Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ποια κτήρια περνάνε από Σ/Α;


Recommended Posts

6 λεπτά πριν, nisorvani said:

Κατάλαβα, απλώς αυτό που έχεις με κοκκινωπά γράμματα στο ποστ σου είναι η (στο προσεχές μέλλον) τροποποίηση του άρθρου 26 του Ν.4495, και η οποία αν δημοσιευθεί όπως την έχεις παραθέσει, τότε σαφώς τα ειδικά κτίρια (βάσει των διατάξεων του Ν.4030) πρέπει να περνούν ΣΑ.

Λάθος κατάλαβες η τροποποίηση είναι παρακάτω από αυτό στο γαλάζιο περιθώριο. Κοίταξέ τα όλα από την αρχή ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα, εντάξει, kan62, όντως μου είχε διαφύγει η τροποποίηση που έγινε με το Ν.4513, γι αυτό και δεν έβγαζα άκρη. Οπότε, τελικά, περνάω ΣΑ

Νόμιζα ότι αυτό που μου είχες παραθέσει ήταν για τον προς ψήφιση νόμο

Σε ευχαριστώ πολύ

 

 
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

έχω γεωργική αποθήκη >2000κ.μ σε οικισμό <2000 κατ

περνάει Σ.Α ή όχι?

σχετικά:

1. 

Π.Δ. ΤΗΣ 24.4/3.5.1985 (ΦΕΚ 181Δ΄)  -άρθρο 7

 «8. Για κτήρια όγκου πάνω από 2.000 κυβικά μέτρα πάνω από την οριστική στάθμη του εδάφους (φυσικού ή διαμορφωμένου), επιβάλλεται η διάσπαση του όγκου αυτού σε μικρότερους όγκους ή σε ανεξάρτητα κτήρια, έστω και αν πρόκειται για λειτουργικά ενιαίο οικοδόμημα. Οι μικρότεροι όγκοι ή τα ανεξάρτητα κτήρια δεν επιτρέπεται να επαναλαμβάνουν την ίδια ακριβώς μορφή, όγκο και τυπολογία και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους είναι 2Δ, δηλαδή 5μ. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται όλοι οι κτηριακοί όγκοι να εφάπτονται στα όρια του γηπέδου. Για κτήρια, στα οποία το μήκος της όψης του πρώτου κτηρίου προς το δρόμο υπερβαίνει τα 15μ. δύναται να δημιουργείται βατό ισόγειο πέρασμα (εσωτερική στοά), ελάχιστου πλάτους Δ προς τον ακάλυπτο χώρο διαμέσου του κτηρίου, η επιφάνεια του οποίου δεν προσμετράται στο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης και το συντελεστή δόμησης. Εφόσον για λόγους λειτουργικούς του κτηρίου δεν είναι δυνατή η εφαρμογή των προηγουμένων εδαφίων, αποφαίνεται για τη μελέτη του κτηρίου η οικεία Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.»

Η παραπάνω μέσα σε « » παρ. 8 που είχε τροποποιηθεί με το Π.Δ. της 14/23.2.1987 (ΦΕΚ 133Δ΄), αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 του Π.Δ. της 4.11.2011 (ΦΕΚ 289ΑΑΠ).

 2 

https://www.teepelop.gr/wp-content/uploads/2018/05/ΨΒΚ34653Π8-13Ζ.pdf

και 3 ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ  Α.Π 46876

Α παρ10.   

Για τις περιπτώσεις που από τους όρους δόμησης απαιτείτο έγκριση ΕΠΑΕ, μετά την κατάργησή τους η έγκριση αυτή δεν είναι απαραίτητη και σε κάθε περίπτωση δεν υποκαθίσταται από τη γνωμοδότηση του ΣΑ, εκτός αν έχει οριστεί διαφορετικά.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Περνάει Βασίλη.

ν.4495/17 - Άρθρο 7 1.ζ)

      Για την έγκριση της διάσπασης του ενιαίου κτιρίου της περίπτωσης α της παρ.1 του άρθρου 6 του π.δ.24/31.5.1985 (Δ270), καθώς και αν επιβάλλεται από τις κείμενες διατάξεις η διάσπαση του όγκου του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Θόδωρε

καλή σου μέρα και σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!

Εν τέλει περνάει και πρέπει να αναφέρω και τους λόγους για τους οποίους περνάει ήτοι:

1. ως ειδικό κτίριο

2. ε) Για αρχιτεκτονικές μελέτες που διαφοροποιούνται από τα μορφολογικά στοιχεία και την τυπολογία που επιβάλλεται με ειδικές διατάξεις που έχουν θεσπιστεί ανά περιοχή, προστατευόμενη ή μη και

3.ζ) Για την έγκριση της διάσπασης του ενιαίου κτιρίου της περίπτωσης α της παρ. 1 του άρθρου 6 του π.δ. 24/31.5.1985 (Δ΄270), καθώς και αν επιβάλλεται από τις κείμενες διατάξεις η διάσπαση του όγκου του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Βασίλη.

Το 1 δεν ισχύει γιατί καταργήθηκε πλέον με τις μεταβατικές διατάξεις.

Το 2 δεν ισχύει γιατί δεν βλέπω να διαφοροποιείσαι από διατάξεις αλλά να τις ακολουθείς.

Οι μόνοι πιθανοί λόγοι επιπλέον του 3, που σίγουρα ισχύει, θα ήταν ίσως το ι) αν θεωρήσουμε τη διαδοχή οργάνων και το ιγ) αν χρειάζεσαι περιβαλλοντικό έλεγχο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 22/7/2018 at 10:59 ΠΜ, kan62 said:

Το 1 δεν ισχύει γιατί καταργήθηκε πλέον με τις μεταβατικές διατάξεις.

Γεια σου συνάδελφε, έχεις την καλοσύνη να στείλεις το σχετικό νόμο που το αναφέρει αυτό ?

Πρόσφατα κατέθεσα μελέτη αγροτικής αποθήκης 500 μ2 και στο ΣΑ μου απάντησαν πως δεν χρειάζεται πλέον γνωμοδότηση τους για αυτό το συγκεκριμένο κτίριο, στη συγκεκριμένη θέση με τη συγκεκριμένη χρήση. Είχα μείνει με την εντύπωση πως θεωρείται ειδικό, άρα χρειάζεται.  Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ στο ΣΑ μου ανέφεραν αυτό και θα μου το απαντήσουν γραπτώς ή ΥΔΟΜ συνεχίζει να απαιτεί τη γνωμοδότηση τους.

σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Με εκτίμηση

Βασίλης

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, επειδή είχα μπλέξει κι εγώ με το συγκεκριμένο θέμα, και μάλιστα στη μεταβατική περίοδο που ψηφίστηκε ο Ν.4546 (με είχε βοηθήσει πολύ ο kan62 τότε), το εμπέδωσα.

Προς το παρόν και βάσει των όσων ισχύουν σήμερα, τα ειδικά κτίρια δεν απαιτούν έγκριση ΣΑ, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν.4495 (όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4546), σε συνδυασμό και με την παρ. 3 του άρθρου 26 του Ν.4495 (όπως προστέθηκε και αυτή με το Ν.4546).

Σε κάθε περίπτωση θα πάρεις (σχετικά άμεσα, φαντάζομαι) την επίσημη απάντηση του ΣΑ για να την πας στην πολεοδομία.

Κι εμένα τα ίδια μου έκαναν, και μάλιστα όταν την είδαν ήθελαν να κάνουν και ερώτημα, γιατί δε συμφωνούσαν...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.