Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανέγερση οικοδομής σε εξ αδιαιρέτου αγρόκτημα


Debaser

Recommended Posts

Αυτό που καταργήθηκε με τον 2052 είναι η σύσταση καθέτου δλδ καθορισμό χώρου νομής (διαίρεση κατ' ουσία) του ενιαίου γεωτεμαχίου.

Η σύσταση οριζοντίου στη τελική που αναφέρεται?? Σε ποσοστό επί του γεωτεμαχίου.

Πού?? οπουδήποτε, δλδ δεν καθορίζει νομή επί ιδιαίτερου χώρου και άρα δεν καταστρατηγεί το αδιαίρετο.

Ελπίζω να σε έπεισα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα ήθελα συνάδελφοι πάρα πολύ να είναι έτσι γιατί έχω μια περίπτωση που με ενδιαφέρει αλλά μίλησα σήμερα το πρωί με 3 (τρεις) συμβολαιογράφους της περιοχής που με ενδιαφέρει και πήρα την ίδια απάντηση :

 

Ο υποθηκοφύλακας δεν μεταγράφει σύσταση οποιασδήποτε μορφής σε 2 ξεχωριστά ανεξάρτητα κτίρια. (για εκτός σχεδίου πάντα)

 

ΥΓ 1. Οποιος θέλει του δίνω με pm και τα τηλέφωνά τους .

YΓ 2. Μήπως τελικά τα υποθηκοφυλακεία είναι σαν τις πολεοδομίες ? Το κάθε ένα

ερμηνεύει διαφορετικά τις διατάξεις ?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον και για τις κατατοπιστικες παρατηρησεις αν και δε βλεπω να βγαζω να ακρη με την υποθεση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

για να γινει συσταση σε κτιρια εκτος σχεδιου αυτα πρεπει να ειναι κατασκευασμενα σαν ενας ογκος, να ενωνονται δηλ με καποιο τροπο μεταξυ τους (πχ με μια πλακα)

 

αν αυτο συμβαινει τοτε ο συμβολαιογραφος δυναται να κανει συσταση

 

επι του αγροτεμαχιου εξακολουθουν να ειναι συνιδιοκτητες επι του ολου

Link to comment
Share on other sites

Strudel 7878, ειναι ευκολο να μας πεις ποια ειναι αυτη η δικαστικη αποφαση ?

 

"Επίσης εχω δικαστική απόφαση που αναγκάζει υποθηκοφύλακα να δεχθεί κάθετη ιδιοκτησία εκτός σχεδίου υπό την προυπόθεση να υπάρχει ένα μόνο κτίριο στο αγροτεμάχιο."

Link to comment
Share on other sites

στην πιερία οι συμβολαιογράφοι δεχονται να κανουν σύσταση καθέτου σε ανεξάρτητα κτίσματα του ίδιου αγροτεμαχίου , αρκεί στην άδεια να φαίνονται ενωμένα έστω με μια πέργκολα.

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια διαφοροποίηση εφαρμογής των νόμων από περιοχή σε περιοχή! Τελικά η συζήτηση σ' αυτό το forum εκτός από όλα τα υπόλοιπα θετικά, μας δείχνει και την υποκειμενικότητα που έχει όλο αυτό το πλέγμα νόμων, διατάξεων, εγκυκλίων κλπ.

Αυτό με την πέργκολα στην Πιερία, στη δική μας περιοχή ίσχυε μέχρι το 1995 περίπου. Ώσπου το Κτηματολογικό Γραφείο αποφάσισε ότι μεταξύ των κυρίως κτισμάτων πρέπει να υπάρχει κάτι που να μετράει τουλάχιστον στην κάλυψη (πχ ΗΧ, γκαράζ κλπ)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε οικογενειακό αγροτεμάχιο που ανεγήραμε 2 κτίρια (εκτός σχεδίου,Κεφαλλονιά) δείξαμε στην πολεοδομία ότι τα 2 κτίρια συνδεόνται με υπόγεια δεξαμενή προκείμενου να μας κάνει μετά τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας η συμβολαιογράφος.Νομίζω όμως ότι εξαρτάται από την περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε τμήμα κάθετης με δικαίωμα δόμησης 200 τμ κατασκευάστηκε κτίριο συνολικής δόμησης 240 τμ. Ο δεύτερος συνιδιοκτήτης που επίσης έχει δικαίωμα δόμησης 200 τμ δεν έχει χτίσει ακόμα.

Στον πρώτο συνιδιοκτήτη έχει γίνει καταγγελία από τρίτο γείτονα και εκκρεμεί η αυτοψία της πολεοδομίας. Πιθανότατα θα ζητηθεί άδεια για νομιμοποίηση των 40 επιπλέον μέτρων. Ο δεύτερος ιδιοκτήτης δηλώνει οτι δεν θα εγείρει θέμα, και οτι εν πάσει περιπτώσει δεν τον πειράζει να "παραχωρήσει" τα 40 τμ στον πρώτο. Ο πρώτος πάλι δε θέλει με κανένα τρόπο να τα στερήσει από τον δεύτερο και θέλει να του τα βγάλει η πολεοδομία αυθαίρετα.

1. Αν λοιπόν δεν υποβάλλει φάκελο νομιμοποίησης και καταλήξουν αυθαίρετα, ο δεύτερος θα έχει δικαίωμα για τα 200 του ή (αφού στο μεταξύ η πολεοδομία θα είναι ενήμερη) όχι;

2. Ή μήπως, αφού θα υπάρχει αυθαίρετο στο οικόπεδο θα βαρύνεται όλο και δεν θα μπορεί να εκδοθεί καμία οικ. άδεια;

Link to comment
Share on other sites

(Μ'αρέσει που μεταξύ τους οι συνιδιοκτήτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα και το έχει ο γείτονας!!! ο πρώτος δε θέλει να τα στερήσει από τον δεύτερο, ο δεύτερος είναι πρόθυμος και να τα "χαρίσει" στον πρώτο, αλλά ο γείτονας θα τους κάνει άνω-κάτω... πού ζούμε? γίνονται κι αυτά?)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.