Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γείωση ΦΒ σε ταράτσα


nodaki

Recommended Posts

Zafsko, γιατί να εξαρτάται η μέθοδος που θα εφαρμοστεί από το είδος της γείωσης? Τι διαφορά έχει η θεμελιακή από το τρίγωνο (όσο αφορά το θέμα συζήτησης)?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μίλτο, σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Και οι δύο μέθοδοι έχουν (θεωρητικά) το ίδιο αποτέλεσμα. Απλώς το διαφοροποίησα για τον πρακτικό (κατασκευαστικό) τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται οι δύο περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Να το συγκεκριμενοποιήσουμε λίγο;

1. Σε περίπτωση άμεσης γείωσης πρέπει να φτιάξουμε νέο τρίγωνο που θα είναι η ανεξάρτητη γείωση όλου του ΦΒ συστήματος (πλαίσια, βάσεις, πίνακες).

 

2. Σε περίπτωση ουδετερογείωσης παίρνουμε λήψη γείωσης από το ίδιο ηλεκτρόδιο για όλο το ΦΒ σύστημα.

 

Σωστό ή λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Σωστό είναι αυτό που λες. Εγώ πάντως στις περιπτώσεις που ανέφερα ήταν για σύστημα ουδετερογείωσης. Η αλήθεια είναι ότι η άμεση γείωση δεν με έχει απασχολήσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα

 

Μπορεί να ακουστεί χαζή η ερώτηση αλλά το σκέφτομαι καιρό τώρα. Απο όσο ξέρω οι γειώσεις των φ/β σε ταράτσα γίνονται με ισόπλευρο τρίγωνο 2m η κάθε πλευρά. Τα 2m μπορεί να μην είναι απόλυτο αλλά με βάση ποιούς υπολογισμούς επιλέγεται η απόσταση αυτή; Επίσης, γιατί γίνεται τρίγωνο;

Link to comment
Share on other sites

Εννοώ δεν είναι ανάγκη να φτιάχνεις "τετράγωνα" με πλευρά 2 μέτρων. Απλά να τα γειώνεις πρέπει, όχι από πλαίσιο σε πλαίσιο αλλά από ένα κεντρικό αγωγό γείωσης σε κάθε πλαίσιο ξεχωριστά. Αν τώρα αυτό για πρακτικούς λόγους σε οδηγήσει να κάνεις τετράγωνα είναι άλλο θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Απο όσο γνωρίζω σε μια γείωση το κάθε ηλεκτρόδιο απο το επόμενο "πρέπει" να τοποθετείται σε απόσταση διπλάσια του ύψους του. Δηλ. ηλεκτρόδιο ύψους 1m το επόμενο θα τοποθετηθεί στα 2m.

 

Υπάρχει κάποια μαθηματική σχέση απο όπου να προκύπτει αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, όσον αφορά τη γειωση των φωτοβολταϊκών συστημάτων μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία. Εντάξει πρέπει να γειώνονται οι μεταλλικές βάσεις στήριξης όπως επίσης και τα πανέλα. Όμως από την θεωρία ξέρουμε ότι αν ενωθεί το αλουμίνιο (βάσεις-πανέλα) με χάλκινο ή αλουμινένιο αγωγό και καταλήξουν σε μια γείωση στο έδαφος που το ηλεκτρόδιο σχεδόν πάντα είναι από χαλκό τότε θα έχουμε ηλεκτροχημική διάβρωση (δημιουργία διαφοράς δυναμικού λόγο διαφορετικών ηλεκτρολιτικών τάσεων των 2 μετάλλων). Και μεταξύ χαλκού και αλουμινίου θα διαβρωθεί το αλουμίνιο. Άρα με τη γείωση δεν θα καταστραφούν τα πλαίσια των πάνελ δηλαδή τα ίδια τα πάνελ !? Άλλωστε γι' αυτό σε γειώσεις είναι ακατάλληλο να συνδέουμε αγωγούς αλουμινίου και χαλκού-γαλβανισμένου χάλυβα γιατί με τον καιρό λόγο ηλεκτροχημικής διάβρωσης το αλουμίνιο θα κοπεί κάποια στιγμή άρα θα αχρειστευτεί και η γείωση !!! Κάνω κάπου λάθος συλογισμό μήπως ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.