Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Το διαστημικό σκάφος Progress 59 απέτυχε να ανεφοδιάσει τον ISS και πέφτει ανεξέλεγκτα στην Γη


Engineer

Recommended Posts

Ένα μη επανδρωμένο ρωσικό διαστημόπλοιο πέφτει πίσω στη Γη καθώς η αποστολή ανεφοδιασμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) απέτυχε.

 

Το φορτηγό διαστημικό σκάφος Progress 59 ξεκίνησε με επιτυχία την αποστολή του στις 28 Απριλίου, αλλά μόλις αποσυνδέθηκε από τους πυραύλους που το μετέφεραν και καθώς ειχε ξεκινήσει η διαδικασία να μπει σε τροχιά, κάτι φαίνεται πως δεν πήγε καλά και άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα. περιστροφή. Ο εκπρόσωπος της NASA, Rob Navias δήλωσε ότι η διαδικασία σύνδεσης μεταξύ του ISS και του Progress 59 "αναβάλλεται επ' αόριστον" ωστόσο Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι πλέον το διαστημικό σκάφος είναι εκτός ελέγχου.

 

"Έχει ξεκινήσει την κάθοδο. Δεν έχει κάπου αλλού να πάει" δήλωσε μια ανώνυμη πηγή στο AFP. "Είναι σαφές ότι απολύτως ανεξέλεγκτες αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει”.

 

To διαστημικό σκάφος μετέφερε περισσότερα από 3000 κιλά καύσιμα, τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες, καθώς και ανταλλακτικά, αλλά η NASA λέει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να εξαντληθούν οι προμήθειες για το πλήρωμα των έξι ατόμων του ISS πριν από την επόμενη αποστολή ανεφοδιασμού.

 

Η σειρά των διαστημοπλοίων Progress χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την μεταφορά αναλώσιμων αγαθών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μετά την εκτέλεση της αποστολής τους, αφήνονται να καούν κατά την επάνοδο τους στην ατμόσφαιρα της Γης. Ένας αξιωματούχος της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roscosmos δήλωσε ότι τα συντρίμια του διαστημικού σκάφους αναμένεται να πέσουν στο έδαφος κάπου μεταξύ της 7ης και 11ης Μαΐου.

 

 

 

Πηγή: http://www.insomnia....χε-να-ανε-r9142

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.