Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατάτμηση με πρόσωπο σε δρόμο διανομής


Recommended Posts

Αναζητώ τεκμηρίωση σχετικά με το αν οι δρόμοι των διανομών του Υπουργείου Γεωργίας, οι οποίοι είναι αποτυπωμένοι στους χάρτες διανομής της περιοχής, μπορούν να θεωρούνται κοινόχρηστοι ώστε να επιτρέπονται κατατμήσεις οικοπέδων, σε εκτός σχεδίου περιοχές, με ελάχιστο πρόσωπο 25 μ σε αυτούς; Αντίστοιχα με ότι αναφέρει η σχετική τροποποίηση του Ν-3212/03 για τους δρόμους που προβλέπονται από αναδασμό του Υπουργείου Γεωργίας;

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την άμεση και τεκμηριωμένη απαντησή σου, με βοήθησε πολύ. Στη συνέχεια αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το Εγγρ-1256 1-3-05 της ΔΟΚΚ εντόπισα και τα εξής: Σύμφωνα με το εγγρ. 49045/05 (ΔΟΚΚ 20-12-05) του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.: «Σας διευκρινίζουμε ότι το εγγρ. 1256/1-3-05 είναι έγγραφο της Δοκκ προς συγκεκριμένους αποδέκτες με το οποίο έγινε μια προσπάθεια αποσαφήνισης του θέματος που προέκυψε σχετικά με τις εκτός σχεδίου κοινόχρηστες οδούς, διαπιστώνοντας τις απόψεις της υπηρεσίας μας.

Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δεσμευτικό ούτε αποτελεί διάταξη γενικής εφαρμογής.

Επειδή εν τω μεταξύ έχουν διατυπωθεί και άλλα ερωτήματα σχετικά, το θέμα είναι υπό έρευνα και συνολική επεξεργασία για την διευθέτηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και αποφυγή παρερμηνειών.» Το παραπάνω δεν κρύβω ότι μου δημιουργεί έναν προβληματισμό και θα ήθελα την αποψή σας για το αν υπάρχει περίπτωση η Πολεοδομία να μη αποδεχεται να εφαρμόσει την εγκύκλιο Εγγρ-1256 1-3-05 της ΔΟΚΚ.

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότερες πολεοδομίες, αποφεύγουν την αυτόνομη πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα και καλύπτονται συντασσόμενες με αυτό το έγγραφο της προϊσταμένης αρχής του ΥΠΕΧΩΔΕ. Άρα μην έχεις προβληματισμούς....

Link to comment
Share on other sites

Παντως, αγαπητε GRTOPO, η προϊστάμενη του Πολ.Γραφειου εδω, παρ' οτι γνωρίζει το εγγραφο αυτο - και την αρχη που το εξέδωσε βεβαίως - δηλωνει αδυναμία να αποδεχθει ερμηνείες του νόμου . . .    :o

Link to comment
Share on other sites

Οθωνα,

σε ποια πολεοδομία αναφέρεσαι?

Και τι δέχεται τότε? Δηλαδή κατατμήσεις στην περιοχή δε γίνονται??

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι στην Κεφαλλονιά.

 

Οπου κατατμήσεις γινονται μεν, αλλα μετα φοβου Θεου, πιστεως κλπ..

 

Δεν μπορω να το πω με βεβαιότητα, αλλα με το νεο Ειδικο Χωροταξικό για τον Τουρισμό, φαίνεται οτι εχουν δημιουργηθεί πολλες αναστολές οσον αφορα, τοσο τις διατάξεις του, οσο και πιθανες ερμηνειες των διαταξεων αυτων.   :(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 8 years later...

Καλησπέρα,

  Σε διανομή υπουργείου Γεωργίας που κυρώθηκε το 1948,  η οποία έχει τμήματά τόσο εντός οικισμού -συνοικισμός στο φεκ κυρωσης-   όσο και εκτός-αγρόκτημα στο φεκ κυρωσης- , έχω γήπεδο στο εκτός κομμάτι, 14.000 τμ το οποίο έχει πρόσωπο σε δρόμο ο οποίος αποτυπώνεται στο σχέδιο της διανομής. 

Συμφωνα με τον 4061 δεν απαγορεύεται η κατάτμηση και οι δρόμοι είναι κοινόχρηστοι (ανήκουν στον Δήμο άρθρο 22 παρ 8)

Μπορώ λοιπόν να το κατατμήσω σε  3 άρτια ( έχει μεγάλο πρόσωπο ) κατά κανόνα θεωρώντας τον δρόμο σαν  κοινόχρηστο σύμφωνα με το έγγραφο της ΔΟΚΚ (λέει αναδασμό βέβαια αλλά κάτι παρεμφερές είναι και ο δρόμος της διανομής)

Εγγρ-1256/1-3-05

β) δρόμοι που προβλέπονται από αναδασμό του Υπουργείου Γεωργίας,

 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Ο δρόμος της διανομής είναι νομίμως υφιστάμενος. Μπορείτε να κατατμήσετε, τηρουμένων βεβαίως των λοιπών διατάξεων που ενδεχομένως να ισχύουν (πχ. ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.