Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γρίφος με το δημοσίευμα για αυτόνομη θέρμανση διαμερισμάτων - Διαψεύδει η ΠΟΜΙΔΑ


Engineer

Recommended Posts

Να συνεισφέρω στην κουβέντα : 

 

Η προσθήκη που έγινε έχει απίστευτα κενά. Καταρχάς ο νέος νόμος δεν καταργεί τον παλιό ούτε είναι πάνω απο αυτόν. Στην νομοθεσία για τις εγκαταστάσεις Φ.Α.(με το 50%+1) υπάρχει ξεκάθαρα τι επιτρέπεται και τι όχι , γιατί δίνει άδεια η πλειοψηφία της συνέλευσης (ένα απο αυτά είναι και τοποθέτηση σωληνώσεων στον κοινόχρηστο χώρο) και τι ισχύει για τις δαπάνες θέρμανσης. Σε αυτή την προσθήκη υπάρχει κάτι απο τα παραπάνω ?? 

Επειδή δεν αναγράφονται δεν σημαίνει ότι δεν ζητούνται .... ή ότι είναι αυταπόδεκτα μέσω λογικής. Αυτή την λογική έβγαλαν προς τα έξω άρθρα σε site και εφημερίδες , δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο, ίσως να υπάρχει σκοπός ή ένα non paper απο το υπουργείο για δικούς τους λόγους, και τώρα έχει δημιουργηθεί ένα πανικός με αποτέλεσμα το παρακάτω.

 

Breaking News  (μόλις με ενημερώσανε απο ΕΔΑΑ): 

 

Τελικά μετά απο τελευταίες πληροφορίες η ΕΔΑΑ (διαχειριστής) θα δέχεται αιτήσεις χωρίς πρακτικό, μέχρι να της πούνε να δέχεται μόνο με πρακτικό !!!! Ας κάνουμε τον σταυρό μας !!! (σύμφωνα με τα παλικάρια εις την υπηρεσία). Καλές μηνύσεις, σε όλους μας. Θα πέσει γέλιο και κλάμα μαζί !!!!

Αύριο αναλυτικότερα μόλις βγουν οι προωθητικές ενέργειες !!!

 

Μεγάλο λάθος απο την ΕΔΑΑ. Θα έπρεπε ανα το σκεφτεί μια και 2 φορές πριν.

 

Προσθήκη : Αννακοίνωση απο ΕΔΑΑ. Επαναλαμβάνω (προσωπική άποψη) ότι κάνει λογικά άλματα και καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα, με τέτοια διατύπωση νόμου, ιδιαίτερα στο θέμα των δαπανών θέρμανσης.

 

http://www.aerioattikis.gr/files/1/publicity/Anakoinwseis/%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7%20%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7.pdf

Edited by jobous
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε, δεν είσαι νομικός. Ούτε εγώ βέβαια.

Αυτές οι εταιρείες έχουν νομικό τμήμα που ερευνά όλα αυτά.

Σίγουρα μέσω της απλής λογικής δεν νομοθετείς, ούτε λειτουργείς υπηρεσίες αλλά εμείς δεν είμαστε ούτε οι αρμόδιοι, ούτε οι κατά το νόμο υπεύθυνοι.

Η γνώμη μου πάντως παραμένι ότι από τη στιγμή που το αναφέρει τόσο ξεκάθαρα και είναι σε νόμο, έχει ισχύ και μάλιστα υπερισχύει των προηγούμενων που έρχεται σε αντίθεση.

Edited by alej
Link to comment
Share on other sites

<<Μετά τις αντιδράσεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ετοιμάσει διευκρινιστική εγκύκλιος για να καθοριστούν οι προϋποθέσεις αποκοπής. Το κύριο ζήτημα που αναμένεται να ρυθμιστεί με την εγκύκλιο αφορά το αν και κατά πόσο οι αυτονομούμενες ιδιοκτησίες θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στις κοινόχρηστες δαπάνες θέρμανσης.>>

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάμε και τα εξής:

 

1. Έως τώρα εάν κάποιος ήθελε να μην χρησιμοποιεί την θέρμανση της πολυκατοικίας μπορούσε, αρκεί να πληρώνει την πάγια καταβολή που ορίζει η σύσταση (ei x fi στο μονοσωλήνιο ή ότι λέει η σύσταση στο δισωλήνιο).

