Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ(Πεντάμηνα)


sophe

Recommended Posts

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και έχω προσληφθεί ως μηχανικός στα πεντάμηνα (στους δήμους) τον Αύγουστο του 2015.

Γνωρίζει κάποιος τί γίνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές? Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι:

 

"i. Επίσης, ε̟πιλέξιµη δα̟πάνη ορίζεται και το µη µισθολογικό κόστος ̟που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόµενου και του εργοδότη και το ο̟ποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υ̟περβαίνει το ̟ποσό των 234,80 € και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ̟ποσό των 204,70 €.

ii. Οι ωφελούµενοι υ̟πάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.−Ε.Τ.Α.Μ./Ε.Τ.Ε.Α., µε εξαίρεση ωφελούµενους, ασφαλισµένους µετά την 1.1.1993, ̟που λόγω ιδιότητας ή άσκησης δραστηριότητας υ̟πάγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α. για τους ο̟ποίους οι εισφορές α̟ποδίδονται στους αντίστοιχους τοµείς Τ.Σ.Μ.Ε.∆.Ε., Τ.Σ.ΑΥ. και Τ.Α.Ν. των Κλάδων κύριας και ε̟πικουρικής ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α. Οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές των ανωτέρω ωφελούµενων δηλαδή των ωφελούµενων ̟που υ̟πάγονται στην ασφάλιση του Ε.ΤΑ.Α. α̟ποτελεί ε̟πίσης, ε̟πιλέξιµη δα̟πάνη χωρίς τους ̟περιορισµούς της ανωτέρω υ̟πο̟παραγράφου."

 

Αυτό που καταλαβαίνω από την πρόσκληση είναι ότι όλες οι ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου (ανεξαρτήτου ασφαλιστικής κατηγορίας), όσον αφορά το ΤΣΜΕΔΕ καλύπτονται εξ' ολοκλήρου από το πρόγραμμα. Από τον δήμο δεν υπάρχει διάθεση ή ικανότητα για ενημέρωση. Έχει βρεθεί κανείς σε παρόμοια κατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σήμερα που ρώτησα οαεδ γιατι πήγα να παρω το συστατικο σημείωμα μου είπαν πως δεν έχουν καμια ενημέρωση και μάλιστα αυτός έλεγε ότι η ασφάλιση θα είναι στο ικα. του είπα πως μέσα στην προκύρηξη αναφέρεται πως οι μηχανικοί θα ασφαλίζονται στο τσμεδε και μου είπε πως δεν έχουν καμια διευκρίνηση κτλ κτλ..... αύριο θα παω στον φορέα και θα σου πω και τη δικη τους απαντηση αν και νομίζω πως θαναι κάτι αντίστοιχο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

τελικά μετά από τοσα προγραμματα για άλλη μια φορά δημιουργείται πρόβλημα με το τσμεδε, και ποιος θα πληρώσει, πώς θα πληρώσει κοκ....

εσύ τελικά εβγαλες ακρη?

στην περίπτωση μου πάλι κόλλησε από τον οαεδ

Link to comment
Share on other sites

τελικά μετά από τοσα προγραμματα για άλλη μια φορά δημιουργείται πρόβλημα με το τσμεδε, και ποιος θα πληρώσει, πώς θα πληρώσει κοκ....

εσύ τελικά εβγαλες ακρη?

στην περίπτωση μου πάλι κόλλησε από τον οαεδ

Καλησπέρα Χρύσα.. νομίζω οτι έχει λυθεί το θέμα των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ στους περισσότερους δήμους..

δες αυτό.. εχει συζητηθεί εδώ..υπάρχει κ ενα συνημμένο εγγραφο.  

 

http://www.michanikos.gr/topic/37890-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-5%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CE%91%CE%95%CE%94/page-46

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ...λένε ότι λύθηκε το πρόβλημα του τσμεδε αλλά δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη. Είναι κανείς σε τρέχον πρόγραμμα?πληρώνονται κανονικά τα 5μηνα? από αλλους ακουω ότι τα παίρνουνε στο τέλος, από άλλους στον τρίτο μηνα?τι ισχυει τελικα?

Link to comment
Share on other sites

οι πιστώσεις έχουν να κάνουν μάλλον με το οικονομικό τμήμα του δήμου που διαχειρίζεται τις μισθοδοσίες... ή μπορεί και με τον οαεδ της κάθε περιοχής..

έτσι νομίζω!

 

στο δήμο που δουλευω εγώ μας πληρωνουν κάθε μήνα με μια μικρή καθυστερηση 10 ημερών πάνω κάτω... δηλαδη για τον μήνα του νοεμβρίου θα πληρωθουμε γύρω στις 10 με 13 δεκεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορώ να καταλαβω...εμας μας ειπανε ότι πληρώνει ο οαεδ απο τα κεντρικά της ΑΑθήνας. Οτι η υπηρεσία στέλνει στον τοπικό οαεδ κατι χαρτιά, αυτος πιστώνει το ποσό και τα κεντρικά πληρώνουν.....πάντως από οκτωβριο που ξεκινησα δεν έχω πληρωθεί δραχμη....ή μάλλον ευρουλάκι...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

αα μάλιστα..Δεν ξέρω  Χρύσα γιατι γίνεται αυτό..πάντως το έχω ακούσει από πολλούς εδώ στο φορουμ ότι δεν έχουν πληρωθεί..( στο άλλο θέμα για τα κοινωφελή που σου έστειλα παραπάνω)

Τι να πώ!!

ρίξε καμία ερωτησουλα εκεί που το παρακολουθουν πιο πολλοί, μπας κ κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω.

 

εδώ δλδ: http://www.michanikos.gr/topic/37890-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-5%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CE%91%CE%95%CE%94/page-46

 

:wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είμαι και εγώ με κοινωφελή παιδιά και θέλω να σας ενημερώσω οτι μας πληρώνουν το τσμέδε αυτοί και οτι σε εμάς δεν βγαίνει ειδοποιητήριο εξαμήνου . Θα πρέπει να πάμε Τσμεδε και να ζητήσουμε να συνεκτιμήσουν τι πληρώσε ο φορέας και τι υπόλοιπο μένει να πληρώσουμε εμείς για το εξαμηνο. Επίσης μεσα στον Γενάρη να πάμε Τσμέδε λέει για μιά εκκαθάριση εισφορών .

Ερώτηση : Τι είδους εργασίες σας αναθέτουν ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.