Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών


SynelefsiMixanikon

Recommended Posts

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, 7:30μμ, ΤΕΕ (Νίκης 4), 7ος

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 7:30μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4), στην αίθουσα του 7ου ορόφου. 

Η παρουσία σας είναι σημαντική ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τη δράση για τα παρακάτω σημαντικά θέματα που αφορούν όλους μας.

 

Θέματα:

1. Ενημέρωση σχετικά με την κινητοποίηση στο Υπουργείο και επόμενες κινήσεις μας για τα θέματα που συζητήθηκαν (αναδρομικές αυξήσεις εισφορών, επίδομα ανεργίας, ασφαλιστική ικανότητα, εξομάλυνση της διαδικασίας διαγραφής, 120 δόσεις κ.λ.π.).

2. Συζήτηση σχετικά με τη διαγραφή αδίκως δημιουργηθέντων χρεών / συμψηφισμός αδίκως πληρωθέντων, ειδική προσαύξηση κλπ.

3. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η συνέχιση της εμπλοκής μας σε αυτό, υπό το πρίσμα και της έναρξης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη σε εφορία και ταμεία από 500 ευρώ.

4. Το ζήτημα του επιδόματος ανεργίας και η υπεξαίρεση του συγκεντρωμένου επί τούτου χρηματικού ποσού από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση εργοδοτών.

5. Οργάνωση δημιουργίας επεξηγηματικού οδηγού προς τους ασφαλισμένους μηχανικούς με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την εφαρμογή των εγκυκλίων για την αποσύνδεση ασφάλισης και ιδιότητας, ασφαλιστικής ικανότητας, διαγραφής οφειλών κλπ

 

Εάν θέλετε να προτείνετε κάποιο ακόμα θέμα για συζήτηση, ελάτε στη συνέλευση να το θέσετε και να οργανώσουμε την κοινή μας δράση.

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%cf%87%cf%84%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5-4/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση για Αναδρομικά κ Ασφαλιστική Ικανότητα

 

Μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής επιτροπής ΕΦΚΑ κ. Κ. Μακέδο ενημερώνουμε για τα εξής:

  • για την παράταση της δόσης των αναδρομικών:  Λόγω της ειδικής τραπεζικής αργίας και της σχετικής απόφασης που υπογράφηκε, οι πληρωμές παρατείνονται μέχρι και την Τρίτη  3 Απριλίου, όπου και αναμένεται να δοθεί παράταση από τον ΕΦΚΑ ώστε να επανυπολογιστούν οι δόσεις των αναδρομικών με βάση τη νέα εγκύκλιο για την κατάργηση των αναδρομικών αυξήσεων του κλάδου της Ειδικής Προσαύξησης 
  • για την ασφαλιστική ικανότητα: Όσον αφορά τις ενστάσεις που έκαναν όσοι δεν καλύπτονται από το νόμο Βρούτση και παλιά πήγαιναν στη Διοικούσα του ΤΣΜΕΔΕ, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα γίνει με τις Διοικητικές Επιτροπές, δεν έχουν καθοριστεί οι αρμοδιότητες και ήταν και αυτό στα θέματα συζήτησης στο ΔΣ του ΕΦΚΑ. Παρόλα αυτά, ειπώθηκε ότι καλό είναι να γίνονται αιτήματα για να πιεστούν να λύσουν επιτέλους αυτό το θέμα.

Για το θέμα ότι οι σχετικές εγκύκλιοι έχουν δημοσιευτεί χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου θεωρεί ότι απλά βιάστηκαν να τις δημοσιεύσουν και δεν πρόλαβε να γίνει όλη η διαδικασία, οπότε είναι θέμα χρόνου, θα ανέβει στη Διαύγεια και θα πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου.

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επείγον: υπόμνημα για την εφαρμογή των εγκυκλίων για την ειδική προσαύξηση και τις αναδρομικές διαγραφές ασφαλισμένων

 

Θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα εξής:

   Οι δυο νέες εγκύκλιοι που – σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου εργασίας – εκδόθηκαν την προηγούμενη Δευτέρα, 26/2/2018 – 1. «Ασφαλιστικές εισφορές Ειδικής Προσαύξησης κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44, παρ.14 -17, του Ν.3986/2011» και 2. «Αναδρομική διαγραφή από το πρώην ΕΤΑΑ –  ΤΣΜΕΔΕ» – δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής τον απαιτούμενο αριθμό πρωτοκόλλου προκειμένου να τεθούν σε ισχύ.

Η χρονική καθυστέρηση που παρατηρείται, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι (μετά την πρόσφατη αναβολή των πληρωμών) στις 3/4/2018 εκπνέει η προθεσμία καταβολής των αναδρομικών, εξαναγκάζει τους συναδέλφους σε πληρωμή εισφορών που πλέον δεν ισχύουν, προκειμένου να μη χαθούν ρυθμίσεις, διακανονισμοί, ασφαλιστικές ενημερότητες, κτλ.

