Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγροτεμαχιο χωρίζεται σε 3 κομματια


thief7710

Recommended Posts

Εφ όσον έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση και έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ πλέον έχουμε δύο ξεχωριστά αγροτεμάχια βόρεια και νότια της εθνικής οδού.Άρα εκδίδονται δύο βεβαιώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ να προσθέσω από τις απαλλοτριώσεις που ξέρω, για σχολεία (αναγκαστικές, με ΦΕΚ, κλπ) ότι μεταγράφονται κανονικά σε κτηματολόγιο/υποθηκοφυλάκειο άρα, ναι, μπορεί να προκληθεί κατάτμηση,

 

αλλά,

 

προσωπική μου γνώμη, ανά πάσα στιγμή, έχεις τόσα ακίνητα όσα φαίνονται στο κτηματολόγιο/υποθηκοφυλάκειο.

(ο ιδιοκτήτης μπορεί να σου δείχνει τον τίτλο πριν την απαλλοτρίωση, ενώ η μερίδα του αυτή τη στιγμή να δείχνει κάτι άλλο).

 

Μπορεί πάλι βέβαια και ο φορέας που εκπονεί την απαλλοτρίωση να έχει ξεχάσει να την μεταγράψει.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά ρε παιδιά. Τι 2 βεβαιώσεις εκδίδονται και τι κτηματολογια.ναι σαφώς και αν γίνει Κτηματολόγιο ο τύπος θα πληρωσει δυο δικαιώματα και θα πάρει δυο καεκ το αγροτεμάχιο.ενα το βόρειο και ενα το νότιο τμήμα. Δεν ρωτάω αυτο όμως.... Κάνω τοπογραφικό. Έχω αυτήν την περίπτωση που περιγράφω. Στην βεβαίωση πάνω στο τοπογραφικό θα βεβαιωσω αρτιότητα 3 φορές; Μια για κάθε τμήμα; Αυτή είναι η ερώτηση. Και για να το πω και πιο απλά. Το τμήμα εκτός οικισμού νότια του δρόμου δεν με νοιάζει τόσο. Το τμήμα εκτός του οικισμού που έρχεται σε επαφή με το τμήμα εντός του οικισμού με προβληματίζει για τον αν υπάρχει κανένας νόμος-διάταξη-διευκρίνιση που να λέει οτι αν ενα γεωτεμαχιο ειναι μισό μέσα μισό έξω θεωρείται όλο μέσα η όλο έξω η τιποτα τέτοιο τέλος πάντων. Η αν απλά κάνω απλά το προφανές=3 αρτιοτητες.

Link to comment
Share on other sites

Για την περίπτωση του εντός και εκτός οικισμού.Θα βάλεις τους όρους δόμησης και για τα εντός και για τα εκτός και θα αναφερεις στη δήλωση για την αρτιότητα του εντός και του εκτός τμήματος.Αυτό ,γιατί μπορείς να οικοδομήσεις και στα 2 τμήματα αν είναι άρτια και οικοδομήσιμα.Δες το παρακάτω:

 

Εγγρ-39518/5-7-89

Δόμηση γηπέδων που τέμνονται από όρια οικισμού

(τοποθέτηση κτιρίου σε οικόπεδο που τμήμα του εμπίπτει εντός

και εκτός σχεδίου, συντελεστής δόμησης)

Σε απάντηση των εγγράφων σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1) Η οικοδομή σε ένα οικόπεδο που τμήμα του εμπίπτει εντός των ορίων του οικισμού και τμήμα του εκτός αυτών δύναται να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τμήμα του ανωτέρω οικοπέδου, αρκεί στο τμήμα αυτό να εφαρμόζονται οι σχετικές πολεοδομικές διατάξεις (αρτιότητα, αποστάσεις από όρια, κλπ).

2) Εάν το εναπομένον εκτός των ορίων του οικισμού τμήμα του οικοπέδου δεν είναι άρτιο κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, δεν αντιστοιχεί σε αυτό το τμήμα συντελεστής δόμησης (σδ). Στην περίπτωση αυτή η οικοδομή που προκύπτει στο άρτιο εντός του οικισμού τμήμα του οικοπέδου δύναται να τοποθετηθεί στο εκτός οικισμού τμήμα του, αρκεί να τηρηθούν οι αποστάσεις αυτής από τα όρια του οικοπέδου σύμφωνα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ

Διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού (ΔΟΚΚ)

Τμήμα: Β

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Πανόρμου 2

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πες μου που μένεις να σου στείλω λουλούδια...:smile: αυτο ακριβώς ρωτουσα!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο όλων σας!

Link to comment
Share on other sites

Εφ όσον έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση και έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ πλέον έχουμε δύο ξεχωριστά αγροτεμάχια βόρεια και νότια της εθνικής οδού.Άρα εκδίδονται δύο βεβαιώσεις.

 

Η απαλλοτρίωση συντελείται με τη καταβολή της αποζημίωσης και όχι με τη δημοσιευση σε ΦΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Και όμως στην κτηματική λένε ότι με το ΦΕΚ της παρακατάθεσης έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση.Από εσένα εξαρτάται πότε θα πάρεις τα χρήματα μετά.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, σε οικόπεδο εντός οικισμού το οποίο χωρίζεται απο δρόμο σε δύο τμήματα, κάνω ένα τοπογραφικό ξεχωριστό για το καθένα ή αν ο τίτλος είναι ένας και για τα δύο τμήματα κάνω ένα τοπογραφικό και αναφέρομαι για κάθε ένα τμήμα αναλυτικά; Θα εξαρτηθεί από τον τίτλο; Και αν δεν υπάρχει τίτλος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.