Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για Δήλωση σε Κτηματολόγιο


Recommended Posts

On 30/7/2018 at 8:51 ΜΜ, MAKAP said:

Ευχαριστώ όλους σας που συμμεριστήκατε τον προβληματισμό μου.

Ένιωσα και εγώ άσχημα όταν ο πεθερός του ανιψιού μου (και όχι ο ίδιος) με ρώτησε για το θέμα. Φαίνεται ότι, επειδή ο ανιψιός εργάζεται στο Λονδίνο, έχει αναθέσει αυτά τα θέματα και ίσως τη φορολογική του δήλωση κλπ στον πεθερό του, ο οποίος αντί να με ρωτήσει πριν από την ανάθεση σε Λογιστικό Γραφείο, με ρώτησε εκ των υστέρων. Τι έχουμε να ακούσουμε ακόμη ...

Αν και απάντησα αμέσως ότι η δήλωση του τμήματος και όχι του συνολικού γεωτεμαχίου, ήταν λάθος, σκέφτηκα να σας ρωτήσω, μήπως άλλαξε κάτι με τις νέες αναθέσεις. Σήμερα ρώτησα και μελετητή που έχει αναλάβει Κτηματολόγιο και ήταν κατηγορηματικός ότι πρέπει να δηλωθεί το συνολικό γεωτεμάχιο.

Κατά 90% και αν ο μηχανικός που επεξεργαστεί το δικαίωμα κάνει σωστά τη δουλειά του, θα αγνοήσει την υπόδειξη ορίων του ιδιώτη και θα σχεδιάσει ενιαία το συνολικό ακίνητο. Ειδικά αν τα όρια είναι εμφανή από τον ορθοφωτοχάρτη δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει όμως η περίπτωση να θεωρήσει ότι η υπόδειξη μικρότερης έκτασης έγινε διότι το τμήμα εκτός οικισμού πωλήθηκε και δεν ανήκει πλέον στον πολίτη.

Κυρίως για τον παραπάνω λόγο θα πρότεινα να γίνει μία επίσκεψη στο κτηματολογικό γραφείο και να κατατεθεί μία "αίτηση συμπληρωματικών στοιχείων" στην οποία να αιτείται η διόρθωση της αρχικής υπόδειξης ορίων. Αν υπάρχει και τοπογραφικό ακόμα καλύτερα. Αυτού του είδους τις αιτήσεις ο ανάδοχος τις επεξεργάζεται ξεχωριστά και δεν υπάρχει περίπτωση να θεωρηθούν εκπρόθεσμες. Γίνονται χιλιάδες τέτοιες αιτήσεις σε κάθε μελέτη, και μάλιστα ατελώς. Αν κάνεις το παραπάνω θεωρώ απίθανο να γίνει λάθος από τον ανάδοχο και να αποδοθεί μόνο το εντός οικισμού τμήμα στον πολίτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.