Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέα γεωγραφική κατανομή για το επίδομα θέρμανσης


Engineer

Recommended Posts

Κερδισμένοι αλλά και χαμένοι θα προκύψουν από τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης που επεξεργάζεται ο υπ. Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου η χορήγησή του να είναι «καλύτερα στοχευμένη» όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές. Στον πυρήνα των προτεινόμενων αλλαγών που έχουν αποσταλεί στο Μ. Μαξίμου, βρίσκεται νέα γεωγραφική κατανομή των δικαιούμενων ποσοτήτων επιδοτούμενου καυσίμου, με έμφαση στις κλιματολογικές συνθήκες.

 

Σύμφωνα με το ισχύον σύστημα, η επικράτεια χωρίζεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες με βάση τους νομούς. Το μέγιστο ύψος του επιδοτούμενου καυσίμου κυμαίνεται από 500 έως και 2.500 λίτρα, ενώ οι δικαιούχοι προσδιορίζονται με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα αλλάξουν. Αυτό σημαίνει ότι και φέτος, η επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο θα αφορά άγαμους με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ και έγγαμους ή μονογονεϊκές οικογένειες με συνολικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ (με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί).

 

Αμετάβλητο παραμένει και το κριτήριο της ακίνητης περιουσίας στα 100.000 ευρώ για τους άγαμους και στα 200.000 ευρώ για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ η επιδότηση αφορά τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα κύριας κατοικίας για την πρώτη κατηγορία, και τα πρώτα 100 τετραγωνικά για τη δεύτερη.

 

Συνολικά θα διατεθούν 105 εκατ. ευρώ έναντι 210 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ μόλις εκδοθεί η υπουργική απόφαση θα ανοίξει και η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis.

 

Πηγή: http://energypress.g...-kai-oi-hamenoi

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.