Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών


SynelefsiMixanikon

Recommended Posts

Παρέμβαση στη Συνεδρίαση της ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 27/07/2015 στις 15:00 ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ στην οδό Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ 3-5, πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ για τα θέματα που προέκυψαν ύστερα από τη δημοσίευση των άρθρων 38 και 39 του Ν. 4331/2015 και της σχετικής εγκυκλίου Αριθ. Πρωτ.: Φ.10043/οικ.32742/811/17-07-2015 και δεδομένου ότι επίκειται στις 31-07-2015 η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για τους προ του 1993 ασφαλισμένους και στις 31-08-2015 η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους.

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-5/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο που επαναφέρει τις ληστρικές αυξήσεις εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ Καταργείστε τις τώρα – Όχι άλλος εμπαιγμός

 

Το 2011, ενώ η Ελλάδα πλήττεται από την κρίση και οι μηχανικοί, όπως όλη η κοινωνία, φτωχοποιούνται ή ακόμα και εξαθλιώνονται, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το νόμο 3986/11 αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές μας ανεβάζοντας τες σε απαγορευτικά ύψη για μεγάλη μερίδα μηχανικών – ιδιαίτερα ελευθέρων επαγγελματιών. Ως αποτέλεσμα σήμερα, πάνω από το 60% των συναδέλφων χρωστάνε στο ασφαλιστικό μας Ταμείο (ΤΣΜΕΔΕ) και χιλιάδες άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το επάγγελμα (περίπου 10.000 έχουν διαγραφεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

Σωματεία και συλλογικότητες μηχανικών πραγματοποιήσαμε στο διάστημα αυτό κινηματικές και δυναμικές παρεμβάσεις. Παράλληλα οι φορείς των μηχανικών κινήθηκαν με θεσμικές παρεμβάσεις. Επί 2,5 χρόνια παγώσαμε την εφαρμογή του νόμου. Μέσα από τους αγώνες σχηματίσαμε ένα πλαίσιο αιτημάτων ενάντια στην κυρίαρχη μνημονιακή λογική. Βασικός άξονας στο πλαίσιο αυτό είναι η θέση ότι η δουλειά και η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα του καθενός από εμάς.

Η Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών, όπως και άλλοι φορείς μηχανικών, το προηγούμενο διάστημα ενημερώσαμε και κινητοποιηθήκαμε διεκδικώντας την αναδρομική κατάργηση του νόμου 3986/11. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά από πιέσεις και κινητοποιήσεις ενσωμάτωσε στο Ν.4331/15 άρθρα για τη διετή μόνο (2015-16) αναστολή των αυξήσεων σε κατηγορίες ασφαλισμένων, εξαιρώντας όσους δεν έχουν ρυθμίσει την οφειλή τους, αλλά ταυτόχρονα επαναφέροντας τις αναδρομικές (από το 2011) αυξήσεις. Ρυθμίσεις που δικαίως χαρακτηρίσαμε ως “ασπιρίνη στον καρκινοπαθή” και όπως αποδείχθηκε είχαν διάρκεια μονάχα ενός εξαμήνου. Ακόμα όμως και αυτά τα ημίμετρα το 3ο μνημόνιο (Ν.4336/15) σαφώς τα καταργεί γιατί δεν ήταν “σε συνεννόηση με τους θεσμούς”, την ΕΕ και το ΔΝΤ δηλαδή. Ήδη κατατέθηκε το σχετικό Νομοσχέδιο το οποίο τα καταργεί χωρίς καμία αιτιολόγηση και οδεύει προς ψήφιση με τη διαδικασία του επείγοντος.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει όλο το μνημονιακό νομοσχέδιο (που περιλαμβάνει επίσης πρόσθετα φορολογικά μέτρα, αυξήσεις ορίων ηλικίας, δυσμενείς μεταβολές στις 100 δόσεις κα) και να μην τολμήσει να καταργήσει τα άρθρα του Ν.4331/15 αλλά αντιθέτως να νομοθετήσει :

  • Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών (κατάργηση των διατάξεων του Ν. 3986/2011, άρθρο 44, § 14 κ΄15).
  • Ριζική μείωση εισφορών, με αναδρομική ισχύ, με προσαρμογή των υποχρεώσεων εισφοράς στις πραγματικές δυνατότητες των συναδέλφων όπως αυτές προκύπτουν από την επαγγελματική δραστηριότητα στις παρούσες συνθήκες και άρση τις υποχρέωσης εισφοράς για όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημααπό το επάγγελμα μηχανικού
  • Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως τυχόν ασφαλιστικών οφειλών.

Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούμε απέναντι της, όπως ακριβώς βρεθήκαμε και απέναντι σε όλες της μνημονιακές κυβερνήσεις διεκδικώντας την ακύρωση όλων των αντιλαϊκών πολιτικών.

Δηλώνουμε ρητά ότι δεν ξεχνάμε τις υπόλοιπες διεκδικήσεις μας, όπως ακριβώς κατατέθηκαν στο σχετικό μας υπόμνημα, και θα αγωνιστούμε γι’ αυτές ανυποχώρητα.

Για τη μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών που πλήττονται από την ανεργία και την επισφάλεια λόγω της αποβιομηχάνισης και της απουσίας έργων, που εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας και ΔΠΥ στα κάτεργα των μεγαλοεργολάβων και λοιπών καρχαριών δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη δυναμική διεκδίκηση της κατάργησης του νόμου-σφαγέα. Για πολλούς από εμάς αποτελεί ζήτημα επιβίωσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και φορείς των μηχανικών, καθώς και σωματεία και συλλογικότητες εργαζομένων και κάθε αλληλέγγυο σε ενωτική και δυναμική συγκέντρωση απαίτησης των παραπάνω στο Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29), την Πέμπτη 15 Oκτωβρίου 10:00 π.μ.

 

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών

 

 

https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Όλοι και όλες στο Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29), Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 10 πμ

 

Δείτε και προωθείστε το κάλεσμα και την αφίσα της κινητοποίησης:

 

https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

‘Ολοι & όλες την Πέμπτη 12/11/2015 στις 11:00 π.μ. στη γενική απεργία

 

Το 2011, ενώ η Ελλάδα πλήττεται από την κρίση και οι μηχανικοί, όπως όλη η κοινωνία, φτωχοποιούνται ή ακόμα και εξαθλιώνονται, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το νόμο 3986/11 αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές μας ανεβάζοντάς τις σε απαγορευτικά ύψη για μεγάλη μερίδα μηχανικών – ιδιαίτερα ελευθέρων επαγγελματιών. Ως αποτέλεσμα σήμερα, πάνω από το 65% των συναδέλφων χρωστάνε στο ασφαλιστικό μας Ταμείο (ΤΣΜΕΔΕ) και χιλιάδες άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το επάγγελμα (περίπου 10.000 έχουν διαγραφεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).

 

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών το προηγούμενο διάστημα ενημερώσαμε και κινητοποιηθήκαμε διεκδικώντας την αναδρομική κατάργηση του νόμου 3986/2011. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από τις πιέσεις μας ενσωμάτωσε στο νόμο 4331/2015 άρθρα για τη διετή αναστολή των αυξήσεων για μέρος των μηχανικών. Ακόμα όμως και αυτό το ελάχιστο μέτρο προσωρινής ανακούφισης καταργήθηκε από το τρίτο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα του ΤΣΜΕΔΕ αυξήθηκαν με την εφαρμογή του, κάτω από τις εντολές του Euro group, του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε., τις οποίες έχει πλήρως αποδεχτεί και εφαρμόζει η παρούσα συγκυβέρνηση.

 

Με τις ίδιες εντολές καταργήθηκε η δυνατότητα των ασφαλισμένων να συμψηφίζουν με τις συντάξεις τους χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα και οι ασφαλισμένοι να παραμένουν σε ομηρία και το ταμείο να μην εισπράττει, και επανήλθε η ποινικοποίηση των οφειλών για ασφαλιστικές εισφορές. Ταυτόχρονα, όσοι χρωστάνε έστω και ένα ευρώ στο ασφαλιστικό ταμείο, πετιούνται ουσιαστικά έξω από την αγορά εργασίας, καθώς δεν τους δίνεται ασφαλιστική ενημερότητα.

 

Την ίδια στιγμή το ταμείο δεν καλύπτει καν τα στοιχειώδη στους ασφαλισμένους. Οι συντάξεις μειώνονται, το επίπεδο των παροχών υγείας κατρακυλά, ενώ δεν καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες, όπως για παράδειγμα το επίδομα ανεργίας, το επίδομα τοκετού κ.ά. Χιλιάδες συνάδελφοι που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις. Και όλα αυτά ενώ το ΤΣΜΕΔΕ απομυζά τις εισφορές μας, έχοντας μεταφέρει 430 εκ. € από τα αποθεματικά του, λεφτά των ασφαλισμένων του, στη μαύρη τρύπα της χρεωκοπημένης τράπεζας Αττικής, στην οποία ετοιμάζονται να «πετάξουν» άλλα 300 εκ. €.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει επί πλέον τη «νέα αρχιτεκτονική» του ασφαλιστικού ολοκληρώνοντας μια πορεία αντιδραστικών αλλαγών, με συρρίκνωση των συντάξεων, αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης, ισχυροποίηση του ΚΕΑΟ, ενοποίηση των ταμείων κ.ά. Μέτρα που βασίζονται στην «ανταποδοτική» και «κεφαλαιοποιητική» λογική και καταδικάζουν τους οικονομικά ασθενέστερους σε μια ζωή εκτός εργασίας, ασφάλισης και σύνταξης.

