Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργητική πυρασφάλεια σε χώρο συνάθροισης κοινού


iliekater

Recommended Posts

Για να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης στα ερωτήματα που τίθονται, καλό είναι να παρακολουθούμε το θέμα απο την αρχή....

 

Στη προκιμένη περίπτωση το κλιμακοστάσιο καταλήγει στον αύλιο χώρο του οικοπέδου και απο εκεί (μέσω της εξώπορτας) στο δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

κατά την ΠΥΡΔ 3/81 "σταθερές θέσεις" = πακτωμένες θέσεις ;

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Ναι...αν και σπανίζει η περίπτωση

 

Επίσης ανήκουν το τσιμεντένια παγκάκια που τοποθετούνται περιμετρικά στις αίθουσες (κυρίως μπαράκια)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να επαναφέρω λίγο το θέμα μιας και το είδα για να ρωτήσω κάτι.

Τοποθετείται σε χώρο συν. κοινού μία φιάλη 25lt στην κουζίνα. Αν εκεί υπήρχε από τη μελέτη ένας πυροσβεστήρας εξ ορισμού (λόγω του 1 ανα 50m) με βάση την 31856 απαιτείται σύμφωνα με την παράγραφο 16.3.1.1 ένας 6κιλος πυροσβεστήρας. Πρέπει να τοποθετηθεί εξτρά αυτός ή αρκεί ο υπάρχον που προβλέπεται ούτως ή άλλως από το "1 ανά 50";;;

 

Επίσης δεν βρίσκω να αναφέρεται κάπου αν πρέπει να τοποθετηθεί ανιχνευτής εκρηκτικών μιγμάτων όπως μου είχε ζητήσει παλαιότερα η πυροσβεστική για ένα ζαχαροπλαστείο.

Ξέρει κάποιος που αναφέρεται; Δεν το βρίσκω ούτε στην 31856 ούτε στην 3/81...

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Α.Ε.Μ. τοποθετειται υποχρεωτικα απο την στιγμη που υπαρχει γκαζι. Δωσε μονο προσοχη στο ακριβες σημειο που θα μπει η φιαλη π.χ. μην ειναι σε επαφη με πεζοδρομο μιας και πολλες π.υ. ειναι αυστηρες στο θεμα αυτο.

 

Για το θεμα του πυροσβεστηρα νομιζω πως καλυτερα να ρωτησεις την αρμοδια για το μαγαζι π.υ.

Με βαση το γραμμα του νομου απαιτειται.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Ο ένας επιπλέον πυροσβεστήρας απαιτείται απο την νομοθεσία υγραερίου και αφορά την φιάλη, ο άλλος αφορά το χώρο συν. κοινού

 

Όσο για τον ανιχνευτή εκρηκτικών μιγμάτων απαιτείται να τοποθετηθεί κοντά στο έδαφος και σε απόσταση περίπου 25-30cm

Δεν θυμαμαι αν το λέει η 31856/03 (που πρέπει να το λέει αλλα δεν θυμάμαι σε ποιό σημείο), αλλα και σε αρνητική περίπτωση πρέπει να υπάρχει εγκύκλιος της ΠΥ που το απαιτεί

 

Η 3/81 δεν το αναφέρει παρα τις τροποποιήσεις που έγιναν, με τελευταία την 3δ/95, γιατί ακόμη δεν ήταν τόσο διαδεδομένο το υγραέριο στις επιχειρήσεις (εκτός βιομηχανιών - βιοτεχνιών) επειδή ήταν τοτε ακόμα φθηνό το πετρέλαιο...

Link to comment
Share on other sites

Thodori όχι θα είναι σε εσωτερικό χώρο η φιάλη. Τον ΑΕΜ τον έβαλα γιατί θυμόμουν ότι με το υγραέριο μπαίνει, μου το είχαν πει και παλιότερα στην ΠΥ όπως είπα, αλλά ήθεά να δω και που αναφέρεται.. Και στην 31856 δεν το βρήκα, αλλά είναι και μεγάλη και είπα μήπως μου ξέφυγε κάτι..

 

Τον εξτρά πυροσβεστήρα τον έβαλα ναι, μου φαινόταν λογικό και εμένα.

 

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο

 

υγ. Να ρωτήσω και κάτι άλλο μιας και σας έχω εδώ... Σε σύστημα τοπικής εφαρμογής πόσα sprinkler υπάρχουν; Πόσα δείχνω ας πούμε; Εξαρτάται από το μέγεθος της ψησταριάς ή δείχνω 2 όπως βλέπω στις περισσότερες περιπτώσεις και είμαι οκ;

Link to comment
Share on other sites

Για φουσκα μέχρι 3-4μ συνήθως βάζουν 3 ανοιχτά + 3 κλειστά + 2 (1+1) στη σωλήνα απαγωγής και άλλοι 2 + 2 + 2

 

Αλλά ρώτα και το ''μάστορα'' που θα τοποθετήσει και τι σύστημα θα χρησιμοποιήσει

Link to comment
Share on other sites

fade2black οι φουσκες ειναι συνηθως περι τα 4 μετρα. Για 4 μετρα λοιπον θα εβαζα 4 ζευγαρια ( αυτοματα και ανοικτου τυπου). Για 1 μετρο λιγοτερο θα πηγαινα στα 3 ζευγαρια. Οπως λεει ο φιλος dib ειναι κατοπιν.

 

Μεγαλη προσοχη να δειξεις επισης και στο θεμα των ελαιων. Μην βαλεις συστημα τοπικης εφαρμογης Ξ.Κ. και παρουσιασεις στην μελετη καμμια 25αρια λιτρα λαδια.

 

Παντως για μια φιαλη μεσα στον χωρο ψησιματος ειναι απλη και η εγκατασταση του γκαζιου. Αρα με εναν αυτοματο Α.Ε.Μ. εχεις καθαρισει.

 

Καλο θα ηταν για μενα να προτεινεις για λογους ευκολιας και χρηστικοτητας στον πελατη, να βαλει τουλαχιστον 2 φιαλες γκαζιου. 

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Συνάδελφοι,

σε παραδοσιακό καφενείο με εστία υγραερίου τριών καυστήρων επιτρέπεται να διατηρηθεί άνωθεν αυτού μικρός απορροφητήρας σαν οικιακού τύπου και όχι φούσκα ο οποίος όμως διαθέτει φίλτρα και απόληξη ψηλά στο ισόγειο όπου και βρίσκεται το κατάστημα ή πρέπει οπωσδήποτε να βάλει φούσκα με απαγωγό σωλήνα και φίλτρα ; Θα πρέπει να εγκαστασταθεί και σ.τ.ε. ξηράς κόνεως (με συνοδεία wet chemical 25F). Και επίσης η εστία είναι παλαιού τύπου με είσοδο από μπροστά και όχι από πίσω. Τώρα χρησιμοποιεί μία μπουκάλα χύμα κάτωθεν της εστίας που την "κουμπώνει" σχεδόν απ' ευθείας με μόνο ένα ρυθμιστή και χωρίς συνδεσμολογία κατά ΚΥΑ 31856. Χωρίς ανιχνευτή και χωρίς ανοίγματα για αερισμό.  

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.