Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κόστος εκσκαφών


sundance

Recommended Posts

γαιώδες-ημιβραχώδες:6-10 ευρώ/κμ χωρίς φπα

 

Zavi, επειδή δεν κατάλαβα πολύ καλά, αυτή η τιμή είναι με την μεταφορά;

 

Μην κάνεις συμφωνίες σε εναλλαγή πετρωμάτων να διαχωρίσεις τα κυβικά του γαιώδους από του βραχώδους.Θα χάσεις.Συμφωνία κατ' αποκοπή.

 

Όταν λες κατ' αποκοπή εννοείς για το σύνολο του έργου χωρίς να ξέρουμε αν θα συναντήσει κάπου σκληρό;

 

Π.χ. εμένα μου λέει ο άλλος 5,00€/μ³ (χωρίς ΦΠΑ και μεταφορά) για γαιώδες και ημιβραχώδες και αν συναντήσει βράχο σταματάει και αρχίζει μεροκάματο. Εσύ λες ότι είναι καλύτερο να κλείσω συμφωνία για το σύνολο της εκσκαφής ανεξαρτήτως του τι θα συναντήσουμε με τιμή ανά κυβικό ή μήπως δεν κατάλαβα καλά;

Link to comment
Share on other sites

Σε βράχο ζήτησα τιμή από εργολάβο ο οποίος είχε πάρει εργολαβία το αποχετευτικό του Δήμου ακριβώς μπροστά από το οικόπεδο (γνώριζε πολύ καλά την περιοχή) και μου έδωσε 16ευρώ/μ3.

 

Παίρνω άλλη προσφορά από άνθρωπο που είχε σκάψει το ακριβώς διπλανό οικόπεδο (ήξερε ακόμα καλύτερα την περιοχή) και μου δίνει 7 ευρώ!!

 

Τελικά η δουλειά έγινε με τον δεύτερο... Το σφυρί βάραγε 5 ημέρες για 1100μ3 και η τσάπα επίσης...

Αν έπαιρνα τιμή μεροκάματο τσάπας και σφυριού θα μου έβγαινε πιο φθηνά (δεδομένου ότι δεν θα το κάνανε 10 μέρες από 5...)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

θα ήθελα να ρωτήσω, σε περίπτωση οικοδομής που κατασκευάζεται τώρα

πρέπει το τιμολόγιο που θα κόψει αυτός που έκανε την εκσκαφή να έχει συγκεκριμένη

ελάχιστη τιμή; και πως θα την υπολογίσω; βάσει του συμβατικού προυπολογισμού του έργου;

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Απο την εμπειρία μου, οι χωματουργοί κόβουν ένα πολύ μικρό τιμολόγιο. 300-500ε. (συνήθως στο 400ρι).

 

Σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα κόστους βεβαίως βεβαίως.

Link to comment
Share on other sites

πως πανε πλεον οι τιμες παιδια; καλα οχι χτιζουν και πολλοι. Αλλα τι τιμες παιζουν τωρα που ναι παγωμενη η αγορα; για καθεμια κατηγορια εδαφους

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές παίζουν απο περιοχή σε περιοχή, και εξαρτώνται απο πολλούς παράγοντες. Πχ σε χωριό, βρίσκουν και εναποθέτουν τα μπάζα ή τα προιοντα εκσκαφής εδώ κι εκεί...Σε πόλεις υποχρεουνται να τα μεταφέρουν σε εταιρία ανακύκλωσης (κανονικά παντού ισχύει...) και πάει λέγοντας.

Πχ επαρχία, (χωριά) με τα χώματα μέσα, παίζει κοντά στα 3ε/μ3. Με αποκομιδή 5ε/μ3. Για συμπαγές, γαιωδες/ημιβραχώδες. Για βραχώδες, δεν εχει τύχει...Το οτι ειναι παγωμένη η αγορά δε λεει τίποτε. Μη ξεχνάμε πως το πετρέλαιο κοστίζει 1.50+ ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Στα χωματουργικά (εκσκαφή ορύγματος θεμελίων) σε δύο προσφορές η μία είναι 10 ευρώ/κμ και η άλλη 8 ευρώ/κμ. Όπως έχετε “τρελαθεί” με αυτά που βλέπετε και ακούτε επιλέγετε με κλειστά τα μάτια (αυτό είναι το πρόβλημα) τον δεύτερο. Όταν έλθει όμως και η ώρα των επιχωματώσεων (που προφανώς δεν σκεφτήκατε να ρωτήσετε) θα χρεωθείτε τόσα, ώστε όταν κάνετε την αναγωγή έντρομοι θα ανακαλύψετε πως τελικά σας κόστισε όχι 8 αλλά 11 ευρώ/κμ. Βέβαια και ο πρώτος θα μπορούσε να το κάνει, αλλά να είστε πολύ υποψιασμένοι όταν βλέπετε θανατερά χαμηλές τιμές. Ξεκάθαρα και σταράτα: Κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί να δουλεύει και να ζημιώνεται. Συνεπώς αν θέλει να δώσει μία τελική τιμή θα πρέπει να έχει ένα ποσοστό ασφαλείας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20% επιπλέον αυτού που εκτιμά (για τα πολύ συχνά απρόβλεπτα....αντληση υδατων...μη στερεο εδαφος κτλπ) ή αν νοιώθει πως με αυτό το ποσοστό προφανώς δεν θα είναι ανταγωνιστικός, τότε θα φροντίσει να αποκομίσει το κέρδος του εις βάρος της κατασκευής σας. Ωστόσο μπορω να σας αναφέρω ενημερωτικά κάποιες τιμές μηχανημάτων : bobcat 180 e,mini τσαπάκι 200 e,jcb 220e,τσαπα λαστιχοφόρα 270e,σφυρι λαστιχοφόρο 300e,σφυρί ελπιστριοφόρο 600e ψαλίδι ελπυστριοφόρο 800e προσοχή δεν πέριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.