Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

προβλημα στον ηλ. θερμοσιφωνα - boiler ( πολυ μικρη η πιεση του ζεστου νερου)


bbdd

Recommended Posts

καλημερα

 

πριν λιγο καιρο σταματησε να τρεχει το ζεστο νερο στο μπανιο(ετρεχε πολυ λιγο ζεστο νερο με πολυ μικρη πιεση) απο το θερμοσιφωνα - boiler που εχω συνδεμενο με καλοριφερ πετρελαιου. αφου ηρθε ο υδραυλικος και το "σκαλισε" αρχισε να λειτουργει και παλι κανονικα με κανονικη πιεση ροης. μας ειπε οτι το προβλημα ηταν τα αλατα τα οποια εμποδιζαν την φυσιολογικη ροη του νερου και αφου τα καθαρισε με ενα συρμα αρχισε να τρεχει και παλι το νερο. σε αυτο το σημειο πρεπει να πω οτι ο θερμοσιφωνας boiler που εχω ειναι 17 ετων. μετα απο ενα χρονο περιπου απο αυτο το περιστατικο ακριβως μετα απο μια διακοπη του νερου απο τον δημο το προβλημα παρουσιαστηκε ξανα και ετσι και παλι δεν υπαρχει πιεση στην ροη του ζεστου νερου γεγνονος που μου φανηκε παραξενο να ωφειλεται σε αλατα γιατι φυσιολογικα αυτο θα ειχε μια σταδιακη μειωση της πιεσης της ροης του ζεστου νερου καθως τα αλατα θα επικαθονταν σιγα σιγα στον σωληνα και ετσι σταδιακα θα τον βουλωναν.

 

μηπως γνωριζει καποιος και μπορει να βοηθησει στο προβλημα μου με καποια συμβουλη για το που μπορει να ωφειλεται το προβλημα καθως επισης και πως θα μπορουσα να το διορθωσω?

Link to comment
Share on other sites

Αλλάξε το μπόιλερ....

Αν είναι 17 χρόνια το άλλο θέλεις να τρυπήσει και να πλημμυρίσεις;

Σε καθε διακοπή νερού αν το θερμοσίφωνα δεν έχει ανεπίστροφο (τα αφαιρούσαν οι υδραυλικοί τα παλαιά τα χρόνια) μπορεί να έκανε ανάποδη ροή και να άδειασε με επακολουθώ να βούλωσε είτε απο άλατα του πάτου είτε απο έργα της Ευδαπ να βούλωσε από χώματα και πετραδάκια.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

μπορεις να τον αδειασεις απο τα αλατα ανοιγοντας την ηλ αντισταση του.

δεν μας ειπες ομως αν ειναι καθετο η οριζοντιο το μποιλερ σου.

στα καθετα ειναι πολυ ποιο ευκολο να καθαριστει, αν υπαρχει συφον δαπεδου απλα αφινεις να τρεξουν τα μερα στο πατωμα και με ενα λαστιχο μπορεις να ξεπλενεις και τυχον υπολειματα, αν δεν εχεις σιφον δαπεδου κουβα.

στα οριζοντια πρεπει να τα παρεις με το χερι απο μεσα (εναλακτικα και με ηλ σκουπα που ειναι για νερα), αφου ομως αδιασεις το μποιλερ απο το νερο, τραβοντας το νερο απο τον κρυο σωληνα με ενα αλφαδολάστιχο,

ανοιγοντας το μπορεις να ριξεις και μια οπτικη ματια σε τι κατασταση ειναι εσωτερικα το μποιλερ. με ενα φακο βλεπεις αν εχει ξεφλουδισει η επισμαλτωση και αν εχει σκουριες. αν δεν εχει τετοια προβληματα τοτε (γνωμη μου) μην τον αλλαζεις.

αν το κανεις αυτο αλλαζεις και την αντισταση του τοποθτοντας νεα με ραβδο μαγνησιου.

Ελπιζω να βοήθησα

φιλικα

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξέ το. Απο δω και πέρα μόνο προβλήματα θα έχεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύσεις να πλημυρίσεις κάποια στιγμή με όλα τα καταστροφικά επακόλουθα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.