Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εμφανές μπετό


Panos Dajko

Recommended Posts

Παιδια χαιρετώ,το πρωτο μου ποστ εδω περα.Ηθελα να ρωτησω το εξης.Θελω να αφησω καποια δοκαρια και καποιες κολωνες σε ενα οικοδομημα εκτεθιμενα δηλ. να τα τριψω καλα και χωρις να τα περασω με σοβα.Το σκυροδεμα που εχει πεσει εχει μπει σε καλουπια καινουργια και δεν εχουν αφησει κανενα απολυτως σημαδι εν ολιγοις ειναι τελειως λεια.Επειδη το οικοδομημα ειναι σε αρκετα κρυα περιχοχη θα υπαρχει προβλημα με τις κολωνες και τα δοκαρια που θα τριψω αν δεν καλυφτουν με καποιο σοβα?Εχω ακουσει οτι το περνανε με ενα ειδικο υγρο που δεν κρατει το νερο.Τι προτεινετε εσεις οι πιο εμπειροι?

Link to comment
Share on other sites

Με το «εκτεθειμένο» να υποθέσω ότι εννοείς το εμφανές?

 

 

 

(στην ειδικότητα σου γράφεις Πολιτικός και επειδή είναι περίεργοι οι καιροί για τους σκέτο πολιτικούς καλό είναι να το διορθώσεις.)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουν προσεχθεί καλά οι επικαλύψεις? Μήπως υπάρχουν σίδερα που φαίνονται? Από εκεί και πέρα υπάρχουν χρώματα για εμφανή σκυροδέματα

Link to comment
Share on other sites

Αν τα δοκάρια και τα υποστυλώματα ΔΕΝ ανήκουν σε θερμαινόμενη ζώνη, δηλαδή δέν έρχονται σε επαφή με τα κτισίματα σου ,μπορείς να τα αφήσεις όπως είναι.Για υγρασία ,προσωπικά εγώ χρησιμοποιώ στεγανωτικό μάζας σαν πρόσμικτο.

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Oκ συγνωμη για τον τιτλο.Καποια δοκαρια και κολωνες ερχονται σε επαφη με το κτιριο.Εκει εχω σκεφτει να κανω εσωτερικη μονωση,δηλ να το "ντυσω" εσωτερικα με πολυστερινη και να τα τριψω εξωτερικα περνωντας τα με καποιο προστατευτικο υγρασιας κλπ.Αυτο που θελω να σιγουρεψω ειναι η προστασια απο το κρυο.Το οικοδομημα ειναι σε πολυ κρυα περιοχη γιαυτο.

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλύτερο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει περιβάλλον υγρό ή κοντά σε θάλασσα. Πάντως αν έχεις λύσει με Ευρωκώδικα πρέπει να λάβεις υπόψη μεγαλύτερες επικαλύψεις σε περίπτωση έκθεσης σε πάγο και κατηγορία σκυροδέματος C30 και πάνω

Link to comment
Share on other sites

Αφού από την αρχή δεν έγινε χρήση υπερευστοποιήτη πολυκαρβοξυλικού αιθέρα(η παρόμοιο νέας γενιάς) + αερακτικό πρόσμικτο για την εισαγωγή μικροφυσαλίδων αέρα στην μάζα του σκυροδέματος για την αυξημένη αντοχή στους κύκλους ψύξης-απόψυξης αυτό που τώρα μπορεί να γίνει ειναι 2 πιθανές εργασίες.

 

1)επάλειψη με λεπτόκοκκο κονίαμα(τροποποιημένο πολυμερές ενισχυμένο με ίνες) και μετά αδιαβροχοποίηση με εύκαμπτο τσιμεντοειδές 2 συστατικών

2)επάλειψη με γαλάκτωμα με χαμηλο ιξώδες και μεγάλη διεισδυτικότητα AΠΟ ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΠΟΛΥΣΙΛΟΞΑΝΙΟΥ

 

 

η πρώτη λύση θα αλλάξει την επιφάνεια αλλά θα είναι σχεδόν μόνιμη,η δεύτερη δεν θα αλλάξει την επιφάνεια αλλά θα χρειαστεί ανανέωση κάθε 2-3 χρόνια.Και αυτόματα με αυτή την δεύτερη λύση καταλαβαίνετε πόσο χαζό είναι να αναφέρονται επικαλύψεις με χρώματα χωρίς μάλιστα να έχει αναφερθεί και το ειδικό της περίπτωσης...

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.