Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[A10] Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αρχείων του 4178


Recommended Posts

Εγώ γράφω: "Δηλώνω υπεύθυνα ότι το παρόν σχέδιο συνοδεύει τη δήλωση υπαγωγής του Ν.4178/13 με Α/Α ........ και ηλεκτρονικό κωδικό ...... και είναι ταυτόσημο με αυτό που θα αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα και καλή χρονιά!

 

Έχω μια ερώτηση σχετικά με το "ανέβασμα" σχεδίων στις περιπτώσεις που υπάρχει οικοδομική άδεια και έχουμε τα σχέδια της πολεοδομίας. Αν έχω καταλάβει σωστά υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα αντίγραφο του σχεδίου κάτοψης, τομής & διαγρ. κάλυψης της οικ. άδειας και πάνω σε αυτό να δείξουμε τις αυθαιρεσίες (πχ. προσθήκη κατ' επέκταση, μετατροπή ημ. χώρου σε κλειστό χώρο κύριας χρήσης κλπ) και ο άλλος είναι να κάνουμε από την αρχή ένα σχέδιο που απεικονίζει την υπάρχουσα κατάσταση σημειώνοντας με ένα περίγραμμα τα στοιχεία που καλύπτονται από την οικοδομική άδεια και με άλλο περίγραμμα αυτά που θα ρυθμιστούν με τον νόμο 4178, σωστά;

 

Φαντάζομαι ότι ο πρώτος τρόπος είναι για τις πιο εύκολες περιπτώσεις ενώ ο δεύτερος είναι για πιο πολύπλοκες αυθαιρεσίες όπου δεν μπορεί να αποτυπωθεί σωστά η αυθαιρεσία πχ λόγω μη διαθέσιμου χώρου στο σχέδιο της οικ. άδειας ή λόγω πολυπλοκότητας των αυθαιρεσιών σωστά;

 

Σε περίπτωση που επιλέγουμε τον δεύτερο τρόπο δηλαδή να ανεβάσουμε σχέδια φτιάχνοντάς τα από την αρχή είμαστε παρ' αυτά υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε και σε ξεχωριστό αρχείο το σχέδια της οικοδομικής άδειας ούτως ή άλλως;

 

Επίσης αν έχουμε 2-3 ορόφους με διαφορετικές αυθαιρεσίες μπορούμε για την κάτοψη του ενός ορόφου να χρησιμοποιήσουμε τον πρώτο τρόπο (σχέδιο πολεοδομίας) και για την κάτοψη άλλου ορόφου τον δεύτερο τρόπο (δικό μας σχέδιο);

 

Υπάρχει γενικά κάποια οδηγία για το πως γίνονται όλα αυτά ή καθένας κάνει ότι καταλαβαίνει;

 

 

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

Όπως λες, μπορείς να επιλέξεις όποια από τις 2 επιλογές θες. Εννοείται ότι μπορείς στον 1ο όροφο να επιλέξεις τον α' τρόπο και στον 2ο όροφο τον β' τρόπο. Τώρα για το άλλο που ρωτάς, προσωπικά εκεί που λέει "οικοδομική άδεια", ανεβάζω όλα τα σχέδια (στέλεχος, τοπογραφικό, ΔΚ, κατόψεις, τομές) και όχι μόνο το στέλεχος.... αλλά ίσως να επαρκεί μόνο το στέλεχος.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς εντός του ίδιου σχεδίου (δηλαδή να εμφανίζονται στο ίδιο τελικό pdf που θα ανέβει στο σύστημα)

να τοποθετήσεις και το εγκεκριμένο σχέδιο με την σχετική διαγράμμιση των χώρων που τακτοποιούνται

και από δίπλα να μπει και η δική σου εξ αρχής αποτύπωση. 

Ως "οικοδομική άδεια" από το σύστημα εννοείται το στέλεχος. Τα εγκεκριμένα σχέδια της αδείας (με καθορισμένους - διαγράμμιση, αποτύπωση - τους χώρους που τακτοποιούνται) ανεβαίνουν στα πεδία κατόψεις, τομή, διάγραμμα κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι, έχω ανεβάσει δικαιολογητικά στο σύστημα και θέλω να αλλάξω ένα αρχείο που ανέβασα.Υπάρχει τέτοια δυνατότητα ή πρέπει να επικοινωνήσω με ΤΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

Πατάς ακύρωση και ανεβάζεις καινούριο.

Το παλιό αρχείο θα συνεχίσει να εμφανίζεται αλλα με την ένδειξη "άκυρο"

 

Αυτό με την προϋπόθεση ότι η δήλωση είναι σε υπαγωγή. Αν είναι σε οριστική δεν μπορείς να ακυρώσεις αρχεια. Πρέπει να κάνεις αίτημα στο ΤΕΕ να στη γυρίσουν σε υπαγωγη

Link to comment
Share on other sites

Θα το μαρκάρεις ως άκυρο (δεν μπορείς να το σβήσεις) και θα ανεβάσεις στο ίδιο πεδίο το σωστό.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σε οριστική υπαγωγή,όποτε πρέπει να κανω αίτημα στο τεε. Ένα ακομα απαράδεκτο του συστήματος..

Και σε τι χρονικό διάστημα μου επαναφέρουν τη δήλωση;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας!!
Προσπαθώ από χτες να υποβάλω τα απαραίτητα αρχεία σε κάποιες δηλώσεις και έχω το εξής πρόβλημα. Το κυκλάκι των εξής τεσσάρων αρχείων είναι "θολό" και δεν μπορώ να το επιλέξω ώστε στη συνέχεια να υποβάλλω το αντίστοιχο δικό μου αρχείο:

1) Τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού για Η/Μ, 2) Δελτίο Δομικής Τρωτότητας, 3) Τοπογραφικό διάγραμμα οικοδομικής αδείας, 4) Τοπογραφικό διάγραμμα (εξαρτημένο ΕΓΣΑ)

Παρατήρησα πως το ίδιο πρόβλημα το έχω και σε άλλη δήλωση χωρίς να υπάρχει κάτι κοινό στα στοιχεία των ακινήτων καθώς και στις δηλώσεις συναδέλφου που επικοινωνήσα για βοήθεια. Δεν χρειάζομαι να υποβάλλω σε όλα αυτά κάτι αλλά στις περιπτώσεις μου τα 2 ή 3 είναι απαραίτητα για πληρότητα.

Έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό το πρόβλημα, και αν ναι έχει καταλάβει τι φταίει;
(Το ΤΕΕ χτες είχε στάση και σήμερα δεν απαντάει)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.