Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατεδάφιση χωρίς Ο.Α, αυθαίρετης κατασκευης


VasiPa

Recommended Posts

Σε οικόπεδο (εντός οικισμού) υπήρχαν αυθαίρετα υπόστεγα (δεν ήταν χαρακτηρισμένα ως αυθαίρετα, αλλά ήταν κατασκευασμένα χωρίς άδεια). Τα υπόστεγα αυτά δεν υπάρχουν πλέον. Κατά την διαδικασία έκδοσης άδειας νομιμοποίησης αυθαίρετης περίφραξης η πολεοδομία μας ζητάει με κάποιον τρόπο να «τακτοποιηθεί» η αυθαίρετη κατεδάφιση των παράνομων υπόστεγων (που φαίνονται στο τοπογραφικό απόσπασμα του οικισμού, αλλά αναφέρονται και σε δικαστική απόφαση για την απόκτηση του οικοπέδου). Υπάρχει η δυνατότητα αυτή μέσω του Ν. 4014? Μπορεί να δηλωθεί δηλαδή σε φύλλο καταγραφής η αυθαίρετη κατεδάφιση αυθαίρετης κατασκευής?

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...δηλαδή αν κάποια χρονιά είχε πολύ χιόνι (ή αέρα στα νησιά) ή λόγω παλαιότητας των ξύλων τα υπόστεγα έπεσαν μόνα τους, η ΥΔΟΜ θα ζητούσε δελτίο της ΕΜΥ?

Αυτό που ζητά η ΥΔΟΜ θα είχε νόημα μόνο αν είχαν χαρακτηριστεί με έκθεση αυτοψίας αυθαίρετα και με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να περαιωθεί η διαδικασία. Και πάλι όμως τότε, απλώς θα έκανε αυτοψία και θα έβλεπε ότι δεν υπάρχουν τα υπόστεγα (τα οποία ίσως έπεσαν λόγω φθοράς του χρόνου)

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως υπαρχει μια διαδικασια για χορηγηση πραξης κατεδαφισης αυθαιρετης κατασκευης με επιτοπιο ελεγχο απο την ΥΔΟΜ. Ρωτα καποιον παλιο και εμπειρο υπαλληλο

Link to comment
Share on other sites

VasiPa:

να τακτοποιηθεί κτίσμα που δεν υφίσταται? Ρώτησέ τους πως θα γίνει αυτό; Πως θα αποτυπώσει ο μηχανικός κτίσματα που δεν υπάρχουν; Θα κάνει κατόψεις και τομές σε ανύπαρκτα κτίρια; Στις φωτογραφίες τι θα φαίνεται;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η αρχαιότερη υπάλληλος ήταν αυτή που πρότεινε τη δήλωση με τον Ν. 4014. Το οποίο μου φαίνεται εξίσου παράλλογο. Να το βάλω δηλαδή στις λοιπές παραβάσεις? Σε σχέση βέβαια με το "προστιμο διατηρησης παρανομης κατεδαφισης αυθαίρετου κτίσματος" από την τελευταία γνωστή μέρα ύπαρξης των κατασκευών, είναι πιο λογικό... (μαυρο χιουμορ).

Για αδιέξοδο παμε μαλλον ε? Οχι τιποτε αλλο, αλλα θα πρέπει σε λίγο να πληρώσει πρόστιμο και για την περίφραξη για δευτερη χρονιά γιατί δε θα έχει εκδοθεί ακόμα η άδεια νομιμοποίησής της.

Αυτό για την χορήγηση πράξης κατεδάφισης να το ψάξω...ισως και να βγει άκρη...Αν γνωρίζει κανείς συνάδερφος τίποτε περισσότερο...Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου μεγάλο ρόλο παίζει εαν η κατεδάφιση έγινε εώς τις 28/7/11 εάν ναι τότε μπορείς να την βάλεις στον νόμο (πλάκα κάνω βρες και καμιά αεροφωτογραφία) χα χα)εάν όχι δεν μπορείς αυτό εξάλλου είναι γνωστό, από κει και πέρα είναι δουλειά τις ΥΔΟΜ το τι θα κάνει ας βάλει τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον νόμο δηλαδή μηδέν αφού ακίνητο δεν υπάρχει.

 

Πρώτη φορά το ακούω αυτό σε ποιό άρθρο το προβλέπει ο 4014 (πουθενά).Εγώ λέω κιόλας μην πας την αιθαίρετη κατεδάφιση προς τακτοποίηση αλλά προς νομιμοποίηση να είσαι νόμιμος για πάντα χαχαχαχαχα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη? καμιά καλή ιδέα μέχρι τώρα ε? Γιατι το να παω να τους πω οτι τι μου λετε ρε παιδια σιγουρα δε μου λυνει το προβλημα. Μάλλον θα κάνω δηλωση στο 4014, να προχωρησει η αδεια νομιμοποίησης...οτι να ναι

Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι ότι θα πρέπει να δηλώσεις με αναλυτικό προυπολογισμό τις εργασίες κατεδάφισης των υποστέγων...εκτός και εάν υπάρχει κάποιο επίσημο δελτίο καταγραφής της κατάρρευσης (εάν έπεσαν από κάποιο φυσικό αίτιο).

Μπορεί να μην έχει την απόλυτη λογική η πρότασή μου, αλλά ο κακοπροαίρετος θα υποστηρίξει πως όντως έγιναν αυθαίρετες εργασίες κατεδάφισης..

Link to comment
Share on other sites

Πριν το 4014 σε όμοια περίπτωση που κάποια κιόσκια τα σούταρε ο ιδιοκτήτης εν μία νυκτί, κατά την έκδοση της οικοδομικής αδείας που είχα και επειδή στο απόσπασμα του χάρτη φαινόταν κανονικά και στο νέο Τοπογραφικό δεν έδειξα τίποτα, μου ζήτησαν να το δικαιολογήσω και τους προσκόμισα υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι έπεσε κατόπιν έντονων καιρικών φαινομένων-χιονοπτώσεων και..............το δέχτηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς παρόμοια έκθεση που υποβάλαμε δεν έγινε δεκτή. Δεν δέχονται οτι οι πρόχειρες κατασκευές ήταν πλέον επικίνδυνες και έπεσαν ή οτι τις έριξε ο ιδιοκτήτης για λίγους ασφαλείας. Κατάλαβα...δηλωση επομένως στον 4014, αμοιβες, κρατησεις, παράβολο για τον ιδιοκτήτη...δηλαδη...Καλύτερα να υπηρχαν τα υπόστεγα και να τα νομιμοποιούσαμε μαζί με την περίφραξη. Πιο φτηνά θα έβγαινε.

Από περιέργια. Μετά από 30 χρόνια που θα λήξει η ισχύς του προστίμου (θεωρητικα) τι γίνεται? χα χα χα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.