Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α09] Κατηγορία 5 αυθαίρετων κατασκευών


Recommended Posts

Εγώ έχω κάνει αυτό που λέει ο Αστέριος, χωρίς να μαι σίγουρη ότι είναι και το σωστό, οπότε όποιος έχει άποψη επί του θέματος ας βοηθήσει μήπως και βγάλουμε άκρη.

Επειδή ο ν. 720/77 κρίθηκε αντισυνταγματικός, οι υποθέσεις του μεταβιβάστηκαν στον 1337/83. Θεωρώ ότι έχεις εξαίρεση από κατεδάφιση (Γ'' φάση) όπως ορθά επισημαίνει ο Pavlos & ο ΙΑΣΟΝΑΣ, επειδή στην αρχική σου ερώτηση αναφέρεις άδεια του 720/77.  

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 498
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αστέριε καλησπέρα.

Αν έχει μόνο τις 2 δηλώσεις του ν.720/77 τότε έχει προσωρινή αναστολή από κατεδάφιση και όχι οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (γ φάση του ν. 1337).

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν υφίσταται το "...έχω άδεια Ν.720/77". Δεν υπάρχει, δεν στέκει, δεν είναι οικοδομική άδεια. Είναι κάτι άλλο. Είναι μια ρύθμιση αυθαιρεσιών της τότε εποχής. Τέλος.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Αστέριε καλησπέρα.

Αν έχει μόνο τις 2 δηλώσεις του ν.720/77 τότε έχει προσωρινή αναστολή από κατεδάφιση και όχι οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (γ φάση του ν. 1337).

Καλημέρα Παύλο. Ετσι είναι. Το έχω αντιμετωπίσει σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις (πρόσφατα). Οπως λέει & ο ΙΑΣΟΝΑΣ '' δεν υφίσταται το έχω άδεια με 720/77''. Απλώς θεώρησα ότι (ο ar03412 με την αναφορά ''... έχω άδεια'') έκανε συντόμευση της λεκτικής αναφοράς, προκειμένου να μας δώσει την ουσία της ερώτησης.  

Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς έτσι, τα δύο χαρτιά του 720/77 έχω οπότε έχετε δίκιο, θα αλλάξω τους συντελεστές τον 4178. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα. Είχα την εντύπωση ότι ο 720 είναι αντίστοιχο της Γ' φάσης του 1337 γι αυτό και το δήλωσα με άδεια. ευχαριστώ πολυ

Link to comment
Share on other sites

Η απόφαση Νομάρχη για εξαίρεση από την κατεδάφιση είναι πράξη της διοίκησης και σύμφωνα με το παράρτημα Α του Νόμου 4178/2013 πίνακας 1 θεωρείται πως το ακίνητο έχει οικοδομική άδεια.

 

Τα ακίνητα που είχαν β φάση του 720/1977 λόγω αντισυνταγματικότητας εντάχθηκαν στις διατάξεις του 1337/1983 ως προς την τρίτη φάση (εξαίρεση από την κατεδάφιση).

 

Αρκεί να υπάρχει η απόφαση Νομάρχη (να έγινε όντως η τρίτη φάση)  και όχι απλά το χαρτί της β φάσης με την σφραγίδα για την ΄΄οριστική΄΄ εξαίρεση από την κατεδάφιση.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα. Σε ισόγεια κατοικία υπερυψωμένη κατά 50εκ. (σε οικισμό με διανομή) ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει στέγαστρα και έχει βγεί εκτός οικοδομικής γραμμής κατά 2μ. τα τμήμα των στεγάστρων εκτός Ο.Α. μπορούν να τακτοποιηθούν ή πρέπει να τα χαλάσει; επισυνάπτω και σκαρίφημα της κατάστασης.

post-5416-0-58414600-1397638976_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να τα χαλάσει;

Εντός πρασιάς είναι και ρυθμίζονται κανονικά, αρκεί να έχουν κατασκευαστεί προ 28/7/11.

Δες το άρθρο 2 παρ. α του ν.4178. Μια εκ των απαγορεύσεων υπαγωγής αφορά γενικώς την κατασκευή εντός εγκεκριμένου κοινόχρηστου χώρου πόλης. Εντός προκηπίου επιτρέπεται η υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω διαβάσει αρκετά για την Κατ.5 και για τις νομ/σεις αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται.... Έχω διώροφη κατοικία με σύσταση οριζοντίου στην οποία έχει γίνει υπαγωγή στο 4014 (μία δήλωση) & έχουν εξοφληθεί τα πρόστιμα. Το κάνω μεταφορά στο 4178 και βλέπω ότι πιάνει κατ.5 & όχι 4, παρόλο που έχει υπόλοιπο σ.δ. Η οικ. άδεια είναι του '83 όταν το ακίνητο ήταν εκτός, ενώ τώρα η περιοχή έχει μπει σε επέκταση σχεδίου πόλης και έχει σαφώς μεγαλύτερο σ.δ. Ταυτόχρονα, ενώ οι υπερβάσεις στο διώροφο δεν είναι μεγάλες, έχω μια αποθήκη στον ακάλυπτο 80 m2 που με πετάει εκτός της κατ.4. Σκέφτομαι, λοιπόν, να δηλώσω προς νομ/ση τα τμήματα που έχουν τις προϋποθέσεις. Σημ: ο πελάτης δεν έχει πρόβλημα-είναι συγγενικό πρόσωπο- και οι δύο οριζόντιες είναι στη δική του ιδιοκτησία.

 

1) Θα πρέπει να πληρωθεί πάλι παράβολο, ενώ είναι όλα πληρωμένα, για να βγει η νομ/ση?

2) Αν δηλώσω όλες τις παραβάσεις προς τακτοποίηση και κατ.5 χωρίς άδεια νομ/σης, μπορώ στη συνέχεια να βγάλω άδεια προσθήκης, εφ' όσον υπάρχει υπόλοιπο σ.δ?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.