Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέες εισφορές ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΕΕ


aifan

Recommended Posts

Κατ αρχάς οι έλκε δε σου κάνουν πλέον σύμβαση αν τα λεφτά του προγράμματος δεν είναι ήδη στο ταμείο τους διότι δεν έχουν να πληρώσουν το αναλογούν ανά μήνα σύμβασης ποσό εισφορών...

 

Και ναι, το ποσό το αφαιρούν από την καθιερωμένη αμοιβή διότι και να ήθελαν, τα λεφτά που θα πάρει κάθε ερευνητής είναι προαποφασισμένα και το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι ο τρόπος καταμερισμού τους..

 

Ούτε θέμα φορολογίας εισοδήματος τίθεται διότι το φορολογητέο εισόδημα θα είναι ακριβώς το ίδιο.

 

 

Το τελευταίο ερώτημά σου έχει αρκετό ενδιαφέρον στην περίπτωση που βρίσκεσαι κοντά στο όριο των ελάχιστων εισφορών και πρέπει να κόβεις τα τιμολόγια τις σωστές στιγμές ώστε να σου έρχονται σταθερά οι ελάχιστες. Διότι αν για κάποιο διάστημα δε κόψεις κανένα τιμολόγιο τα 167 θα τα πληρώσεις ερήμην και αν αργότερα κόψεις αυτά τα μικρά τιμολόγια μαζεμένα μπορεί να πληρώσεις πλέον των 167.  Νομίζω πως η βάση υπολογισμού είναι το έτος.  άρα θα πρέπει να εξετάζεις αν κάποιο τιμολόγιο πρέπει να βιαστείς να το κόψεις πριν κλείσει το έτος (οι έλκε έχουν deadline κανα μήνα πριν τις 31Δεκ) ή αν πρέπει να το κόψεις το επόμενο έτος.

 

Η ειρωνεία του νέου ασφαλιστικού είναι ότι το ίδιο το κράτος αδυνατεί να το εφαρμόσει στους δικούς του εργαζόμενους με μπλοκάκι..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ, Γιώργο. Σίγουρα υπάρχει αυτό το μεγάλο "παράθυρο", ανά ημερολογιακό έτος, αλλά θα ήθελα να πιστεύω πως θα υπάρχει ευελιξία και για στενότερα χρονικά παράθυρα, π.χ. ανά μήνα. Δεν το λέω αυτό τελείως κουτουρού: Ξέρω σίγουρα (από τα ειδοποιητήρια) πως οι υπολογισμοί εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ ήταν με βάση τις μέρες ασφάλισης (από την έναρξη), ακόμα και για τα κομβικά σημεία που άλλαζε 5-ετία (ή 3-ετίες), μήνες στράτευσης κλπ.

 

Καθώς η κατάσταση με τον ΕΦΚΑ είναι ακόμα ρευστή, ακόμα και με τους ΕΛΚΕ, θα προσπαθήσω να το "πιέσω" όσο πιο πολυ μπορώ, σε συνεννόηση με "ομοιοπαθούντες".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.