 

Παρά την ανεργία και την υποαπασχόληση που πλήττει τον κλάδο μας, και όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν, ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα επαγγελματικά μας δικαιώματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ξένες και εγχώριες μονοπωλιακές τεχνικές εταιρείες. Με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της «δόσης τους» προωθείται η αναβάθμιση των ιδιωτικών κολεγίων, ο κατακερματισμός των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και η άσκηση του επαγγέλματος μέσω συνεχών πιστοποιήσεων από εξωπανεπιστημιακούς φορείς.

 

Σ’ αυτή την ασφυκτική συγκυρία για τους μηχανικούς το ΤΕΕ αδρανεί και υπερασπίζεται τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης. Ο δε πρόεδρός του κλείνει το σύστημα αμοιβών και αυθαιρέτων του Τ.Ε.Ε. σε όσους οφείλουν, ουσιαστικά απαγορεύοντάς τους την άσκηση του επαγγέλματος, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς προϊσταμένου της πολεοδομίας Νίκαιας (ο οποίος ήδη ελέγχεται από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης), σύμφωνα με δημοσιεύματα του Έθνους της Κυριακής.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών

  • Ριζική μείωση εισφορών, με αναδρομική ισχύ, και διαγραφές χρεών των ανέργων και των συναδέλφων με χαμηλό εισόδημα

  • Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως οφειλών

  • Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά, έξω το ταμείο από την τράπεζα Αττικής

  • Όχι στον κατακερματισμό των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων

  • Να ανοίξει άμεσα το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για όλους τους συναδέλφους

  • Να καταργηθεί η απαίτηση ασφαλιστικής ενημερότητας ως προϋπόθεση άσκησης του επαγγέλματος

  • Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ και να σταματήσουν οι κατασχέσεις

  • Κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

  • Επιστροφή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ που κουρεύτηκαν με το PSI to 2012

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και φορείς των μηχανικών, καθώς και σωματεία και συλλογικότητες εργαζομένων και κάθε αλληλέγγυο να συμμετέχουν στη γενική απεργία και την πορεία την Πέμπτη 12-11-2015. Η προσυγκέντρωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων στις 11.00 π.μ.

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7-12112015-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-1100-%CF%80-%CE%BC-%CF%83%CF%84%CE%B7/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 13/11/2015 στις 8:00 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4), 7ος όροφος

 

Σας καλούμε να έρθετε όλοι και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα συλλογικά μας προβλήματα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Η Συνέλευση και η δράση της στα πλαίσια του γενικότερου κοινωνικού κινήματος και της ανατροπής του νέου μνημονίου.
  • Η ολοκλήρωση των διεκδικήσεών μας –με αιχμή το ασφαλιστικό– μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο κοινωνικών διεκδικήσεων που πρέπει να προωθηθεί βασισμένο στο μέτωπο που δημιουργήθηκε με το δημοψήφισμα της 5/7.
  • Η διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών μέσω του νομοσχεδίου προς ψήφιση.
  • Ώρες συνέλευσης και χρήση της αίθουσας του ΤΕΕ.
  • Συνεισφορά των μηχανικών που ανήκουν στον κόσμο της εργασίας στην συγκρότηση ενός εκ-των-κάτω-αναδυόμενου προγράμματος συλλογικής οικονομικής επιβίωσης και διαμόρφωσης βιώσιμης “αντιμνημονιακής” λύσης.

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση, αλλά και όλους όσους θεωρούν ότι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ανατρέπονται όσα καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες.

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση από την παρέμβαση στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 16-11-2015

 

Πριν από λίγο πήγαμε μια επιτροπή σαν εκπρόσωποι της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών στην συνεδρίαση της Διοικούσας επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ να τους θέσουμε προ των ευθυνών τους για λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τους είπαμε ότι γνωρίζουμε ότι τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές του Β’ εξαμήνου του 2015 θα εκδοθούν στις 22 Νοεμβρίου και θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 22 Δεκεμβρίου. Τους ζητήσαμε αν δεν μπορούν να εκδοθούν με τις μειώσεις λόγω αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας, τουλάχιστον να μην εκδοθούν ακόμα για 3 σημαντικούς λόγους :

 

1) Το ΤΕΕ μαζί με το Δικηγορικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης για κατάργηση του δικαιώματος αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας για τα έτη 2015-2016. Ζητήσαμε να περιμένουν πρώτα την εκδίκαση της προσφυγής.

