Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σοβάς - Σοβάτισμα (υλικά, τεχνικές, λεπτομέρειες)


gio

Recommended Posts

Σοβατισμα μπορεις να κανεις ομως να μην εχει θερμοκρασια κατω απο 5. Επισης τα ετοιμα υλικα σοβατισματος ειναι πολυ καλα και πολυ γρηγορα ομως προσοχη στο συνεργειο και ισως λιγο στην πιο ακριβη τιμη που τωρα θα εχει πέσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ετοιμα κονιαματα οσα θες...Η εφαρμογη με μηχανη ή με το χερι στο αποτελεσμα κατ'έμενα δεν εχει μεγαλη διαφορα...Απλα με τη μηχανη τους τεχνικτες διευκολυνεις..Αυτο με το μπουκωμα δεν το ξερω...Κ τι σχεση εχει το τσιμεντο με αυτο?? Και τα ετοιμα κονιαματα ειναι καλα...Απλα εχω δει περιπτωσεις για το τελικο υποστρωμα κυριως που στεγνωνουν αργα κ ειναι δυσκολα στο τριψιμο..Αυτο ομως δεν απασχολει εσενα...Το τελικο αποτελεσμα εξαρταται απο το συνεργειοο...Ειτε με μηχανη , ειτε με το χερι, έιτε ετοιμο κονιαμα, έιτε οχι, αν ειναι το συνεργειο απειρο και γενικα δεν εχει ορεξη για δουλεια καταλαβαινεις τι θα γινει...Τα ετοιμα κονιαματα εχουν προσθετα μεσα που δινουν μεγαλυτερη αντοχη...αλλα ποιος σου λεει οτι ο σοβατζης δε θα παρει το ποιο φτηνο που θα βρει???

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως στις τελευταιες μου δουλειες δεν βαζω πια ασβεστη (ουτε στο χτισιμο ουτε στο σοβα)..Εχω βρει ενα υλικο που αντικαθιστα τον ασβεστη.. Ειναι πολυ καλο, βγαινει πιο φτηνο, εχει καλυτερες αντοχες, και το σημαντικοτερο δε διαβρωνει το σιδερο.. αν θελει κανεις, (δεν θελω να το βαλω εδω να μην θεωρηθει διαφημιση), ας μου στειλει μηνυμα..

Link to comment
Share on other sites

Να το γράψεις για να διαβάσουμε και τις γνώμες άλλων γι αυτό εφόσον το έχουν χρησιμοποιήσει.

Link to comment
Share on other sites

θα ελεγα οτι τα ετοιμα κονιαματα ειναι καλα μονο αν εχεις ενα πολυ μικρο κομματακι - μερεμετακι....εχω παρατηρησει σε σημεια ομως να σπαει ευκολα ο σοβας αυτος μαλλον γιατι δεν τριβεται σωστα...

γενικα καλυτερα ο μαστορας να το φτιαχνει μονος του (αρκει να ξερει) αναλογα με τις απαιτησεις της κατασκευης και να χρησιμοποιει το χερακι του και τις πηχες για να γινει σωστα και προσεκτικα η δουλεια...φυσικα σε τεραστιες επιφανειες δεν ειναι εφικτο αυτο αλλα σιγουρα "οι παλιοι το καναν αλλιως"!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω χωρις προσωπικη εμπειρια.. Εχω ακουσει απο συναδελφους τετοια προβληματα με ετοιμους σοβαδες..

 

Οσο για το υλικο που λεω ονομαζεται SOVASET. Δειτε στο site www.prolat.gr στα προιοντα.

Υπαρχουν και αλλα ενδιαφεροντα υλικα εκει, (εγχρωμος σοβας, κεραμικο δαπεδο, ετοιμος αρμος κ.α.)

 

Εχω χρησιμοποιησει και τον σοβα και το κεραμικο δαπεδο με πολυ καλα αποτελεσματα..

 

Εχει αρκετα στοιχεια στο site για καθε υλικο..

Link to comment
Share on other sites

Η συζήτηση όσον αφορά το έτοιμο σοφά σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο προετοιμασίας μου θυμίζει διαμάχες μηχανικών αρχές δεκαετίας '70 για το εαν το έτοιμο σκυρόδεμα με πρέσσα πλεονεκτεί σε σχέση με αυτό που προετοιμάζεται στο εργατάξιο και μεταφέρεται με το πυλοφόρι. Ήταν τότε που έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες εταιρίες έτοιμου μπετόν.

Το έτοιμο επίχρισμα (intermix, marmoline, κλπ) όταν εφαρμόζεται σε τρεις φάσεις (πετακτό, λάσπωμα, φινίρισμα) πλεονεκτεί απείρως σε σχέση με αυτό που αναμιγνίεται επιτόπου στην σκάφη της πρέσσας.

Μπορεί να είναι λίγο ακριβότερο ως υλικό σε σχέση με την προμήθεια από μάντρα αλλά οι ποσότητες που παραγγέλνεις και πληρώνεις είναι και αυτές που σου παραδίδονται καθότι πάει με τον τόννο και όχι με το κυβικό.

Επιπλέον γλιτώνεις και από το ένσημο του εργάτη που θα φτιάριζε στην σκάφη...

Απλώς η απουσία ασβέστη όσο θετική είναι για τις αντοχές, τόσο δυσκολεύει αυτούς τους σοφατζίδες που δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με το στρώσιμο της λάσπης, αν και πλέον οι περισσότεροι το έχουν μάθει να το χρησιμοποιούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Συναδελφοι να ρωτησω κατι, καποιος με μεγαλυτερη εμπειρια ισως. Σε περιπτωση που χρειαζεται να γινουν σοβατισματα αμεσα τωρα μεσα στο καλοκαιρι με τις υψηλες θερμοκρασιες που επικρατουν υπαρχουν τιποτα προσμικτα που να τοποθετουνται για την αποφυγη ριγματωσεων ;

Link to comment
Share on other sites

Απο ίνες μέχρι και πρόσμικτα αλλα βασικό είναι και οι αναλογίες. Στείλε μου πμ να σου δώσω υλικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.