Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΙΚΑ , αναδρομικος ελεγχος για οικοδομικα ενσημα


Recommended Posts

Ημερ. Καταχώρησης: 10/06/2015 Ώρα Καταχ.: 13:00:00


ΙΚΑ: εντοπισμός για μη καταβληθέντα οικοδομικά ένσημα σε υπάρχοντα έργα προς ενίσχυση του Ταμείου

complex%20housing_550x.jpg
Εφόδους σε χιλιάδες ακίνητα, με στόχο τον αναδρομικό έλεγχο και τον καταλογισμό προστίμων για εργασίες στις οποίες δεν εισπράχθηκαν τα απαιτούμενα "οικοδομικά ένσημα", ξεκινά το ΙΚΑ, καθώς για χιλιάδες περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος παραγραφής τους λόγω παρέλευσης 10ετίας.

Το ΙΚΑ-σύμφωνα με σχετικό άρθρο στον ηλεκτρονικό ελεύθερο τύπο-καλεί τώρα ιδιοκτήτες που πίστευαν ότι είχαν ξεμπερδέψει με το ΙΚΑ και τους ζητά να αποδείξουν ακόμη και με φωτογραφίες μέσα από τους χώρους των σπιτιών τους, δηλαδή τις κουζίνες, τα υπνοδωμάτια, τα μπάνια και τις αποθήκες τους, ότι όντως έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες στους χώρους αυτούς και έχουν αποπερατωθεί με την καταβολή των αναλογούντων "οικοδομικών εισφορών".

Στην ειδοποίηση που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες αναφέρεται ότι αν δεν έχουν περατωθεί οι εργασίες, να μας υποβάλετε υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία θα αναφέρετε σε ποια φάση βρίσκεται το οικοδομικό έργο και ποιες εργασίες υπολείπονται. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, θα εφαρμόσουμε τη διάταξη του άρθρου 26 παράγραφος 2 του ν. 1846/1951, δηλαδή το έργο θα θεωρηθεί αποπερατωμένο και τυχόν διαφορές που θα προκύψουν θα καταλογιστούν.

Τα στοιχεία που ζητούνται σε αυτά τα ειδοποιητήρια είναι:

1. Αδεια οικοδομής

2. Πρόσφατες εργασίες προσόψεων και εσωτερικών χώρων (με φωτογραφίες).

3. Αντίγραφο τελευταίου Ε9 και Ε2

4. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο στοιχείο που θεωρείται ότι έχει σχέση με το εν λόγω οικοδομικό έργο (αντίγραφο των ΑΠΔ και μισθολογικών καταστάσεων, ενημερωτικό σημείωμα για ημέρες εργασίας που απαιτούνται).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

1.να ρωτήσω τελικά είναι δεκαετής η παραγραφή? (νομίζω ξεκίναγε από την 1η Ιανουαρίου τής επομένης από την χρονιά που είχες καταθέσει τα τελευταια ενσημα, άσχετα αν είχες δηλώσει αποπεράτωση ή μη)

2. κάτι που άλλαξε σε εικοσαετή πιάνει και τα οικοδομικά? και από πότε ισχύει? έχει αναδρομικότητα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.