Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μούχλα σε τοιχοποιία (υγρασία - υδρατμοί - συμπυκνώματα)


NKOLAS

Recommended Posts

Καλησπέρα στους συναδέλφους.

Έπαναλαμβάνω το ερώτημα που έθεσα στα Μηχανολικά>Ενεργειακά χωρίς όμως να καταφέρω απάντηση.

θα ήθελα την άποψη σας για ένα ιδιωτικό πρόβλημα. Έχω ένα δωμάτιο που δεν αερίζεται καλά με συνέπεια να εμφανίζει υγρασία/μούχλα το χειμώνα. Προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες θερμότητας το χειμώνα το έψαξα λίγο και είδα ότι υπάρχουν συστήματα μηχανικού εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας ή Heat recovery ventilation κάνοντας κύκλους απαγωγής/εισαγωγής θερμαίνοντας μία ψύκτρα https://en.wikipedia.org/wiki/Heat_recovery_ventilation με τις πιο οικονομικές λύσεις να ξεκινάνε από 190 ευρώ (δεν βάζω λίνκ για να μην θεωρηθούν διαφήμιση)

 

Οι ερωτήσεις που έχω που να κάνω είναι α) εάν αυτά τα απλά συστήματα όντως εξαερίζουν χωρίς σημαντικές απώλειες ή οι απώλειες είναι σημαντικές και β) επειδή το κόστος τους μου φαίνεται υπερβολικό για ένα ανεμιστηράκι με ψύκτρα, εάν υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις ή ενδεχομένως και κλιματιστικά που να υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία (δεκτά και πμ).

Εάν κάποιος έχει δοκιμάσει τέτοια λύση, θα ήταν πολύτιμη η εμπειρία του!

 

Link to comment
Share on other sites

α) οι καλές λύσεις (βλέπε LUNOS) έχουν βαθμό αποδόσης 96% (αλλά κοστίζουν αρκετά περοσσότερα από 190€)

β) απ΄ότι ξέρω τα κλιματιτικά κάνουν αφύγρανση σε θερμοκρασίες από 16 έως 30 C άρα δεν κάνουν για χειμώνα, σε κάθε περίπτωση το κόστος χρήσης ξεφεύγει με κλιματιστικό μόνο για αυτή την χρήση (το LUNOS για λειτουργεία ενός μήνα συνεχόμενη έχει κόστος <1€ ενώ ένα μικρό κλιματιστικό >100€)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η ανανέωση του αέρα ενός χώρου, είναι απαραίτητη για λόγους υγιεινής

Πριν στραφείς σε μηχανικές λύσεις δες μήπως μπορείς να εφαρμόσεις εξωτερική θερμομόνωση, οπότε το πρόβλημα της συμπύκωσης των υδρατμών θα λυθεί. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση, η ανανέωση του αέρα είναι απαραίτητη

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

@dkyr

α) Το βλέπω το μηχάνημα τους στο ίντερνετ και φαίνεται αντίστοιχης αρχής λειτουργίας με αυτό που κοιτάω και θεωρητικά έχει απόδοση έως 85%. Εάν πάω σε αυτήν την λύση, θα τους πάρω ένα τηλ για προσφορά.

β) Είχα ακούσει για Daikin που έκανε αυτή τη λειτουργία μόνο μηχανικού αερισμού αλλά σε πολύ υψηλή τιμή και έλεγα μήπως υπάρχει φτηνότερη λύση.

@tetris

Εννοείται ότι είναι απαραίτητος ο αερισμός για αυτό θέλω να το βάλω. Η εξωτερική θερμομόνωση είναι λύση που θα έκανα ...χθες αν μπορούσα καθώς θα μείωνα τους λογαριασμούς θέρμανσης αλλά δυστυχώς υπάρχουν περιορισμοί με τρίτους αυτή τη στιγμή.

 

Από τη μειωμένη ανταπόκριση καταλαβαίνω ότι δεν έχει δουλευτεί πολύ στην Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.