2. Το να δωθεί ελευθερία στην απόφαση του ιδιοκτήτη να φύγει δεν τον απαλάσσει από την καταβολή του παγίου. Πρέπει να τροποποιηθεί η σύσταση σε συμβολαιογράφο για να μην πληρώνει κοινόχρηστες δαπάνες  θέρμανσης. Για αυτό το λόγο, πολλοί δεν έπαιρναν την απόφαση να φύγουν, γιατί το πάγιο που καταβάλλεται σε παλιούς κανονισμούς ισοδυναμεί πολλές φορές με το ήμισυ της κατανάλωσης που αντιστοιχεί στο διαμέρισμα. 

3. Εάν ήθελε άλλωστε μπορούσε να βάλει και κλιματιστικά ή και να βάλει επίτοιχο λέβητα χωρίς να ρωτήσει κανένα. Το θέμα είναι ότι θα συνέχιζε να πληρώνει το πάγιο.

4. Υποχρεωτικά όλη η πολυκατοικία πρέπει να αλλάξει τρόπο θέρμανσης ώστε να μην υπάρχουν νομικές διεκδικήσεις. 

 

Αυτό νομίζω είναι το πρόβλημα, δεν αλλάζουν εύκολα οι συστάσεις ιδιοκτησίας ακόμα και να το θέλουν όλοι. Πρέπει όλοι (100%) εκτός από τη συναίνεση να φέρουν πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ και φορολογική ενημερότητα που τις περισσότερες είναι αδύνατο.

Link to comment
Share on other sites

Η παράγραφος 3.3.1 του φεκ 631/85, που μιλάει για μόνιμη αποσυνδεση, απαλλαγή απο δαπάνες λειτουργίας και εκτακτες δαπανες κ. θέρμανσης και υπολογισμό των νεων εi' για τα διαμερίσματα που παραμένουν στο δίκτυο, πως ερμηνευεται;;

 

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. akaliak τι εννοείς με αυτό ???

 

Το 1133 (ΕΔΑΑ) πάντως , στην εξυπηρέτηση είπαν ότι τους έχουν ενημερώση να λένε στους πελάτες ότι ακόμα χρειάζεται παρακτικό με 50%+1 μέχρι να πάρουν διευκρινιστικές εντολές.

Θα δούμε απο Δευτέρα....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. akaliak τι εννοείς με αυτό ???

 

Το 1133 (ΕΔΑΑ) πάντως , στην εξυπηρέτηση είπαν ότι τους έχουν ενημερώση να λένε στους πελάτες ότι ακόμα χρειάζεται παρακτικό με 50%+1 μέχρι να πάρουν διευκρινιστικές εντολές.

Θα δούμε απο Δευτέρα....

 

