερη (παχύτερη) εσωτερική μόνωση, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα και προσοχή στις θερμογέφυρες, να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

1. η μόνωση είναι σημαντική όχι μονο στην ενδοδαπέδια αλλά και σε οποιαδήποτε άλλο είδος θέρμανσης.

2. δεν παχαίνει περισσότερο τις τοιχοποιίες. απλά αλλάζεις τον τρόπο δόμησης. Αντί να βάλεις δυο στενά τούβλα κ μεταξύ τους την μόνωση, βάζεις ένα πλατύ τούβλο και έξω την μόνωση. Ασε που αν είναι κ πάνω από 6εκ δεν μετράει στον συντελεστή δόμησης...

αποτέλεσμα: Πιο γρήγορο και πιο πιο φθηνό χτίσιμο, πιο στιβαρή κατασκευή, λιγότερες θερμογέφυρες. Μην επιφυλάσσεσαι.

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Αυτη τη στιγμη η ενδοδαπεδια σε συνδιασμο με αντλια θερμοτητας ειναι απο τις πιο οικονομικες λυσεις (ως προς τη χρηση) για θερμανση.

Σωστά πιστεύεις οτι είναι η πιο οικονομική σαν συνδιασμός γιατί η θερμοκρασία προσαγωγής είναι χαμηλή, και το ρεύμα φθηνό αλλά προσωρινά. Σε περίπτωση που εφαρμόσουν μέσα στο '13 τις αυξήσεις που ανακοίνωσαν την πατήσαμε.Και βέβαια για μένα ισχύουν και τα όσα προανέφερα.

Ο καιρός σήμερα είναι το τέλειο παράδειγμα σ'αυτο που έλεγα...π.χ. με μισή ώρα συμβατικής θα κυκλοφορούσα με φανελάκι και όχι με ζακέτα που είμαι τωρα...με την ενδοδαπέδια τι να κάνω?........να την ανάψω και να περιμένω κανα τρίωρο?....μέχρι τότε θάχω πάει για ύπνο....είναι το 13-18 θερμοκρασία για να την ξεκινήσω? Οχι είναι η απάντηση φαντάζομαι.

Link to comment
Share on other sites

Για να 'χασει' η αντια θερμοτητας τα πρωτεια της φθηνοτερης σε χρηση πρεπει το ρευμα να τριπλασιαστει.Και αν γινει αυτο πιστεψε με θα παρουν ολα τα πανω τους:πελλετ,ξυλα,πετρελαιο,φυσικο αεριο.

Το αν θα λειτουργησει μια θερμανση εχει να κανει με τις απαιτησεις-πληροφοριες που μεταφερει ο θερμοστατης.οπου εσυ τον ρυθμισεις εκει θα εκκινει η θερμανση.Το αν εχει συμβατικη ή ενδοδαπεδια κανει διαφορα σε αλλα θεματα και στο οχι αν αξιζει με 13 βαθμους να τη βαλεις μπροστα ή οχι.

Link to comment
Share on other sites

Για να συγκρίνουμε δύο συστήματα (μονοσωλήνιο - ενδοδαπέδια) ποιο είναι πιο οικονομικό θα πρέπει να αποφασίσουμε να τα συγκρίνουμε με τις ίδεις ώρες λειτουργίας. Το μονοσωλήνιο έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί όποτε θέλουμε, ενώ η ενδοδαπέδια πρέπει να να ανάψειτο φθινόπωρο και να σβήσει την άνοιξη. Αν, λοιπόν, ανάψουμε το μονοσωλήνιο για το ίδιο χρονιικό διάστημα, τότε ναι, το ενδοδαπέδιο και ειδικά με αντλία θερμότητας είναι πολύ πιο οικονομικό! Αν όμως, έχεις σκοπό να ανάβεις τη θέρμανση όποτε θέλεις, τότε η ενδοδαπέδια δεν θα σου αποσβέσει ποτέ!

Αν θες τη γνώμη μου, για Ανατολική Αττική, δεν υπάρχει λόγος να το έχεις μόνιμα αναμμένο το σύστημα και σε όλους τους ορόφους. Οπότε, φτιάξε μονοσωλήνιο και βάλε πολύ καλή μόνωση, ψηφιακό θερμοστάτη, αντιστάθμιση και ηλεκτρονικό κυκλοφορητή. Τότε θα έχεις τη μέγιστη εξοικονόμηση, ενώ τα λεφτά σου θα αποσβέσουν σχετικά σύντομα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γιατί να μην τοποθετήσουμε θέρμανση οροφής αντί ενδοδαπέδια, που συναντά ένα σωρό εμπόδια στη μετάδοση της θερμότητας και αυξάνει το λειτουργικό κόστος ?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν θα έχουμε ομοιόμορφη κατακόρυφη κατανομή θερμοκρασίας - να θυμίσω ο θερμός αέρας ανέρχεται.

 

Η σύγκριση 2 συστημάτων διανομής θερμότητας δεν μπορεί να γίνεται στη βάση ωρών λειτουργίας. Μπορεί να γίνει στη βάση ημερήσιων (για παράδειγμα) αποδόσεων ποσών ενέργειας (ή και ισχύος, αν κριθεί απαραίτητο).

 

Σε κάθε περίπτωση τα συστήματα διανομής χαμηλών θερμοκρασιών, λειτουργούν σε συνδιασμό με αποδοτικότερες μονάδες παραγωγής θερμότητας, όπως λέβητες συμπύκνωσης, αντλίες θερμότητας, κτλ. από όπου και προκύπτει το συνολικό λειτουργικό όφελος. Σε αντίθεση με τα συστήματα διανομής υψηλών θερμοκρασιών, όπου αναγκαστικά οι συνολικοί βαθμοί απόδοσης μειώνονται.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.