Με δεδομένη την μη εξαγγελία – της απαραίτητης για τον επανυπολογισμό των εισφορών – παράτασης εκ μέρους του ΕΦΚΑ και την μη ενεργοποίηση της σχετικής εγκυκλίου – καθώς όπως φαίνεται, για λόγους ανεξήγητους σε μας, η πρωτοκόλληση αποτελεί μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία – είναι προφανές ότι επείγει η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας (προ της λήξης της προθεσμίας καταβολής των εισφορών και του απαιτούμενου χρόνου διεκπεραίωσης των σχετικών τραπεζικών ενεργειών) ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι – μέχρι την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής των ειδοποιητηρίων – η μη πληρωμή των αναδρομικών δεν θα έχει ως συνέπεια τις προαναφερθείσες απώλειες (ρυθμίσεων, διακανονισμών, κτλ.) για τους συναδέλφους μας.

   Θεωρούμε ότι η αδράνεια του διοικητικού μηχανισμού και όλων των εμπλεκομένων προσώπων είναι εμφανώς έκθετη στην εύλογη υποψία ότι ενέχει δόλο, καθώς παράτυπα και εκβιαστικά οδηγεί τους ασφαλισμένους στα ταμεία για την άμεση καταβολή μη οφειλομένων ποσών.

   Ακόμη σοβαρότερη θα είναι τυχόν παράταση της αδράνειας ως προς την επικύρωση της δεύτερης εγκυκλίου, καθώς οι εγκλωβισμένοι στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ συνάδελφοι – που με βάση αυτήν δικαιούνται την αναδρομική διαγραφή – θα κινδυνεύσουν από 1/5/18 να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ζωτικών περιουσιακών τους στοιχείων, για χρέη που και τυπικά δεν έχουν.

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%b3%ce%bf%ce%bd-%cf%85%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Παράταση για τα αναδρομικά Β εξαμήνου 2012 από τον ΕΦΚΑ έως 30/4/2018

 

Την παράταση μέχρι τις 30/4/2018 της προθεσμίας καταβολής των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών Β’ εξαμήνου του 2012, για τους ασφαλισμένους στον Τομέα Μηχανικών του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, αποφάσισε η διοίκηση του ΕΦΚΑ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (3/4/2018).

 

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία έληγε κανονικά στις 30 Μαρτίου 2018 και λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας η πληρωμή είχε μεταφερθεί μέχρι και τις 3/4/2018.

Σημειώνεται ότι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της παράτασης.

 

Πηγή: ΤΜΕΔΕ & ΤΕΕ

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%bf%cf%85-20/

Edited by SynelefsiMixanikon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

περί ΕΦΚΑ: Απόφαση ΣτΕ – Διαρροές – Δηλώσεις

 
 
Αναλυτικότερα, “…στη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ την Παρασκευή, παραμονή του Λαζάρου, οι σύμβουλοι με ψήφους 17 υπέρ, 8 κατά δικαίωσαν τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική:
 

α) Την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

β) Τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος)….”

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ δήλωσε για τη διαρροή: “..Αν αγνοήσει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ, τότε δεν θα βοηθούν οι επαγγελματίες..”

Η αντίδραση των άλλων κοινωνικών φορέων “Με το βλέμμα στο ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ”

 

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/περί-εφκα-απόφαση-στε-διαρροές-δηλώσ/

Edited by SynelefsiMixanikon
format
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΣτΕ: Σε ‘’πρότυπη δίκη’’ η ακύρωση αναδρομικών εισφορών του 2012: http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/στε-σε-πρότυπη-δίκη-η-ακύρωση-αν/

Το ΣτΕ «κατεβάζει» τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών: http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/το-στε-κατεβάζει-τις-εισφορές-των-ελ/

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, 8:00μμ, ΤΕΕ (Νίκης 4), 7ος όροφος

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, στις 8:00μ.μ. στο ΤΕΕ (Νίκης 4), στην αίθουσα του 7ου ορόφου. 

Η παρουσία σας είναι σημαντική ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τη δράση για τα παρακάτω σημαντικά θέματα που αφορούν όλους μας.

