Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια για κομμωτήριο. (προέγκριση+άδεια λειτουργίας)


Recommended Posts

Αρθρα 15-20 της 8577 απόφ ΦΕΚ 526 Β 1983.Γρήγορα όμως γιατί έχει βγει καινούρια διάταξη ΦΕΚ 2718 Β 8-10-12 και σε αυτή δες το άρθρο 5.

Συγνώμη που ρωτάω ως ηλίθιος, αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με το κομμωτήριο; Εδώ λένε για τρόφιμα, ποτά και εστίαση.

 

Επίσης γιατί "γρήγορα"; Η καινούργια διάταξη δεν είναι πιο απλοποιημένη;

 

Σας παρακαλώ, ας μου τα κάνει κάποιος λιανά, γιατί είναι το πρώτο μου κομμωτήριο και μου φαίνονται όλα μπερδεμένα...

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

το κομμωτηριο ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος , γιατι ... ειναι μη το ψαχνουμε τωρα . :)

 

η διαδικασια εχει ως εξης προγκριση -> εναρξη στην εφορια -> αδεια

 

στον φακελο για αδεια θα πρεπει να εχεις βεβαιωση χωρου κυριας χρησης και αδεια ασκησεως επαγγελματος κομμωτη ή κομμωτριας ( οχι εσυ αυτος/η που βγαινει η αδεια )

 

η νεα υγειονομικη διαταξη αφορα τους ορους λειτουργιας των καταστηματων . δεν εχει κατι ιδιαιτερο για κομμωτηρια . αρα κατα την γνωμη μου δεν συντρεχει λογω βιασυνης. ισα ισα αμα θελετε μπορειτε να σερβιρετε και καφε . ( αρκει να πληρητε τους ορους για σερβιρισμα καφε )

 

αυτα τα ολιγα. περσοτερα το απογευμα . τωρα πρεπει να παμε να δουλεψουμε λιγουλακι . ( αν εχει ανοιξει ο δημος θεσσαλονικης )

Link to comment
Share on other sites

Σας παρακαλώ, ας μου τα κάνει κάποιος λιανά, γιατί είναι το πρώτο μου κομμωτήριο και μου φαίνονται όλα μπερδεμένα...

 

Ευχαριστώ.

 

Για δες εδω

 

http://epoptes.files.wordpress.com/2012/11/paroxi.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου διευκρινίσει κάτι; Αφού τα κομμωτήρια σύμφωνα με τον κτηριοδομικό κανονονισμό αρθρ.3 πργρ. 1Η θεωρείται ότι ανήκουν στην χρήση του εμπορίου, σύμφωνα με ποιά διάταξη απαιτείται αλλαγή χρήσης όταν ο υφιστάμενος χώρος έχει την χρήση του καταστήματος; Γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα διαβάζοντας παραπάνω. Έχω την περίπτωση ενός κομμωτηρίου που μεταβιβάζεται η επιχείρηση και χρειάζεται καινούργια άδεια. Πριν από δώδεκα χρόνια περίπου που έκανε έναρξη και πήρε την τότε βεβαίωση κυρίας χρήσεως και την άδεια λειτουργίας, δεν της ζητήθηκε αλλαγή χρήσης. Έχει αλλάξει κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τη νέα υγειονομική διάταξη τα κομμωτήρια είναι στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος;

 

Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδι−

αφέροντος: οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες

που με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να επηρεάσουν τη

Δημόσια Υγεία και λειτουργούν ως αμιγείς ή μικτές με

επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών ( κομμωτήρια, γυμνα−

στήρια κ.λπ.).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Μανώλη, δεν το είχα προσέξει. Έχω μιά περίπτωση κομμωτηρίου το οποίο έχει προέλθει από συνένωση τριών μικρότερων καταστημάτων, κτίσματος με άδεια του 1961. Έχει γίνει ρύθμιση της συνένωσης με διαμερισμάτωση. Θα αλλάξει ιδιοκτησία το κατάστημα οπότε απαιτείται για την νέα άδεια λειτουργίας βεβαίωση κυρίας χρήσεως. Για τον έλεγχο των θέσεων σταθμεύσεως υποθέτω πως εξακολουθεί να είναι εμπορικό κατάστημα γιατί δεν θα πάει στους χώρους συναθοίσεως κοινού (καφενεία κλπ). Για τις εσωτερικές μικροαλλαγές στην διαρρύθμιση, υποθέτω καλύπτεται από την ρύθμιση διαμερισμάτωσης. Μέχρι εδώ νομίζω ότι θα μπορούσε να δώσει κάποιος την βεβαίωση κυρίας χρήσεως με απλή ενημέρωση της ταυτότητας του κτιρίου. Όμως η επιφάνεια μετά την συνένωση υπερβαίνει τα 100 μ2, οπότε ελέγχεται για ΑΜΕΑ και επομένως απαιτείται άδεια δόμησης για κατασκευή ανάλογου χώρου.

Και εδώ να ερωτήσω το εξής: επειδή ένας χώρος περί τα 15 μ2 του καταστήματος χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνον ως αποθηκευτικός, θα μπορούσε κανείς να τον αφαιρέσει από την επιφάνεια της χρήσης του κομμωτηρίου, ως αποκλειστικά βοηθητικό (σαν να είχε υπόγειο) και επομένως να πέσει κάτω από τα 100 μ2 και να μην απαιτηθεί χώρος ΑΜΕΑ; Θα εκτιμουσα μία άποψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

συνάδελφοι καλησπέρα,

επαναφέρω το θέμα διότι απ'ό,τι κατάλαβα έχουν αλλάξει οι διαδικασίες έκδοσης άδειας λειτουργίας κομμωτηρίου, και επειδή δεν είμαι σίγουρη ότι το έχω κατανοήσει καλά, θα σας παρακαλούσα να μου διεκρινίσετε το εξής: χώρος λειτουργούσε ως κατάστημα (οπτικά) και πρόκειται να λειτουργήσει ως κομμωτήριο. μιλάμε για Κ.Υ.Ε? αρκεί η έκδοση προηγούμενης άδειας λειτουργίας του χώρου ως κατάστημα ή όχι? αν στο παρελθόν είχε εκδοθεί άδεια Κ.Υ.Ε για το συγκεκριμένο χώρο με καλύπτει? είναι τα οπτικά Κ.Υ.Ε.?

γενικά, ένα κατάστημα που θέλει να γίνει κομμωτήριο ή μανικιούρ/πεντικιούρ χρειάζεται αλλαγή χρήσης απο κατάστημε σε Κ.Υ.Ε στην πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.