 

2) Η πληρωμή των ειδοποιητηρίων για τις εισφορές του Α’ εξαμήνου του 2015 ήταν μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου του 2015 και κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο για τους ασφαλισμένους να καταφέρουν μέσα σε 2 μόλις μήνες να βρουν να ξαναδώσουν ένα τόσο σημαντικά μεγάλο ποσό.

 

3) Η εισπραξιμότητα των εισφορών με τα μειωμένα ποσά λόγω της επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας από τους Μηχανικούς αυξήθηκε. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυξήθηκε το ποσό που εισπράχθηκε από τις εισφορές και κατά ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό ο αριθμός των μηχανικών που εξόφλησαν τις εισφορές του Α’ εξαμήνου του 2015 σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

 

Ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ μας είπε ότι τα ειδοποιητήρια του Β’ εξαμήνου θα εκδοθούν μεν την 22 Νοεμβρίου του 2015, με τις ίδιες εισφορές όμως του Α’ εξαμήνου, διατηρώντας δηλαδή την χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία για όσους το είχαν επιλέξει. Όσον αφορά την προθεσμία για την εξόφλησή τους θα είναι αρχικά η 22 Δεκεμβρίου, αλλά δεσμεύονται να εξετάσουν κάποια περαιτέρω παράταση.

 

Στη συνέχεια θέσαμε το ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας που συνεχίζουν να ζητούν κάποιες υπηρεσίες (κυρίως οι Πολεοδομίες), με αποτέλεσμα όσοι Μηχανικοί αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να πετάγονται έξω από το επάγγελμα. Τους ζητήσαμε να εκδίδει το ΤΣΜΕΔΕ κάποια βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, για χρήση π.χ. στην Πολεοδομία, έστω και αναγράφοντας πάνω τις τυχόν οφειλές του ασφαλισμένου. Παραδέχθηκαν ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και δεσμεύτηκαν να το εξετάσουν στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

 

Ζητήσαμε επίσης ξανά τη παροχή και πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι εξοφλήσει τις εισφορές τους. Και στο ζήτημα αυτό τους βρήκαμε σύμφωνους και είπαν ότι συμφωνούν και ότι κάνουν ότι μπορούν, αλλά μέσα στα πλαίσια που τους ορίζει ο νόμος.

 

Τέλος τους θέσαμε το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Αττικής. Τους ρωτήσαμε αν η βούληση του ΤΣΜΕΔΕ είναι να συμμετέχει σε αυτή την ανακεφαλαιοποίηση με τα μεγαλύτερα ποσά που τελικά απαιτούνται για να γίνει αυτό. Ήταν σαν να σηκώσαμε κόκκινο πανί σε ταύρους. Ο Γαμβρίλης είπε ότι δεν μας απαντάει καν και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων στη Δ.Ε. μας είπε σχεδόν ότι μας απαγορεύει να ασχολούμαστε εμείς με το ζήτημα αυτό. Ρωτήσαμε επίμονα αν έχουν σκοπό με την περυσινή τους απόφαση για τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στην ανακεφαλαιοποίηση, χωρίς νέα απόφαση, να βάλουν το μεγαλύτερο ποσό που τώρα απαιτείται. Μας διαβεβαίωσαν πως για οποιαδήποτε συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής θα υπάρξει νέα συζήτηση στα αρμόδια όργανα του ΤΣΜΕΔΕ και νέα απόφαση.

 

https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-1/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Παρέμβαση στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 23-11-2015 στις 15:00, Π.Π.Γερμανού 3-5, πλατεία Κλαυθμώνος

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ, Π.Π.Γερμανού 3-5 (πλατεία Κλαυθμώνος)

 

Για να διεκδικήσουμε τη θεώρηση του βιβλιαρίου συναδέλφου  ή τις όποιες άλλες κινήσεις πρέπει να κάνει το ΤΣΜΕΔΕ ώστε να καλυφθεί πλήρως από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο συνάδελφος.

 

Παράλληλα θα τεθούν θέματα σε σχέση με την ασφαλιστική ενημερότητα που ζητείται από τις πολεοδομίες. Επιπλέον θα τεθεί το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Αττικής. Το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ έχουν βγάλει ήδη θετική απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας μέσω των αποθεματικών του ταμείου μας.

