Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σύμφωνα με την άδεια έχω δώμα με αποθήκη 12 μ² (ΓΟΚ 73)

Αυτήν την στιγμή έχω κατοικία 22 μ²

 

Έχω βάλει δύο φύλλα καταγραφής:

Το πρώτο με αλλαγή χρήσης τα 12 μ² και χωρίς υπέρβαση δόμησης.

Το δεύτερο με υπέρβαση δόμησης 10 μ² και υπέρβαση ύψους (καθότι στο δώμα).

 

Είναι σωστό το σκεπτικό μου;

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι σωστά τη διάταξη του τότε άρθρου του ΓΟΚ κλειστοί χώροι Β.Χ (αποθήκες κλπ) δεν μετρούσαν στη δόμηση από 12 τ.μ μέχρι το 5% με μέγιστο τα 50 τ.μ και κατασκευάζονταν πάνω από το μέγιστο ύψος κτιρίου.

Εφόσον η χρήση είναι κύρια (κατοικία) θεωρώ ότι θα πρέπει να βάλεις Υ.Δ με ταυτόχρονη Υ.Υ σε όλη την επιφάνεια του χώρου (22 τ.μ).

Αλλαγή χρήσης (δηλαδή συντ. 1.40)  δεν θα βάλεις. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από εμένα λίγο πριν φύγω για την πορεία. Απλά ήθελα να κάνω ένα σύντομο ερώτημα για έναν πρόχειρο υπολογισμό προστίμου που θέλω να κάνω. Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου όπου ο ιδιοκτήτης έκλεισε 2 χώρους στάθμευσης εντός νομίμου περιγράμματος (συνολικού εμβαδού 60 τ.μ.)  και τους μετέτρεψε σε κατοικία. Σε αυτή την περίπτωση βάζω μόνο συντελεστή αλλαγής χρήσης και για τα 60 τ.μ. ή βάζω και υπέρβαση δόμησης ?

Link to comment
Share on other sites

Largy καλημερα ξανα .... υπέρβαση δόμησης έχω σίγουρα αλλά θα μπει και αλλαγή χρήσης από χώρο στάθμευσης σε κατοικία ή δεν έχει κανένα νόημα να μπουν και τα δύο ?

Link to comment
Share on other sites

μα σου λέει ότι ΔΕΝ υπάρχει θέμα αλλαγής χρήσης.

Είναι άλλο πράγμα η αλλαγή χρήσης.

ΟΧΙ η μετατροπή βοηθητικού σε κύριο

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Έχω διώροφη οικοδομή με τα παρακολουθηματα της ισόγειο κτιριο με οικοδομική άδεια του 1971 εντος σχεδίου. Τα περιγράμματα είναι νόμιμα και έχουν μετρήσει στη δόμηση. Στην Ο.Α. δεν αναγράφεται η χρήση των παρακολουθημάτων, αλλά το 1985 υπάρχει συμβόλαιο που περιγράφει ισόγεια αχυρώνα. Στην αυτοψία είδα ότι τμήμα της περίπου 25μ2 έχει γίνει κατοικία και έχει προσαρτηθεί στην ισόγεια οικία της διώροφης οικοδομής.

1. Θα δηλώσω Υ.Δ. κύριας χρήσης 25μ2 χωρίς υπέρβαση δόμησης ή

2. Μπορώ να πάω με αρ.18 παρ.5 με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Καλή σας μέρα,

 

Κατάστημα το οποίο λειτουργεί με αποδεικτικό δημόσιας υπηρεσίας πριν από το ΄70 ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για το εν λόγω κατάστημα βγήκε οικοδομική άδεια μετά το 2005 (για οικοδομικές εργασίες) (όχι μικρής κλίμακας) και στην άδεια αναφέρεται ως κατάστημα και όχι κατάστημα υ.ε. Με βάση αυτήν την άδεια βγήκε πρόστιμο από την πολεοδομία (ανέγερσης και διατήρησης) για αυθαίρετη αλλαγή χρήσης (από κύρια σε κύρια χρήση). Από το ΤΕΕ ενημερώθηκα (προφορικά) πως δεν υφίσταται αυθαιρεσία. Από την πολεοδομία όμως δεν το δέχονται. Καμία ιδέα; Για τη ρύθμιση δεν αρκεί το παράβολο σωστά; Δεν μπορεί να μπει στην  κατηγορία 1 (προ του ΄75 αφού είναι κατάστημα). Οπότε πάω με αναλυτικό; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.