Θέματα:

1. Ανακίνηση ασφαλιστικού με αφορμή τις αποφάσεις ΣτΕ περί ΕΦΚΑ – ενημέρωση και τοποθέτησή μας πάνω στις εξελίξεις
Συζήτηση σχετικά με τη διαγραφή αδίκως δημιουργηθέντων χρεών / συμψηφισμός αδίκως πληρωθέντων, ειδική προσαύξηση κλπ.
2. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και η συνέχιση της εμπλοκής μας σε αυτό, υπό το πρίσμα και της έναρξης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη σε εφορία και ταμεία από 500 ευρώ.
3. Το ζήτημα του επιδόματος ανεργίας και η υπεξαίρεση του συγκεντρωμένου επί τούτου χρηματικού ποσού από την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση εργοδοτών.
4. Οργάνωση δημιουργίας επεξηγηματικού οδηγού προς τους ασφαλισμένους μηχανικούς με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για την εφαρμογή των εγκυκλίων για την αποσύνδεση ασφάλισης και ιδιότητας, ασφαλιστικής ικανότητας, διαγραφής οφειλών κλπ
5. POS Μηχανικών
Εάν θέλετε να προτείνετε κάποιο ακόμα θέμα για συζήτηση, ελάτε στη συνέλευση να το θέσετε και να οργανώσουμε την κοινή μας δράση.

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/ανοιχτή-συνέλευση-μηχανικών-παρασκε-5/

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών,

 

Να πιέσετε το ΤΕΕ να  ζητήσει πίσω τα εκατοντάδες Εκατομμύρια Ευρώ που έχασε το ΤΣΜΕΔΕ από το PSI, όπως κάνουν οι Δικηγόροι,

δεν θέλουμε μόνο να μας βρίσκετε τρόπους για να πληρώνουμε,

 

http://www.capital.gr/epikairotita/3286117/pur-omadon-tou-dikigorikou-sullogou-sto-ste-kata-ton-egkuklion-gia-tis-eisfores

 

 

 

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, Tasos P said:

....Να πιέσετε ........

δεν θέλουμε μόνο να μας βρίσκετε τρόπους για να πληρώνουμε,

.....

αν εκπροσωπούσα την όποια "γενική συνέλευση" (που φυσικά δεν εκπροσωπώ) ..... θα σου απαντούσα με αυτό ....:roll:

 

20 ώρες πριν, SynelefsiMixanikon said:

.....

Εάν θέλετε να προτείνετε κάποιο ακόμα θέμα για συζήτηση, ελάτε στη συνέλευση να το θέσετε και να οργανώσουμε την κοινή μας δράση.

.....

 

όχι τίποτα άλλο αλλά το γνωστό άσμα έλεγε ....

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους

και δεν έλεγε

Παιδιά σηκωθείτε να βγείτε στους δρόμους.....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

On 4/21/2018 at 12:37 ΜΜ, Tasos P said:

Συνάδελφοι της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών,

Να πιέσετε το ΤΕΕ να  ζητήσει πίσω τα εκατοντάδες Εκατομμύρια Ευρώ που έχασε το ΤΣΜΕΔΕ από το PSI, όπως κάνουν οι Δικηγόροι,

δεν θέλουμε μόνο να μας βρίσκετε τρόπους για να πληρώνουμε,

 

Η Ανοιχτή Συνέλευση είναι μια κινηματική πρωτοβουλία αυτο-οργάνωσης των μηχανικών που ζουν από τη δουλειά τους. Αντιδρούμε στην απαξίωση της εργασίας μας, στη διάλυση της κοινωνίας και της ζωής μας, στην καταλήστευση των ταμείων μας, αλλά και στην απραξία ή και συναίνεση των φορέων μας.  Η Ανοιχτή Συνέλευση δεν εξαρτάται από πολιτικές ή συνδικαλιστικές παρατάξεις. Παράλληλα η συμμετοχή σε αυτήν δεν αντιστρατεύεται, ούτε αποκλείει την συμμετοχή σε παρατάξεις. Στην Ανοιχτή Συνέλευση ο κάθε συνάδελφος τοποθετείται, συναποφασίζει και δρα ισότιμα με κάθε άλλον, ως αυτεξούσιο πρόσωπο.

Ως κινηματική θεωρούμε την ενεργή συμμετοχή σε διαδικασίες ελέγχου, αντίδρασης και αντίστασης σε φορείς, όργανα και νομοθεσίες που καταστρατηγούν τα δικαιώματά μας (ως άνθρωποι και εργαζόμενοι) και καταστρέφουν τις όποιες θετικές ποιότητες της ζωής μας.
Ταυτόχρονα, η παρουσία μας θεωρούμε ότι αποτελεί δραστική και όχι απλώς αντιδραστική διαδικασία, και ότι με τη ζύμωση που προκύπτει, δομούνται αντιπροτάσεις ρεαλιστικές και ωφέλιμες για εμάς ως μέλη -και όχι ως μονάδες- μιας δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/τι-είναι-η-συνέλευση/

 

Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας της συνέλευσης, είναι προφανές ότι η ανάθεση δεν έχει καμία θέση!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.