Η εν λόγω παράγραφος (3.3.1 του κανονισμού κατανομής δαπανών φεκ 631/85) αναφέρει ότι οι ιδιοκτησίες που αποσυνδέονται μόνιμα από την κ. θερμανση  και κάνουν χρήση ατομικού συστήματος θέρμανσης (εφόσον το προβλέπει ο κανονισμός, αλλά εδώ βάσει του ν. 3175/2003 αυτό γίνεται με το 50+1% ακόμα και αν δεν το προβλέπει ο κανονισμός, αλλά μόνο για χρήση ατομικής θερμανσης με φ. αέριο), απαλλάσσονται από τις δαπάνες λειτουργίας και εκτακτες δαπάνες. Μόνη υποχρέωση τους είναι να μονώσουν τους διερχόμενουςσωλήνες και να καλύψουν τυχόν έξοδα που θα προκύψουν κατά την αποσύνδεση. Και δείχνει και πως υπολογίζονται οι νέοι συντελεστές εi'. Ουσιαστικά μηδενίζονται τα εi  των αποσυνδεδεμένων ιδιοκτησιών και γίνεται αναγωγή των εi των λοιπών ιδοκτησιών ώστε να έχουν άθροισμα 1.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ. Ναι , ισχύει αυτό στις τωρινές εγκαταστάσεις Φ.Α. Μια και το συζήτησα με έναν φίλο στο φόρουμ, πιστεύω ότι στην ΕΔΑ τα παλικάρια για να πουλήσουν παροχές και αέριο (το λέω έτσι γιατί πλέον σπάσανε και έχουμε 2 εταιρείες) και να πιάσουν τους στόχους τους έκαναν λογικά άλματα. Δηλαδή αφού βγήκε ο νόμος που αφήνει τους πάντες και τα πάντα , πάμε μόνο σε αυτό που μας ενδιαφέρει, δηλαδή στους επίτοιχους Φ.Α.. Άρα αφού έχουμε αέριο πάμε στον Ν.3175/2003 που τροποποιεί τον Π.Δ. 420/1987 και αφού η νέα προσθήκη ξεπερνάει το 50%+1 του Ν.3175/2003 τότε νο πρόμπλεμ. Επίσης σου λέει αφού έχουμε  να κάνουμε και με εγκαταστάσεις αερίου πέτα και το κομμάτι του Π.Δ 631/85 που τροποιήθηκε με τον Ν.3175/2003 και αναφέρει για μη συμμετοχή και είμαστε ΟΚ. Βγάλε την ανακοίνωση και απο αύριο πουλάμε τρελά !!!!!! 

Μόνο που τελικά έριξαν άκυρο μέχρι , και καλά, να βγάλει την εγκύκλιο το υπουργείο για εξηγήσεις. Έτσι τώρα ακόμα ζητάνε πρακτικό συνέλευσης.

Σε περίπτωση που περάσει ο νόμος για το αέριο (αλλά αν δεις και την γενική εικόνα  " το εφόσον προβλεπει ο κανονισμός"  παύει να ισχύει αφού ο νόμος τον κάνει σκουπίδι ) δεν θα πληρώνει κανείς τίποτα !!! 

Ααα με οποιαδήποτε πηγή !!! 

Link to comment
Share on other sites

Η 3.3.1 φαίνεται να μιλάει για προσωρινή διακοπή θέρμανσης και για επιμερισμό των δαπανών στους υπολοίπους χρήστες για το διάστημα της διακοπής. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, όλοι οι κανονισμοί των πολυκατοικιών που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο και έχουν συνταχθεί μετά το 631/85 δεν ισχύουν και δεν έχεις υποχρέωση να τους ακολουθήσεις.
Εκτός αν ο νομοθέτης θεωρεί ότι το ΦΕΚ αντιλαμβάνεται προσωρινή διακοπή μόνο του ενός μήνα. Από την άλλη, τότε τα κτίρια θέλανε οπωσδήποτε θέρμανση όταν έκανε κρύο, ενώ τώρα με ενεργειακές βελτιώσεις μπορούν να φτάσουν να μην έχουν ανάγκη την θέρμανση, εκτός από 10-15 μέρες το χρόνο, οπότε βγάλε άκρη.
 

Μόνο η φράση "αυτόνομες μονάδες θέρμανσης" τυπικά αποκόπτει την έννοια θέρμανση από τα κοινόχρηστα βάρη του οικοπέδου/κτιρίου. Αλλά σαφώς θα πρέπει να βγάλουν και καμιά 10ρια εγκυκλίους για να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι.

Δηλαδή πλέον οι κοινόχρηστος καυστήρας γίνεται μονομερώς, καυστήρας αποκλειστικής χρήσης των Ι1,Ι3, Α5,Α7 και Β2, για παράδειγμα.

Θα έπρεπε ίσως η διάταξη να τροποποιείται και να λέει: όπου συναντάμε την φράση "κοινόχρηστος λέβητας ή θέρμανση" εννοούμε αποκλειστικής χρήσης των συνδεδεμένων διαμερισμάτων. Αν το βάλουν ιδιοκτησιών θα γίνει πάλι χάος.

Link to comment
Share on other sites

Η 3.3.1 δεν αναφέρει πουθενά προσωρινή. Εννοείται για μόνιμη αποκοπή. ("η δυνατότητα να αποσυνδεθούν

μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και που διαθέτουν
ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση"
)

Edited by jobous
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.