Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

 

Είμαι αρχιτέκτονας και εργάζομαι Ελλάδα 7 χρόνια αλλά πήρα την απόφαση να φύγω για Σκωτία. Ανακάλυψα ομως το εξής θέμα με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Για την αναγνώριση των δικαιωμάτων μου θα κάνω αίτηση στο ARB (Architects Registration Board) οι οποίοι ζητούν πολύ λογικά επιστολή του ΤΕΕ η οποία θα περιγράφει οτι τελείωσα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που τηρεί συγκεκριμένες ευρωπαϊκές οδηγίες (Professional Qualifications Directive (2005/36/EC) ) . Μίλησα τηλεφωνικώς με το ΤΕΕ και μου είπαν οτι μπορούν να πιστοποιήσουν την ακόλουθη οδηγία μόνο για Εθνικό Μετσόβιο και Αριστοτέλειο (σπούδασα Δημοκρίτειο-Ξάνθη). Όσων αφορά την αίτηση μου στο ARB θα την κάνω αλλά αναρωτιέμαι τι εμπόδια μπορεί να βρω μπροστά μου. Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που αντιμετώπισε το ίδιο? Θα υπάρξει πρόβλημα σοβαρό όσων άφορα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος? Διάβασα την οδηγία στα ελληνικά και όντως υπάρχει τρόπος αναγνώρισης άλλα όχι άμεσα και εύκολα όπως όταν πρόκειται και Μετσόβιο και Αριστοτέλειο.

 

 

Ευχαριστώ εν τον προτέρων

Δώρα

 

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

"Μίλησα τηλεφωνικώς με το ΤΕΕ και μου είπαν οτι μπορούν να πιστοποιήσουν την ακόλουθη οδηγία μόνο για Εθνικό Μετσόβιο και Αριστοτέλειο"

 

Τι μ...ς είναι αυτές ; Και που οφείλεται αυτό ;

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.