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-6/

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

‘Ολοι & όλες την Πέμπτη 03/12/2015, στις 10.30 π.μ. στη Γενική Απεργία

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών καλεί όλους τους συναδέλφους, φορείς των μηχανικών, σωματεία, συλλογικότητες εργαζομένων και κάθε αλληλέγγυο στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015.
Η προσυγκέντρωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων στις 10.30 π.μ. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών

  • Ριζική μείωση εισφορών, με αναδρομική ισχύ, και διαγραφές χρεών των ανέργων και των συναδέλφων με χαμηλό εισόδημα

  • Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως οφειλών

  • Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά, έξω το ταμείο από την τράπεζα Αττικής

  • Όχι στον κατακερματισμό των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων

  • Να ανοίξει άμεσα το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για όλους τους συναδέλφους

  • Να καταργηθεί η απαίτηση ασφαλιστικής ενημερότητας ως προϋπόθεση άσκησης του επαγγέλματος

  • Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ και να σταματήσουν οι κατασχέσεις

  • Κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

  • Επιστροφή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ που κουρεύτηκαν με το PSI to 2012

  • Παύση των πλειστηριασμών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7-03122015-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-10-30-%CF%80-%CE%BC-%CF%83%CF%84%CE%B7/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BF/

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών συνδιοργανώνει με το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα) προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του Patricio Guzman “La Batalla de Chile” (Η μάχη της Χιλής).

 

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από τρία μέρη –περίπου 1.5 ώρα το καθένα– που θα προβληθούν στις 3, 4 και 10 Δεκέμβρη (βλ. αφίσα). Παρουσιάζει με εξαιρετικά άμεσο τρόπο (φιλμάρισμα στον δρόμο, σε εργατικές συνελεύσεις, στο κοινοβούλιο, σε διαδηλώσεις κλπ) τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Χιλή από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 1973. Τα δύο πρώτα μέρη παρουσιάζουν το ιστορικό σε μια συνέχεια, ενώ το τρίτο είναι ανεξάρτητο και παρουσιάζει τις δομές λαϊκής αυτοοργάνωσης. Τα θέματα που θα τεθούν στην συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της προβολής τα θεωρούμε εξαιρετικά επίκαιρα με δεδομένη την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα:
  • Πως ξεκίνησε το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού και με τι μέσα επιχειρήθηκε η επιβολή του
  • Τι σημαίνει “αριστερή κυβέρνηση” και πότε η συνέπεια σε –έστω μετριοπαθείς– ταξικούς στόχους γίνεται μη ανεκτή στο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας
  • Το εργατικό-λαϊκό κίνημα σε συνθήκες όξυνσης της ταξικής σύγκρουσης: μορφές εργατικής αυτοοργάνωσης και αντίστασης στον οικονομικό αποκλεισμό
Ο υποτιτλισμός στα Ελληνικά έγινε από ομάδα εργασίας συναδέλφων της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών.
 
CHILEr-214x300.jpg
Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 11/12/2015 στις 8:00 μ.μ. στο ΤΕΕ (Νίκης 4), 7ος όροφος

 

Σας καλούμε να έρθετε όλοι και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα συλλογικά μας προβλήματα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  • Δράσεις για την αποτροπή των κατασχέσεων για χρέη στα Ταμεία
  • Έκδοση ειδοποιητηρίου και παράταση εξόφλησής του.
  • Η Συνέλευση και η δράση της στα πλαίσια του γενικότερου κοινωνικού κινήματος και της ανατροπής του νέου μνημονίου.
  • Η ολοκλήρωση των διεκδικήσεών μας –με αιχμή το ασφαλιστικό– μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο κοινωνικών διεκδικήσεων που πρέπει να προωθηθεί βασισμένο στο μέτωπο που δημιουργήθηκε με το δημοψήφισμα της 5/7.
  • Η διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών μέσω του νομοσχεδίου προς ψήφιση.
  • Συνεισφορά των μηχανικών που ανήκουν στον κόσμο της εργασίας στην συγκρότηση ενός εκ-των-κάτω-αναδυόμενου προγράμματος συλλογικής οικονομικής επιβίωσης και διαμόρφωσης βιώσιμης “αντιμνημονιακής” λύσης.

Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

 

Προσκαλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην Ανοιχτή Συνέλευση, αλλά και όλους όσους θεωρούν ότι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ανατρέπονται όσα καταστρατηγούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας, στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών στο ΤΕΕ από τις 8:00 μέχρι τις 10:00 μ.μ.

 

Τα θέματα που μας αφορούν όλους δεν κινούνται, αν δεν τα κινήσουμε όλοι μας… συντονισμένα!

 

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

 

Αντιστεκόμαστε συλλογικά, οργανωνόμαστε, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες.

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC/

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.