Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαθέσιμη τη Τρίτη η εφαρμογή συμψηφισμού προστίμων για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

Πως να προχωρησει?

Απλα δεν θα προχωρησει.

Μετα απο 1 χρονο που το ενεργοποιησαν, "ξενερωσε" ο κοσμος.

Ασε να δουμε πρωτα τι νομισμα θα εχουμε τον αλλο μηνα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

ηλίθιος νόμος αφού αυτά που γλιτώνεις απο τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα θα τα πληρώνεις για ενεργειακή αναβάθμιση 'η στατική επάρκεια ειδικά αν ισχυσει ο ΚΑΝΕΠΕ με δοκίμια.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είχα φτιάξει ένα excel για ένα πελάτη με υψηλό πρόστιμο προκειμένου να δω τι μπορεί να φτιάξει στο σπίτι αντί να τα δώσει σε πρόστιμα. Το ανέβασα στα Αυθαίρετα--->Λογισμικό.

Θεωρητικά κάνει όλους τους ελέγχους σύμφωνα με τα όρια του Νόμου, καθώς και αυξάνοντας άλλες εργασίες ελέγχεται και η πιθανότητα "μείωσης" προστίμου με "υπερτιμολογήσεις" (μακριά από μας τέτοια πράγματα...)

Όπως πάντα παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Υπερτιμολογίσεις;

 

Με το ΦΠΑ στο 23%, τον φόρο εισοδήματος που συζητιέται να ανέβει από το 26% στο 29% και την προκαταβολή φόρου που ομοίως ενδέχεται να ανέβει από το 55% στο 100%, ποιος θα κάνει υπερτιμολόγιση;

 

Ιδιαίτερα η προκαταβολή φόρου καθιστά απαγορευτικές τις υπεριμολογίσεις.

Θα δεχτείς εσύ ως επαγγελματίας να πληρώσεις προκαταβλητέο φόρο για το εικονικό ποσό που έχεις κόψει στον πελάτη;

Θα δεχτεί ο πελάτης να πληρώσει προσωρινά την προκαταβολή φόρου και του χρόνου να την πάρει πίσω, έχοντας τον φόβο μήπως χάσει τα χρήματα ;

 

Στα 100€ υπερτιμολόγισης (τελική τιμή αφού το ΦΠΑ δεν εκπίπτει στον συμψηφισμό), τα 18.70€ είναι το ΦΠΑ 21.14€ φόρος εισοδήματος (26%) και 11.63€ είναι προκαταβολή φόρου, 51,47€ σύνολο. Ήδη στην ευνοϊκότερη περίπτωση έχει φύγει πάνω από το 50% (θα μου πεις την προκαταβολή φόρου θα την πάρεις αλλά ποιος θα την πληρώσει μέχρι τότε).

 

Στην δυσμενέστερη περίπτωση , (μεγάλη φορολογική κλίμακα = 33% φόρος, τουλάχιστον 3% εισφορά αλληλεγγύης, 100% προκαταβολή φόρου αν ψηφίσουν την αύξηση), χωρίς καν την προκαταβολή φόρου είναι 48,80% οι φόροι, με την προκαταβολή φόρου ανεβαίνει στο 72.30% ο φόρος.

 

Θα θυμίσω ότι αν κάνετε υπερτιμολογίσεις τότε για πλάκα ανεβαίνετε φορολογική κλίμακα οπότε από το 50% του προστίμου (το ποσό δηλαδή που συμψηφίζεται) μένουν μόλις τα 1.2% μετά τους φόρους ακόμα και αν κόψετε όλο το ποσό εικονικό τιμολόγιο.

 

Με 50% επιδότηση, δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς με υπερτιμολόγιση.

 

Αν κάποιος πελάτης επιμένει, πριν δεχτείτε να τον εξυπηρετήσετε βάλτε τα κάτω με χαρτί και με μολύβι να δείτε τι ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ σας μένει.

Edited by sdim
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σωστά αυτά που γράφεις. Εγώ το έφτιαξα από την πλευρά του Μηχανικού γιατί δεν θα έκανα εγώ την εργολαβία. Αυτός που θα την κάνει είναι φίλος του πελάτη και σκοπεύει να τον εξυπηρετήσει.

Παρόλα αυτά έχω υπολογίσει ένα 26% φορολογία το οποίο όποιος θέλει το αλλάζει για 33% ή παραπάνω με όσα ανέφερες.

Link to comment
Share on other sites

( Η συζήτηση για απορίες επί του πρακτέου θα συνεχιστεί εδώ? Δεν ανοίγω νέο θέμα, ας το κρίνουν οι mods. )

 

Τώρα που τα ξαναδιάβασα καλύτερα έχοντας κάποιες υποθέσεις στο μυαλό μου, βγαίνουν κάποια προβληματάκια, όπως τι γίνεται στην περίπτωση πολυκατοικίας ολόκληρης σε 1 δήλωση, όπου μόνο κάποιες ιδιοκτησίες θέλουν να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση? Επίσης, τι γίνεται όταν έχω περισσότερα κτήρια στο οικόπεδο (του ίδιου ιδιοκτήτη, πχ ξενοδοχείο) όπου κάποιο είναι προ του 2003 και κάποιο μετά? Μάλλον πάλι θα έχουμε "παραδοχές"...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απλώς το όλο θέμα θα καταλήξει να είναι μια "...τρύπα στο νερό"!!!! Ουδείς θ' ασχοληθεί μ' αυτό σοβαρά! Ούτε ιδιοκτήτης, ούτε μηχανικός!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι βέβαια... το γράφει εξ' άλλου και η ΚΥΑ του 2014. Απλά για ακόμη μία φορά, όσοι για τον Α ή Β λόγο έκαναν τακτοποίηση και έχουν πληρώσει είτε εφάπαξ είτε περισσότερο από το 50% αποδεικνύονται μ@λ@κες! :)

Link to comment
Share on other sites

Nα υπενθυμίσω πως υπάρχει από καιρό η ειδική κατηγορία για την Ενεργειακή​ Αναβάθμιση​ και Στατική Ενίσχυση με Συμψηφισμό​ Προστίμων.

Θεωρώ καλύτερο οι ερωτήσεις επί της διαδικασίας ή οποιαδήποτε πληροφορία αφορά το συμψηφισμό, να αναρτηθεί εκεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.